Vijf redenen om je tanden in Vampyr op de Switch te zetten

  De actie role playing game Vampyr is al een tijdje uit voor de Xbox One en PlayStation 4, maar pas sinds kort op de Switch te verkrijgen. Tijdens deze donkere dagen is het de ideale game om je tanden daar eens in te zetten. Wij geven je vijf redenen waarom je de straten op moet in Vampyr op de Nintendo Switch.

  DONTNOD

  5. Toffe setting

  De nieuwe DONTNOD game Vampyr neemt je mee naar de straten van Londen aan het begin van de 20e eeuw. De Eerste Wereldoorlog is net voorbij en jij (Dr. Jonathan Reid) keert terug van het front naar de Engelse hoofdstad. Gezellig is het er niet, want de inwoners van het fictieve Londen worden geteisterd door de Spaanse griep. Daarbij is er een mysterieuze groep vampiers actief die op jacht is naar vers bloed.

  Al snel na jouw terugkeer kom jij in aanraking met deze groep vampiers en het noodlot bepaalt dat je gebeten wordt. Hierdoor verander je zelf ook in een vampier en ontdek je dat de dorst naar bloed jou de straten op stuurt in de nacht. Maar het is niet alleen bloed zuigen wat je moet doen in deze game.

  DONTNOD

  4. Vrijheid

  De Victoriaans ogende stad is in Vampyr verdeeld over straten die allemaal bij wijken horen. Deze wijken fungeren als segmenten, waarin jouw missies zich af zullen spelen. De missies in de game sturen je namelijk op pad om specifieke doelen uit te schakelen in Londen. Je weet alleen niet altijd meteen waar dat doelwit zich bevindt.

  Op deze manier prikkelt DONTNOD jou om op je eigen houtje de straten van London te gaan ontdekken. De wereld in Vampyr is dan ook vanaf het eerste moment (grotendeels) toegankelijk voor je. Dat betekent niet dat je overal even makkelijk overleeft, want er schuilt gevaar in ieder donker steegje. Gelukkig is de wereld ook redelijk bevolkt en zijn er mensen op elk tijdstip op de been. Als er dus iets gebeurt, kun je er altijd voor kiezen om één van de wandelende bloedzakken leeg te zuigen.

  DONTNOD

  3. Wie wat bewaart, heeft wat

  Of het slim is om in Vampyr direct aan een honderd-gangen diner te beginnen en iedereen die je tegenkomt in zijn nek te bijten, is maar de vraag. De meeste mensen zijn immers ziek en dat betekent dat hun bloed ook niet zo vers is als je zou verwachten. Zodra jij je tanden in een ziek persoon zet, zul je dus wel leven krijgen en wat ervaringspunten opdoen, maar als je ervoor kiest om iemand eerst gezond te maken (je bent immers een ervaren dokter) zit er meer potentie in het bloed.

  Wat betreft dit soort keuzes laat DONTNOD je helemaal vrij in de game. Let wel, als je mensen laat leven kan het zomaar zijn dat ze je gaan helpen of zelfs missies en informatie aanbieden. De hoofdverhaallijn van de game wordt niet direct beïnvloed als je besluit om iemand om te brengen, maar de rest van de game wel. Als je iemand laat leven totdat je ‘vrienden’ bent geworden, en dan een hapje uit diegene neemt en deze daarbij niet vermoordt, kan het ook zomaar zijn dat je een vampierenvriend gemaakt hebt.

  DONTNOD

  2. Ontdek je route

  Vampyr geeft je een enorme open wereld om te ontdekken. De game laat je vrij om te gaan en staan waar je wil, maar ook hoe je daar wil komen. Naarmate de game vordert zul je nieuwe krachten ontwikkelen, waaronder een teleportskill. Als je die skill hebt bemachtigd, en je kijkt goed om je heen, kun je een heleboel nieuwe routes ontdekken die je zelfs af en toe naar een plek leiden die anders onbereikbaar is. Zo vind je nieuwe plekken om te voeden, kom je collectibles op de gekste plekken tegen en ontdek je snellere en veiligere routes om je in het holst van de nacht door Londen te bewegen.

  Dit laatste is fijn, omdat je een groot deel van de game andere vampiers tegen het lijf loopt die je graag voor altijd in een kist zien verdwijnen. Soms is het dan fijn om even door te kunnen lopen en de alternatieve routes bieden daar een mooie oplossing voor.

  DONTNOD

  1. Mad skills

  De tofste feature die Vampyr je biedt is er een waarmee je een groot deel van het spelen bezig zult zijn: vechten. Als nachtelijke bloedzuiger ben je niet echt een geliefd personage onder de mensen in Londen. Omdat jij er andere gewoonten op nahoudt dan de rest van de vampiers, heb je in die groep ook niet echt vrienden. Kortom: in Vampyr sta jij tussen twee vuren. Althans in het begin van de game.

  Om jezelf te verweren is het daarom belangrijk om jezelf steeds sterker te maken en dat kan met de uitgebreide skilltree die de game bevat. Tijdens het spelen doe je telkens ervaringspunten op die je weer kunt inzetten om nieuwe bewegingen en combo’s vrij te spelen. Zo kun je handige stun moves leren die je vervolgens de gelegenheid geven om de vijand in elkaar te slaan. Er zijn talloze mogelijkheden die het spelen van het begin tot aan het einde interessant houden!

  Vampyr is sinds 29 oktober 2019 uit voor Nintendo Switch!

  Vampyr

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.