Vijf games om samen de zomer door te komen

Article
dinsdag, 17 juli 2012 om 15:00
xgn google image
Het is weer zomervakantie, de tijd van zon, zee en strand. In het buitenland dan, want in Nederland komt het zoals altijd weer met bakken uit de hemel. Weg dus met die zwembroek, het is tijd voor binnenactiviteiten. Een flinke sessie gamen is nu perfect getimed. Alleen gamen is echter niets aan. Tijd om je vrienden in te schakelen. Met welke games kom je samen de zomer door? Het antwoord vind je hier.
Borderlands
Pandora is waar je moet zijn. Een kluis met oneindig veel schatten staat op je te wachten. Het enige wat je hoeft te doen, is hem vinden. Helaas ben je niet de enige, want een heleboel andere gelukszoeker zijn ook op pad om de kluis voor eens en voor altijd open te maken. Trommel je vrienden op en ga op avontuur. Die kluis moet gevonden worden en jullie gaan daarvoor zorgen!
Borderlands was een totaal nieuwe game van Gearbox’ hand, de ontwikkelaar die eerder ook aan Counter-Strike en Brothers in Arms werkte. Vlak voor zijn release kreeg de game een complete make-over en het grafische stijltje ging op de schop. Daarvoor in de plaats werd voor een cartoon stijl gekozen en die viel goed in de smaak.
Op Pandora kun je kiezen uit vier verschillende klassen die elk van elkaar verschillen. Borderlands is heerlijk om door te spelen en met alle skills die je in de game hebt zitten, heb je genoeg om vrij te spelen. De game ondersteunt co-op tot maximaal vier spelers en met dit aantal speelt de game dan ook op zijn best.
Samen de wereld van Pandora verkennen is super gezellig en zelfs als er iemand langs komt gaat de pret niet verloren. Met splitscreen kun je namelijk met zijn tweeën tegelijk aan de slag met het doden van alle vreemde wezens die je op de planeet tegenkomt. Ook de duur van de game valt niet tegen. Verwacht daarom flink wat uren plezier in de wereld die Pandora heet.
Left 4 Dead 2
De wereld is vergaan en iedereen is getransformeerd in een monster. Sommigen zijn echter immuun en moeten zien te overleven. Breng jezelf en degenen die je lief hebt in veiligheid, want voor je het weet is het voorbij. Dus ‘Grab those pills’ en ‘Get to the chopper!’.
Met Left 4 Dead had Valve weer een topper te pakken. Met intense gameplay en korte campaigns wilde de ontwikkelaar en uitgever je helemaal in die zombie sfeer brengen. Er was aan alles gedacht, zelfs aan de aftiteling. Een jaar later was het alweer tijd voor een vervolg.
Geen Bill of Louis deze keer, maar vier nieuwe overlevenden. De rest is hetzelfde. Knal je samen met je vrienden een weg door onder andere het winkelcentrum en het pretpark. En als je klaar bent met dat geknal, dan ga je al hakkend en snijdend verder.
Left 4 Dead 2 creëert een echte spannende ervaring die jij en je vrienden niet willen missen. Zeker nu Valve bekend heeft gemaakt dat het ’t laatste DLC-pakket eind deze maand uitbrengt. Met alle regen buiten zul je je dan ook geen minuut vervelen in de verloren wereld van de zombies en overlevenden.
Gears of War 3
Kop op soldaat! De locust mag dan misschien verzwakt zijn, ze zijn er nog steeds. Ook de Lambent begint aardig tegen te werken en we moeten onze thuisplaneet beschermen. Roep je maten bijeen en versla die gemuteerde maniakken. Voor ons thuis! Voor Sera!
Gears of War 3 is de afsluiter van de trilogie. Elk deel werd geprezen om zijn geliktheid en ze zaten stuk voor stuk simpelweg goed in elkaar. Ook met deel drie kan er weer flink genoten worden. De campagne van de game is voor het eerst met z’n vieren door te spelen.
Of probeer zo lang mogelijk te overleven in de Horde modus. In Gears of War 2 was deze modus ook al van de partij, maar Epic Games heeft de boel wat opgevoerd. Zo zijn er nu zogenoemde Fortifications binnen de map die je kunt upgraden. Denk hierbij aan hekken, turrets en decoys.
Een compleet nieuw onderdeel is de Beast modus. Hierin speel je niet als de COG, maar als de smerige Locust. Zorg ervoor dat alle COG soldaten het loodje leggen en je wint de ronde. Een totaal nieuwe ervaring die weer met vier spelers speelbaar is.
De multiplayer zal daarintegen je meeste tijd gaan kosten. Met een heleboel modi kun je namelijk dagen of zelfs weken met de game aan de slag. Werk samen met je vrienden en laat andere online spelers een poepje ruiken.
Dead Island
Je geniet van een welverdiende vakantie als plotseling de hel losbreekt. Alles en iedereen is in paniek. Er is iets vreselijks gebeurd. De vakantiegangers zijn nu ondode monsters die het op jou en de andere overlevenden hebben gemunt. Exploreer het eiland en vind de bedreiging die dit alles heeft veroorzaakt.
Eind vorig jaar kwam Dead Island uit. Een game die aardig ondergewaardeerd was. De game speelt zich af op Banoi. Je geniet van je vakantie als iedereen plotseling dood is en er allemaal zombies rondlopen. Jij bent immuun en wordt dus geen ondood monster. Dood kun je echter wel, dus kijk uit. Samen met drie anderen kun je de uitdaging aangaan om van het eiland af te komen.
Onderweg zul je erachter moeten komen wat er gebeurd is. Met een van de vier karakters - die elk hun eigen specialiteit hebben - speur je het eiland af naar wapens en mensen die je kunt helpen. Een echte role-playing game dus. Verwacht veel bloed en geschreeuw als je samen met je maten door de jungle, stad of het hotel rent, op weg naar veiligheid.
Halo: Reach
Noble 6, luister. We hebben verdachte omstandigheden bij een zendstation en jullie moeten uitzoeken wat er aan de hand is. We weten niet wat er aan de hand is, maar we zijn het contact met de soldaten die daar gestationeerd zijn verloren. Ga er heen en zeg me waar die marines naartoe zijn.
Halo: Reach is een prequel dat de Halo serie voor Bungie moest beëindigen. In het jaar 2552 maak jij deel uit van Noble 6, een groep van Spartan III soldaten. De covenant is op de planeet Reach geland en dat zorgt natuurlijk voor de nodige actie. Ga samen met drie andere Spartanen de strijd aan tegen de gevaarlijke aliens.
Of ga op overlevingstocht in de Firefight modus. Met een maximum van vier spelers neem je het ook hier op tegen de covenant. Doormiddel van golven komen de vijanden op je af. Ben je echter uit op wraak dan kun je jezelf ook omdopen tot Elite, om je Spartan vrienden het leven zuur te maken.
De multiplayer mag ook bij deze game niet vergeten worden. Met genoeg modi en een uitgebreide armory om je outfit aan te passen, ben je wel even zoet met deze futuristische shooter. Wat het pakketje compleet maakt, is het feit dat alle bovengenoemde onderdelen van de game ook nog eens met z’n tweeën in splitscreen gespeeld kan worden. De multiplayer verhoogt dit maximum zelfs naar vier. Zelfs zonder internet kun je dus nog flink wat lol beleven deze zomer.

Populair Nieuws