Van deze kleine dingen zou de Switch 2 veel beter worden

Article
vrijdag, 16 augustus 2024 om 18:00
nintendo switch 3953601 1920f1591859578
Wanneer het over de Switch 2 en zijn features gaat, hebben veel mensen het al snel over 4K, Joy-Cons die niet driften. Grote technische vooruitgang en oplossingen voor veelvoorkomende problemen zijn fijn, maar er zijn ook kleine manieren om de Switch te verbeteren. Met deze veranderingen kan de Switch 2 wat ons betreft ook meters maken.

Oplaadbaar in tabletop-modus

De Switch is eigenlijk twee consoles in één: een handheld en een home-console. Het is een gouden combinatie gebleken, maar je merkt ook dat de ene modus soms iets in moet leveren omwille van de andere. Om het Switch Dock voor tv-modus te laten werken, zit de USB-C poort die ook als oplaadpoort dient bijvoorbeeld aan de onderkant. Maar in handheld- en tabletop-modus zou het veel handiger zijn als hij aan de bovenkant zat.
Bij vorige Ninendo-handhelds ging de oplader er altijd aan de achterkant of bovenkant van het systeem in. Zo zat het snoer minimaal in weg als je tijdens het opladen door wilde spelen. Dat valt tegen als je de Switch in handheld-modus wil gebruiken en hem tegelijk wil opladen. Veel erger is dat als je de Switch op tafel zet, er geen oplader meer in kan: de poort wordt geblokkeerd door het tafelblad.
Daar zou Nintendo eigenlijk iets op moeten verzinnen. Misschien kan de standaard van de console herontworpen worden om te zorgen dat de Switch iets boven het tafelblad hangt? Er zijn al accessoires van andere partijen die hetzelfde bereiken. Zoiets zou voor het gebruiksgemak misschien beter meegeleverd kunnen worden.

Verbeterde eShop

Als je af en toe een digitale game koopt op de Switch weet je het vast allang: de eShop is niet bepaald optimaal in het gebruik. Hij start traag op en als je naar beneden scrolt om meer titels te zien, laden die ook traag in. Het is bovendien lastig om iets te vinden dat bij je past. Eigenlijk werkt de eShop het beste als je al weet hoe de game die je wil hebben heet, zodat je hem gewoon kan opzoeken. Rondneuzen in het aanbod is geen prettige bezigheid.
Nintendo had dat natuurlijk op elk moment in de afgelopen zeven jaar kunnen veranderen, maar dat is niet gebeurd. Maar laten we dan hopen dat het begin van een nieuwe generatie gemarkeerd wordt met een verbouwing van de eShop. Een systeem dat grote én kleine titels die op je smaak aansluiten naar voren schuift zou mooi zijn. Maar laten we beginnen met een store die snel kan laden.
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592

Stevigere Joy-Con bevestiging

Er kan veel gezegd worden over de controllers van de Switch en niet alles is positief. In de inleiding hadden we het bijvoorbeeld al even over Joy-Con drift. Dat is absoluut een probleem dat min of meer weg moet zijn met de Switch 2, maar we zouden ook tekenen voor een stevigere manier om ze aan de Switch te bevestigen.
Bij een gloednieuwe Switch zitten de Joy-Cons vrij stevig, maar na verloop van tijd (en dat is niet heel veel tijd) ga je merken dat ze een klein beetje kunnen wiebelen of op hun bevestigingsrail heen en weer schuiven. Het voelt gelukkig niet alsof ze elk moment los kunnen laten, maar het voelt ook niet prettig. Tegen een systeem waarmee de Joy-Cons stevig op hun plek blijven zitten, zeggen we geen nee.
deze snes games voor nintendo switch online hopen wij als eerste te zien 153529

Geen borders voor klassieke games

Tegenwoordig zijn we redelijk brede beeldschermen gewend, maar vroeger was de beeldverhouding anders en dat is te merken aan klassieke games. Ondersteuning voor breedbeeld is er niet altijd bij en dus blijft er wat schermruimte over als je ze weergeeft op een moderne tv of het scherm van de Switch. Die ruimte wordt gevuld met zwarte balkjes.
Of tenminste, we zouden graag willen dat het zwarte balkjes waren. Op Switch Online zijn het namelijk geen zwarte balkjes, maar een border met een grijs bolletjespatroon.Ook klassieke games die op andere manieren naar de Switch komen vullen de loze ruimte vaak op met een border. Het uitzetten van die borders is, in ieder geval bij Switch Online, geen optie.
Dit terwijl dat soort statisch beeld helemaal niet goed is voor je scherm. Als je lang genoeg speelt kan het inbranden op je scherm. OLED-schermen kunnen daar gevoelig voor zijn en daar zijn er toch echt steeds meer van in omloop. Het probleem is in één klap opgelost als je kunt kiezen voor zwarte balkjes. Het is een software-dingetje dat nu per direct doorgevoerd kan worden, maar als Nintendo dat niet doet, laat het dan met de Switch 2 gebeuren.

Stabieler internet

Het is misschien niet een heel ongebruikelijke klacht, maar met alle focus op hardware-features en prestaties van de Switch 2 wordt het zelden genoemd: het internet. Online gamen is namelijk verre van ideaal op de Switch. Sommige games, zoals Mario Kart 8 Deluxe, doen het best redelijk. Maar in andere games zijn vertragingen en verbroken verbindingen door instabiel internet niet ongebruikelijk. Zeker nu Nintendo geld vraagt voor online gaming is dat eigenlijk onacceptabel.
Een beter intern modem, of ander netcode kunnen oplossingen zijn. Uiteraard is het ook wenselijk dat het dock van de Switch 2, net als dat van de Switch OLED, een Ethernet-poort heeft. (Het stond niet heel fraai dat de maker van Smash Bros. spelers vroeg om ethernet te gebruiken, terwijl je daarvoor destijds een dongle nodig had). Wat er ook nodig is voor stabiel internet, het moet gebeuren met de Switch 2.

Populair Nieuws