Vijf redenen om uit te kijken naar Rise of the Tomb Raider!

  Tijdens de E3 is een nieuw avontuur van Lara Croft aangekondigd dat helaas pas in 2015 verschijnt. Er was natuurlijk gejuich vanuit het publiek vlak na de aankondiging, maar er zullen vast en zeker ook wel wat gamers thuis hebben zitten feesten van geluk. Waarom zitten we eigenlijk op een nieuw avontuur van onze Tomb Raider te wachten? Wij geven je vijf redenen hiervoor.

  Rise of the Tomb Raider

  In 2013 heeft de complete Tomb Raider serie een reboot gekregen waardoor we nu aan het begin van de cyclus staan. Sterker nog, de reboot heeft ons vóór het begin van de oorspronkelijke games gedropt. Lara is nog een onschuldig meisje wat niet zo goed weet hoe ze om moet gaan met wat haar allemaal overkomt.

  Dat dit perspectief biedt, heeft het eerste Tomb Raider deel zeker al bewezen, al was het misschien niet wat de fans verwachtten. Toch kunnen we niet wachten op het tweede deel! Wij geven je vijf redenen.

  5. Een kans om de teleurstelling goed te maken

  In het eerste deel heeft Lara geschitterd als verse avonturier die het allemaal nog niet zo goed wist. Het deel had echter wat haken en ogen, zoals het backtracken wat weinig uitdaging met zich meebracht. De vijanden waren immers al verslagen en gebieden waren leeg. Het spel bood op een paar gebieden na helaas nog maar weinig uitdaging. Dit is dus een kans om dat soort dingen veel sterker neer te zetten.

  Daarbij was de balans soms zoek. In het begin was je rustig omgevingen aan het verkennen, terwijl je later in de game steeds vaker in shoot-outs belandde. De echte Tomb Raider fan wil ook lekker puzzels oplossen! Voor wat schietfestijn pakken we immers wel een andere game uit de kast!

  4. Square Enix en Crystal Dynamics verantwoordelijk

  De uitgever en ontwikkelaar gaan zeker een beter deel op de markt zetten. Het zijn tenslotte Square Enix en Crystal Dynamix die achter de game zitten, die meestal wel naar een kritisch publiek luisteren. En wees eerlijk, het eerste deel was erg goed uitgewerkt. We zijn ook niets anders gewend van de ontwikkelaar dan een goed neergezette game, dus die vrees hoeven we niet te hebben.

  3. Terug naar het onbekende

  Zoals de trailer van Rise of the Tomb Raider laat zien praat Lara dit keer met een psychiater of een therapeut over haar recentelijk meegemaakte avonturen. Maar wat deze dame allemaal heeft meegemaakt, is nog onduidelijk. Er is natuurlijk wel een tempel te zien in de trailer, maar welke tempel dit is weten we simpelweg nog niet en dat kriebelt enorm. We zijn klaar om weer het onbekende op te zoeken en van alles te ontdekken.

  2. Groter, beter, mooier door nieuwe consoles?

  We zullen het weten ook dat er een nieuwe Tomb Raider komt. Want niet alleen wacht ons een nieuw avontuur, maar ook komt spel ook op de nieuwe consoles. De PlayStation 4 en Xbox One kunnen veel meer dan de vorige generatie en dat geeft Square Enix de mogelijkheid om Tomb Raider groter, beter en vooral nóg mooier te maken.

  Belangrijk al in het vorige deel was de manier waarop Lara Croft helemaal was neergezet. Ze was menselijker en minder seksistisch neergezet dan in voorgaande Tomb Raider games. Daarbij speelde emotie een belangrijke rol. Reken er maar op dat die emoties ook nu weer goed getoond gaan worden op de huidige generatie consoles.

  1. Lara Croft

  Over mooier gesproken en fans van het eerste uur zullen dit beamen. Lara was in het vorige deel al beeldschoon uitgewerkt, maar ze kan niet anders dan in dit deel verder in haar rol groeien als avonturier en daar zijn we natuurlijk benieuwd naar. Hoe komt het dat Lara zo bikkelhard is geworden? Niet hebben alleen aandacht voor tieten, ook naar het verhaal van de dame zelf! En wees eerlijk: Lara is gewoon een tof wijf!

  Rise of the Tomb Raider

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.