Vijf handige Virtual Reality accessoires die je moet hebben

  Ook met Virtual Reality kun je de meest toffe games spelen. Het is een compleet andere ervaring dan dat we gewend zijn van de standaard PlayStation of Xbox. Ook gaan bedrijven mee met de hype rondom VR. Zo zijn er genoeg Virtual Reality accessoires gemaakt, waarvan we hier de beste op een rijtje hebben gezet.

  Ook PlayStation heeft een hoop producten gemaakt die speciaal werken met de PSVR. Zo zijn er verschillende controllers en andere Virtual Reality accessoires. Er zijn niet alleen Virtual Reality accessoires, maar natuurlijk ook games zoals Superhot VR.

  Voor de beste VR-ervaring is het handig om goede spullen te hebben. Daarom hebben wij de vijf beste Virtual Reality accessoires die je moet hebben op een rijtje gezet.

  Opbergtas

  Het zal je maar net gebeuren: je bergt je VR bril ergens op en even later ziet je bril er vies en stoffig uit. Met een beetje pech gaat je bril zelfs kapot. Om dit te voorkomen kun je een opbergtas kopen.

  Zo kun je met deze universele opbergtas voor VR-brillen je PS4 VR-bril, HTC Vive of Oculus Rift veilig meenemen. Deze opbergtas kun je voor € 39,99 kopen, zodat je jouw VR bril kunt beschermen tegen alle schade, viezigheid en andere nare zaken.

  Josh Hallett

  PS VR-richtcontroller of PlayStation Move

  Dankzij deze controllers ben je meer onderdeel van de game zelf. De controllers meten alle bewegingen en weergeven dit netjes in je spel. Je hebt van Sony twee soorten controllers: de PS VR-richtcontroller en de PlayStation Move.

  Met de PlayStation Move bestuur je de handen die je in de game ziet. Hierdoor voelt je ervaring nog realistischer. Het is een licht ontwerp, dus het voelt niet alsof je met een baksteen in je hand moet bewegen. Als je de PlayStation Move aanschaft, is het wel verstandig om te weten welke games compatible zijn. Op internet staan veel lijsten met alle games die werken met de PlayStation Move, zoals dit overzicht.

  Dan is er nog de PS VR-richtcontroller. Met deze richtcontroller zorg je ervoor dat elk schot telt. Er zitten bewegingssensoren in, waardoor jouw acties zo precies mogelijk worden gemeten. Daarnaast zit er een DUALSHOCK 4-bediening in. De richtcontroller is dus geen grote uitdaging als je al gewend bent aan een normale PlayStation-controller.

  Bigben Interactive

  PlayStation VR Standaard

  Je VR-headset mag zeker weten gezien worden. Een standaard is perfect om je headset in het zonnetje te zetten. Je hebt verschillende soorten standaarden, maar PlayStation heeft ook een eigen standaard voor de PS VR.

  Deze PlayStation VR-standaard geeft je headset een eigen plekje. Wanneer je de headset niet gebruikt, wordt het verlicht met blauwe LED-lampjes. Dit past mooi bij de kleur van je PlayStation 4. De LED-lampjes werken op drie AAA-batterijen. Deze zijn bij de standaard inbegrepen.

  Zodra je gasten over de vloer hebt, kun je met de standaard je headset mooi presenteren. Zeg nou zelf, je legt je headset niet zomaar ergens neer. Als je headset maar rondslingert in huis, is er een grote kans dat het sneller stuk gaat. De standaard is één van de meest handige Virtual Reality accessoires, als het gaat om veiligheid en zichtbaarheid van je VR-headset.

  Plantronics

  Koptelefoon voor VR

  Voor de beste Virtual Reality ervaring kun je een koptelefoon gebruiken. Dankzij een koptelefoon hoor je de belangrijke geluiden nog duidelijker en maken de ervaring nog echter. Sommige Virtual Reality-brillen hebben al een ingebouwde koptelefoon, zoals de VR SHINECON 4.0. Je kunt ook een koptelefoon bij je bril kopen.

  Zo is er bijvoorbeeld de RIG 4VR van Plantronics. Dit is een bril die gericht is op de PS VR. Met een duurzaam comfort en prima geluid is dit een goede headset voor het beleven van Virtual Reality. Je kunt de headset ook gebruiken voor de PlayStation 4 zonder bril, wat het al helemaal handig maakt. Er zitten verschillende kabels bij, waardoor je gemakkelijk kunt switchen tussen de PlayStation 4 en de PlayStation VR.

  Als je naast een VR-bril andere accessoires gebruikt, is het handig als het niet steeds afzakt of verplaatst bij een beweging. Dit kan je complete ervaring verpesten. De RIG 4VR heeft dit gelukkig niet vanwege het ovale oorschelpdesign. Hierdoor blijft de headset altijd op zijn plek zitten.

  PlayStation Camera

  De PlayStation Camera is een VR-ondersteuning. Met deze camera kun je een hoop: uitzenden van video's (zoals een livestream), nauwkeurige bewegingsregistratie en handsfree snel aanmelden op je PlayStation 4 vanwege gezichtsherkenning. Daarnaast kan je opdrachten geven in de game, je bibliotheek verkennen en games starten met stemherkenning.

  De camera werkt samen met de lichtbalk van je DUALSHOCK 4-controller of de bol op de PlayStation Move. Hierdoor kun je eenvoudig en nauwkeurig op je omgeving reageren. En later kan je nogmaals van je ervaring genieten, door de opgenomen beelden terug te kijken.

  Virtual Reality accessoires

  De juiste accessoires zijn altijd handig voor een perfecte beleving, maar ook om je spullen goed op te bergen. Je kunt al snel veel geld aan Virtual Reality gadgets besteden. Een goede bescherming kan wat kosten, maar is op de lange termijn een besparing voor je portemonnee. Alles steeds opnieuw moeten kopen omdat het stuk gaat, is ook niet fijn.

  VR is niet alleen in games te vinden. Het is zelfs zo populair dat de Efteling een Virtual Reality Droomvlucht heeft gemaakt. De VR Droomvlucht voelt volgens de Efteling levensecht. Nu is de wens van meerdere fans dat ze dit ook thuis kunnen beleven. Er zijn dus nog flink wat ontwikkelingsmogelijkheden voor Virtual Reality. Kijk jij er ook naar uit?

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.