Uncharted Cosplay - Zo word je Nathan Drake!

Article
dinsdag, 03 mei 2016 om 15:09
xgn google image
Met het oog op de aankomende release van Uncharted 4 op 10 mei kozen wij het XGN redactielid met de meeste gelijkenis op het hoofdpersonage Nathan Drake. Je raadt het al: voor een Uncharted cosplay! In deze video zie je hoe je dit zelf kunt doen.
Het duurt niet lang meer voordat Uncharted fans aan de slag kunnen met het nieuwste en het laatste deel uit de franchise. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft namelijk aangegeven dat Uncharted 4 het laatste avontuur wordt van Nathan en diens metgezellen.

Uncharted cosplay - Hoe word je zelf Nathan Drake

Cosplay begint een steeds groter fenomeen te worden. Met de aankondiging van een tweede Comic Con in Nederland naast Dutch Comic Con is zeker te merken dat cosplay steeds meer naar de voorgrond komt, ook in Nederland. Wij kozen het XGN redactielid met de meeste gelijkenis op Nathan Drake en hezen hem in een kostuum van de avonturier.
Inclusief makeup en al natuurlijk. We riepen de hulp in van makeup artist Elisa Kok die onze Tony omtoverde in een doorgewinterde avonturier. Het eindresultaat zie je in de video hierboven.
In deze video komen alle benodigdheden voorbij om zelf Nathan Drake te worden! Wil je alles nog even op je gemak teruglezen om je eigen Uncharted cosplay te maken? Klik dan door naar de volgende pagina's.

Shirt

Uncharted cosplay shirt
In Uncharted 3: Drake's Deception zul je meerdere keren Nathan dit beige/grijze shirt met v-hals zien dragen. Ook in het nieuwe spel uit de franchise zie je hem een soortgelijk kledingstuk dragen.
Dit shirt is voor 34,95 verkrijgbaar bij Zalando.

Broek

Uncharted cosplay broek
Deze cargo-broek is goed voor heavy duty werk in de woestijn, jungle of midden op een Siberische vlakte. You name it, deze broek zal het weerstaan. Onder andere te zien in de Among Thieves en Drake's Deception games, respectievelijk deel twee en drie uit de franchise.
Deze broek is voor 39,95 verkrijgbaar bij Zalando.

Sjaal (shemagh)

Uncharted cosplay sjaal
Deze sjaal, ook wel bekend als shemagh, komt van origine uit het Midden-Oosten. Onmisbaar als je van plan bent om na een intens vuurgevecht uit een neerstortend vliegtuig geslingerd te worden om vervolgens een krat met een parachute vast te grijpen om vervolgens midden in de woestijn moederziel alleen te stranden. Maar dit is slechts een voorbeeld natuurlijk.
Deze sjaal is voor 6,95 verkrijgbaar bij Airsoftcenter.

Ketting

Uncharted cosplay Nathan ketting
Nathan's geliefde ketting. De ketting is onmisbaar bij elke Uncharted cosplay. Je kunt een exacte replica kopen van de ketting met ring maar houd dan wel rekening dat hij zeer duur kan zijn.
Hij is niet direct verkrijgbaar in Nederland dus betaal je je blauw aan verzendkosten. Voor een simpele oplossing kun je een metalen ring kopen en deze om een schoenveter of ander dun touw doen.
Een exacte replica van deze ketting is voor 31 euro enkel verkrijgbaar op eBay, tenzij je nog een PlayStation 3 hebt staan en je de Uncharted 3 Collector's Edition kunt kopen waar de ketting en gesp beide zijn inbegrepen.

Gesp

Uncharted cosplay gesp
Deze custom Nathan Drake gesp is lastig te vinden in Nederland, net als de ketting. Als je gaat voor authenticiteit bij je Uncharted cosplay is de met hoefijzer gedecoreerde gesp natuurlijk een must.
Voor 13,25 kun je deze gesp enkel bij eBay verkrijgen, maar zat ook in de Uncharted 3 Collector's Edition voor de PlayStation 3.

Riem

Uncharted cosplay riem
Een simpele bruine leren riem waar je eventueel een gesp op kunt bevestigen. Je wilt natuurlijk ook niet dat je hierboven genoemde cargopants onverwachts afzakken.
De riem is voor 12,95 verkrijgbaar bij Zalando.

Kogelriem

Uncharted cosplay kogelriem
Alhoewel dit niet exact tot meneer Drake zijn inventaris behoort, komt dit het meeste in de buurt van de kogelriem die hij bij zich draagt. Toch altijd zeer handig als je plotseling zonder munitie voor je geweer zit als er net een aantal bad guys de hoek om komen!
De kogelriem is voor 7,95 verkrijgbaar bij Carnavalsland.

Holster

Uncharted cosplay holster
Onmisbaar natuurlijk om je schietijzer in te bewaren. En handig als er onverwachts een paar baddies voor je deur staan waar snel mee afgerekend mee moet worden. Dan moet je trouwe pistool altijd binnen handbereik zijn!
De holster is voor 9,95 verkrijgbaar bij Carnavalsland.

Pistool

Uncharted cosplay pistool
Wij hebben voor onze Uncharted cosplay een balletjespistool van de kermis gebruikt vanwege de gelijkenis met wapens die in-game kunnen worden gebruikt. Echter, een klappertjespistool (of revolver) werkt natuurlijk net zo goed. Let bij het gebruiken van wapens als accessoires bij je cosplay goed op dat je duidelijk aangeeft dat het om een nepwapen gaat.
In ons geval is er bij het neppistool een feloranje markering aangebracht. Pas zelfs met deze markering(en) op je schietijzers op in het openbaar. Openbaar wapenbezit (ook nepwapens) is in Nederland verboden en zeker in deze tijden worden er geen kansen genomen. Gebruik je verstand bij het gebruik van wapens bij je Uncharted cosplay.
Een klappertjespistool is voor 10,99 verkrijgbaar bij Bol.com.
Uncharted 4 is vanaf 10 mei beschikbaar op PlayStation 4. Heb jij naar aanleiding van deze gids en/of video een Uncharted cosplay van Nathan Drake gemaakt? Deel hem met ons op onze Twitter of Facebook pagina!

Populair Nieuws