Viva la Games: Schietpartij lijkt Call of Duty

Article
woensdag, 16 april 2014 om 17:00
xgn google image
Het begrip games is niet iets wat we enkel zien op onze handheld of console. Gamen speelt een steeds prominentere rol in het dagelijks leven. Soms zie je iemand met een game shirt, wordt er in fims of series naar games verwezen. Noem het maar op. Deze keer zien we het begrip gamen terug in onder meer een schietpartij
Of het een één april grap was, of niet, het was wel een bijzonder bericht. De Britse krant The Telegraph berichtte namelijk over een Britse scherpschutter die met één kogel zes Taliban omlegde. Het deed mij denken aan de Call of Duty's en Medal of Honor's waarin je als doorgewinterde scherpschutter met één kogel soms twee of drie vijanden kan omleggen - denk hierbij aan de 'Two Stones with One Bird' achievement uit Call of Duty: Modern Warfare.
Van zo'n dergelijke actie had ik echter nog niet gehoord en de manier waarop de beste man het deed lijkt regelrecht uit een script van een actiefilm te komen. De scherpschutter raakte namelijk vanaf 900 meter afstand de schakelaar van een bomgordel die vervolgens ontplofte. Hierdoor werden de man en vijf mensen om hem heen gedood. Een buitengewone prestatie op zijn minst.
"Fuck you shithead fuckface fuckhead! Get the fuck out of my face." Zo wordt het hoofdpersonage in de film Her (nu in de bioscoop) begroet door een karakter dat hij in een game tegenkomt. Een tijdje geleden heb ik Her gezien en behalve dat het een fantastische film is die een absolute must watch is voor iedereen, wordt er ook een game in gespeeld.
De wereld van Her is technologisch een stuk verder dan onze eigen wereld en dat zie je ook terug in dat spel. De hele game wordt als 3D hologram geprojecteerd. Je kunt met de karakters praten en zij praten ook terug. Geen voorgeprogrammeerde teksten, maar echte dialogen. Wil je voorbij dat grofgebekte poppetje komen, dan zul je hem zelf ook uit moeten schelden. Het zou heel tof zijn als games ook ooit zo zullen worden. Niet per se op zo'n grove manier, maar dat je de spelwereld in je huiskamer ziet en je met echte interacties vooruitgang kunt boeken.

Populair Nieuws