5 redenen om Batman Arkham Knight te kopen!

  Batman. The Caped Crusader. The Dark Knight. 's Werelds beste detective. Allemaal namen voor miljonair Bruce Wayne, die 's nachts door de straten van Gotham City zweeft als superheld Batman. En ook in Batman: Arkham Knight gaat hij dit weer doen. XGN geeft je vijf redenen om Batman: Arkham Knight te kopen!

  5. Afsluiter Arkham-trilogie

  Ontwikkelaar Rocksteady Studios keert terug voor de derde en laatste game van hun Arkham-trilogie. Superheldengames hebben niet echt een goede reputatie in de game-industrie, dus was de opzet van de eerste game, Arkham Asylum, voorzichtig. De underdog werd echter bejubeld, werd bedolven onder prijzen en kreeg van ons ook een dikke 9. Diens opvolger, Arkham City, deed het zelfs nog beter en verdiende een 9.6 van Tom.

  Tussen Arkham City en Arkham Knight kwam Arkham Origins uit, maar die miste toch wel de touch van Rocksteady en kreeg ‘slechts’ een 7.5 Het is daarom fijn om te zien dat de geliefde studio terugkeert om ons Arkham Knight aan te bieden.

  Tevens is het de afsluiter van het hele Arkham-verhaal. Nadat de plannen van de Joker met het chemische goedje Titan zijn misgegaan en Batman zegeviert in Arkham Asylum, gaan we naar Arkham City. De Joker is weer aanwezig, maar deze keer lijkt de kwaadaardige Hugo Strange het grote meesterbrein te zijn. We willen niet spoilen hoe het verhaal afloopt, maar het einde zal je zeker even laten schrikken. Mede daardoor zijn we ontzettend benieuwd naar Arkham Knight en de verhaallijn van dat spel.

  4. Nog groter dan Arkham City

  Vond je Arkham City al groot? Dan ga je echt verdwalen in het Gotham van Batman: Arkham Knight. De metropolis is namelijk verdeeld over drie eilanden en de kaart is vijf keer zo groot als in Arkham City. Gelukkig hoef je niet alle afstanden af te leggen door te lopen of te zweven met je cape; je kunt ook gewoon de hulp inroepen van je Batmobiel.

  De grotere stad gaat je ook meer bieden. Arkham City was qua missies altijd redelijk hetzelfde: sla dit groepje boeven in elkaar, red iemand van ander geboefte of probeer één specifieke handlanger van de Riddler te identificeren en informatie over de Riddlers trofeeën te krijgen.

  Arkham Knight gaat meer diversiteit bieden in het grotere Gotham. Natuurlijk kun je één van de vele Riddler-missies doen, maar er rennen en vliegen meerdere slechteriken door de duistere stad. Aan jou de eer om te kiezen wat jij gaat doen.

  3. Batmobiel

  Een grotere stad vraagt natuurlijk om een gemakkelijker vervoermiddel dan Batmans cape. Rocksteady Studios geeft ons daarom het befaamde voertuig van de Dark Knight: de Batmobiel. In Arkham Asylum zagen we al een glimp van het machtige monster, maar nu kun je het voertuig op ieder willekeurig moment oproepen en het zal binnen luttele seconden voor je neus staan.

  De straten van Gotham zijn trouwens ook groter gemaakt, zodat je wat meer de ruimte hebt om met het enorme bakbeest rond te sjezen. Iets wat je vaak zal doen, want er zijn diverse missies waarin je moet racen met de Batmobiel of bepaalde turrets moet uitschakelen om een gebouw binnen te dringen. De Batmobile is er niet alleen als eye candy, het voertuig is met zijn zware geschut en dikke bepantsering essentieel om te overleven in Gotham.

  2. Dual play

  Het vechtsysteem is één van de belangrijkste en beste elementen binnen de Arkham-reeks. In het eerste deel moest je alles alleen doen, terwijl je in Arkham City kon wisselen tussen Batman en de lenige Catwoman. Rocksteady Studios wil de combat in Arkham Knight nog vloeiender laten verlopen en komt met iets nieuws: dual play.

  In principe doet het denken aan het Tekken-systeem, waarbij je iemand tagt die daarna verder gaat met vechten. In Arkham Knight kun je tegenover ontzettend veel geboefte komen te staan en daarbij de hulp inroepen van Robin, Nightwing of Catwoman. Met één druk op de knop wissel je zelfs naar dat personage en gaat het meppen van tegenstanders gewoon verder. Zo kun je als Batman een boef vasthouden en die daarna als Nightwing met diens vechtstokken neerslaan.

  Check de trailer bovenaan deze pagina om dual play in werking te zien.

  1. Scarecrow als bad guy

  Zoals wij al meldden, is de Joker niet de belangrijkste vijand waar je tegen strijdt. Zijn rol wordt ingenomen door Scarecrow, oftewel dr. Jonathan Crane (ingesproken door Lord of the Rings-acteur John Noble). Deze schurk kan er met een zenuwgas voor zorgen dat zijn tegenstanders hun ergste nachtmerries zien.

  De voornaamste reden waarom we erg uitkijken naar Arkham Knight, is de terugkeer van de Nightmare-missies die aanwezig waren in Arkham Asylum. In die game zaten een paar enge stukjes, waarin Scarecrow je geest overneemt en jje tot waanzin probeert te drijven. Deze elementen waren volgens velen een sterk stukje gameplay van Arkham Asylum.

  En alsof de terugkeer van Scarecrow nog niet genoeg is, is daar ook de Arkham Knight zelf: een soort robotachtige Batman, al is het nog niet helemaal duidelijk wie of wat hij is. Wat we wel weten, is dat we ontzettend veel zin hebben in Batman: Arkham Knight, dat op 23 juni uitkomt voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Batman: Arkham Knight

  Verkijgbaar vanaf 23 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.