Viva la games: Gamen in Ride Along en Dexter

Article
woensdag, 05 maart 2014 om 17:00
xgn google image
Ook deze week is de redactie weer het begrip gamen tegengekomen in het dagelijks leven. Zo zit er een spel in de tv-serie Dexter en keert gamen ook terug in de bioscoopfilm Ride Along die sinds enkele dagen in de filmzalen draait.
In Dexter komt gamen wel vaker voor zoals we al zagen, maar in seizoen 6 en 7 speelt gamen een iets grotere rol. Er is dan namelijk een personage, Louis, in de serie dat een complete game aan het bouwen is rondom de personages in de serie. Zo heeft hij Batista nagebouwd en zit hij met smart te wachten op een reactie van Dexter. Dexter vindt zijn game echter een ramp en sindsdien kan Louis niet meer normaal doen tegen Dexter. Haha, best grappig. Het stukje speelt geen hele grote rol in de serie, maar komt wel meerdere afleveringen terug en dus in twee seizoenen.
Vanaf donderdag draait Ride Along in de bioscoop, een film over gameverslaafde Ben die bij de politie wil. Zagen we laatste paar jaar de trend van de nerd die als hip en sexy wordt voorgesteld, in deze film is Kevin Hart weer de ouderwetse sukkel die zijn huis nauwelijks uitkomt als hij bezig is met oorlogsspelletjes. Hij is dan ook slecht opgewassen tegen zijn aanstaande schoonbroer, de stoere agent James (Ice Cube). Om hem uit te testen neemt die hem een dagje mee op patrouille. Zelfs kinderen blijken IRL moeilijker te temmen dan getekende Taliban-soldaatjes. Het positieve voor Ben is dan weer wel dat zijn prachtige vriendin (Tika Sumpter) helemaal smoor op deze nerd is. Voor wie van flauwiteiten houdt: een aanrader. Niet voor gevoelige mensen en Prius-rijders.