Vijf toffe Far Cry New Dawn features - Prachtig post-apocalyptisch

  Radioactieve zones, oorlog tussen verschillende bevolkingsgroepen en maar één man die de toekomst van Hope County kan redden. In Far Cry New Dawn is het aan jou om de volgende groep machthebbers te verslaan. Wij speelden deze toffe game al tijdens een preview event. Dit zijn vijf toffe features uit Far Cry New Dawn.

  Far Cry New Dawn is het directe vervolg op Far Cry 5. Let op: vanaf hier volgen spoilers voor het einde van Far Cry 5. In Far Cry 5 nam je het op met sekteleider Joseph Seed. Aan het einde van de game heb je de winnende hand, maar Seed heeft een atoombom, waardoor de hele wereld wordt opgeblazen. Far Cry New Dawn speelt zich zeventien jaar later af, waardoor de wereld weer een beetje aan het opbloeien is. Maar al die nieuwe grondstoffen, planten en mogelijkheden zorgen ervoor dat het slechtste in bepaalde mensen naar boven komt.

  5. Joseph Seed

  Omdat Far Cry New Dawn een direct vervolg is op Far Cry 5 speelt de schurk uit deze game nog een rol in het vervolg. Er is namelijk een zij-missie waar je erachter komt wat er met de leider van de Eden’s Gate sekte is gebeurd. Om hierachter te komen moet je naar het eiland in het midden van de Far Cry New Dawn map.

  Het verhaal van Seed mag dan wel een van deze vijf toffe Far Cry New Dawn features zijn, maar het hele verhaal draait niet meer om de leider van de Eden’s Gate sekte. Het is dan ook niet voor niets een zij-missie. De nieuwe bad guys - of moeten we zeggen bad girls - zijn aangekomen in Hope County. Ze zijn hier niet met goede intenties gekomen, want ze pakken alles af van de overgebleven mensen in Hope County.

  4. Open wereld

  In Far Cry New Dawn ben je zo vrij als een vogel in de mooie, grote open wereld. Jammer dat je niet echt een vogel bent, want mensen hebben eigenlijk helemaal geen vrijheid. De bad guys, genaamd de Highwaymen, zijn voor niets of niemand bang. Iedereen die voor de voeten loopt van de Highwaymen wordt uit de weg geruimd. Zodra je deze lui, herkenbaar aan de rode kleding, tegenkomt zal het vuur op jou worden geopend.

  Maar zodra je even kunt ontsnappen aan de aandacht van deze roodgekleurde schurken zul je je wanen in een prachtige wereld. De wereld werd namelijk zeventien jaar geleden vernietigd door een atoombom, maar nu begint de aarde langzaam te herstellen, waardoor het weer plaats is voor flora en fauna. Er zijn ontzettend veel verschillende dieren en planten die allemaal een waarde hebben. In de grote open wereld kun je dus op zoek gaan naar de meest waardevolle grondstoffen. Zo kun je je basiskamp upgraden en betere wapens maken.

  3. Genieten van de graphics

  Je kunt rondlopen in de grote open wereld, maar je kunt ook veel verschillende missies voltooien. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet in Far Cry New Dawn, want je kunt constant genieten van de prachtige graphics. Het landschap ziet er weergaloos uit, maar ook de verschillende NPC’s, dieren en wapens zien er geweldig uit.

  Bij een post-apocalyptische game zul je misschien denken aan een grauwe wereld, zoals we gewend zijn van games als Fallout 76 of van een serie als The 100. Dan zul je meteen positief worden verrast, wanneer je Far Cry New Dawn voor de eerste keer opstart. De wereld zit namelijk vol met kleur, want het moment van de atoombommen is alweer even geleden. De aarde heeft zichzelf al voor een groot stuk hersteld en ook de mensheid probeert op beide benen te blijven staan. Dat wordt ze alleen nogal moeilijk gemaakt door The Twins.

  2. Reizen naar andere locaties

  Far Cry New Dawn speelt zich in hetzelfde gebied af als in Far Cry 5. Het fictionele stadje Hope County is het toneel voor deze nieuwe Far Cry game. Waar de vorige game zich nog alleen in Hope County afspeelt, speelt het verhaal van Far Cry New Dawn zich ook af op andere locaties. Dit doe je door met een helikopters naar kleine hubs te vliegen om daar enkele zij-missies te voltooien.

  Je kunt niet zomaar naar de andere locaties vliegen, want daarvoor heb je brandstof nodig. Deze brandstof, genaamd ethanol, kun je op verschillende manieren verkrijgen in de open wereld van Far Cry New Dawn. Ethanol kun je het beste krijgen door het verslaan van Outposts. Dit gaat ongeveer hetzelfde als in Far Cry. Hiervoor krijg je bijvoorbeeld honderd ethanol, waarmee je een trip kunt maken van andere gebieden. Op deze manier kun je zien wat de atoombommen met bekende plekken uit de wereld hebben gedaan.

  1. Strijden tegen de Twins

  Over het algemeen zijn de schurken in films en series mannelijk. Denk maar aan Shao Kahn uit Mortal Kombat of de Joker uit verschillende Batman films en series. Maar Far Cry New Dawn gaat het heel anders aanpakken. De Highwaymen worden namelijk geleid door Mickey en Lou. Deze twee steenkoude vrouwen nemen geen genoegen met maar een beetje. Ze willen alles hebben en iedereen die in de weg staat wordt omgelegd.

  Ze zijn zo koelbloedig dat ze zelfs hun eigen vader hebben afgemaakt. De vader van de Twins richtte de Highwaymen op, maar de de zusters hadden andere ideeën over hoe je de organisatie moet leiden. Mickey is het brein van de organisatie, terwijl Lou met harde hand regeert. Het is aan jou de taak om deze powerhouse vrouwen af te stoppen, maar dat gaat zeker niet gemakkelijk worden door de vele volgelingen die de twee hebben.

  Far Cry New Dawn is vanaf 15 februari beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Far Cry New Dawn

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.