Verjaardag Pac-Man (35 jaar) - Nostalgische herinneringen aan iconisch karakter

  Pac-Man is vandaag jarig, hoera! 35 alweer. Tijd om eens wat herinneringen op te halen. En we zijn nog lang niet af van Pac-Man, want binnenkort verschijnt ook nog eens de film Pixels in de bioscoop!

  Theo

  Eerste Pac-Manherinnering
  Mijn eerste Pac-Man herinnering is in de arcadehal waar ik, net als vele anderen, ben begonnen met gamen. Sterker nog, dit was een van de eerste games die ik ooit gespeeld heb. En Pac-Man heeft niet alleen maar gele puntjes en spookjes opgegeten, maar ook een heleboel van mijn zuurverdiende kwartjes.

  Hoe tijdloos is Pac-Man?
  Pac-Man is dan ook één van de iconen van gaming in het algemeen. Iedere zichzelf respecterende gamer kent de gele rakker dan ook. Alleen daarom is hij volgens mij al tijdloos. Dan heb ik 't wel over de klassieker en niet over de vele andere games en vormen die Pac-Man heeft gekend. Er zaten namelijk ook gedrochten tussen die nooit het daglicht hadden mogen zien. Denk aan Pac-Man World, tjongejonge.

  Nieuwe Pac-Mangame
  Als ik een Pac-Mangame zou willen zien, is dat eigenlijk simpelweg een heruitgave van de klassieker. Maar dan in een modern jasje, of ingewikkelder, met multiplayermodi waarin spelers als spookje kunnen spelen. En die noemen we dan: Pac-Man; Blinkys Revenge (zie afbeelding). Anyway, gefeliciteerd, Pac-Man! Met je verjaardag, alsook met Pixels! Alleen niet meer happen naar je vader, hè (zoals in de trailer)!

  Sjors

  Eerste Pac-Manherinnering
  Als ik het me goed herinner, zag ik als jochie van 8 ooit een Pac-Mankast in een kinderspeelhal. Ik geloof dat ik na twintig seconden al game over was. Door dat jeugdtrauma ben ik altijd een beetje huiverig geweest om weer achter een arcadekast te gaan staan, haha! Dat wil echter niet zeggen dat Pac-Man niet leuk is.

  Hoe tijdloos is Pac-Man?
  Zijn kracht zit ‘m in het feit dat Pac-Man eigenlijk geen personage is, maar een pizzavormig icoontje. Geen ingewikkeld achtergrondverhaal, geen extravagante looks, gewoon een geel bolletje dat je door een doolhof moet loodsen. Een simpel idee, maar tegelijk uitdagend. Daarom (en vanwege zijn wocka-wocka-geluid, natuurlijk) is Pac-Man van alle tijden.

  Nieuwe Pac-Mangame
  Er hoeft van mij geen nieuwe, ingewikkelde 3D Pac-Mangame te worden gemaakt. De arcadeversie was briljant in zijn eenvoud, dus die kun je grotendeels zo laten. Maar een paar extra stipjes die je in staat stellen om de spoken op te eten, zouden wel fijn zijn!

  Ramon

  Eerste Pac-Manherinnering
  Pac-Man leverde mij als kind erg veel frustratie op! Ik was simpelweg te jong om te begrijpen dat die *piep* spookjes mij emotioneel aan het beschadigen waren. Nog nooit heb ik zo vaak 'Game Over' op het beeld zien verschijnen.

  Hoe tijdloos is Pac-Man?
  'Tijdloos' zou ik niet zeggen, maar ik vind het eerlijk gezegd wel vet dat bijvoorbeeld Coca-Cola een Pac-Manreclame heeft en dat er in de film Pixels ook een gigantische Pac-Man rondhapt!

  Nieuwe Pac-Mangame
  Ik zie het al helemaal voor me: Pac-Man: The Rehab. De veteraan heeft te veel gesnoept, moet afkicken en slikt dus alleen nog maar anti-depressiepillen. Vervolgens komt de iconische held erachter dat de spookjes eigenlijk hallucinaties zijn. Zo kan ik ook niet meer game over! Iedereen blij, toch?

  Victor

  Eerste Pac-Manherinnering
  Mijn eerste Pac-Manervaring had ik heel lang geleden op de Gameboy. Ik was bij iemand thuis die Pac-Man had en ik mocht dat spel even spelen. Als kind vond ik er blijkbaar niks aan, want na tien minuten wilde ik alweer verder met Pokémon Blue.

  Hoe tijdloos is Pac-Man?
  Aangezien Pac-Man een van de eerste en populairste games is, is het tijdloos. Pac-Man is een icoon en zal daarom nooit vergeten worden. Ik ben alleen niet opgegroeid met Pac-Man, dus ik hecht (helaas) weinig waarde aan zijn personage.

  Nieuwe Pac-Mangame
  Ik hoef hem dan ook niet per se terug te zien in een game (niet haten, please!).

  Pac-Man Championship Edition DX+

  Verkijgbaar vanaf 25 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.