The Avengers in Madame Tussauds - Reportage

  Gisteren was de grootse opening van (een deel van) The Avengers in Madame Tussauds en wij waren er bij. Thor, Captain America - waarvan onlangs de nieuwe film verscheen -, Iron Man en Nick Fury zijn vanaf heden als wassen beeld te bewonderen. Binnenkort volgen er meer Marvel helden, waaronder de Hulk.

  Maandag 2 mei was het dan zover; de grote opening in het Madame Tussauds, waar een deel van de superhelden uit het Marvel universum de wassen gelederen komt versterken. Voor deze speciale gelegenheid werd de hulp ingeroepen van Kay Nambiar. Deze bekende Nederlander is een groot Avengers liefhebber en demonstreerde daarom alle nieuwe interactieve beelden. Hij deed dit in samenwerking met een jonge Avengers fan, die speciaal voor de opening was uitgenodigd.

  The Avengers in Madame Tussauds Nick Fury

  Superhelden opening The Avengers in Madame Tussauds

  Nambiar kwam ‘als een ware superheld’ door een muur van blokken gebeukt, om vervolgens een korte toelichting te geven over de nieuwe beelden. Hierna werkte hij samen met zijn compagnon, Mees, de verschillende onderdelen af.

  Met de komst van The Avengers in Madame Tussauds hebben beelden voor het eerst een interactieve ‘stage’, wat inhoud dat je iets kan doen dat uniek is voor de betreffende superheld. Zo begon de rondleiding bij Iron Man en zijn interactieve computerscherm. Met wat drukken op het scherm, licht het glazen paneel op en hoor je enkele computergeluiden.

  Vervolgens is Tony getransformeerd in Iron Man en nam Nambiar plaats op het ‘warp’ gedeelte om zich even als Iron Man te voelen. Hierop staande hoor je het geluid alsof je door een buis de lucht in wordt geschoten. Het geeft een leuk gevoel, maar het ontbreken van iets van blazende lucht van onder je is een groot gemis.

  Als tweede was Nick Fury aan de beurt. Hij is de enige die geen interactieve stage heeft, maar zijn voorkomen maakt evengoed veel indruk. Vervolgens door naar Captain America, de voorloper in de groep van superhelden. Bij deze stage is het mogelijk om met het welbekende schild en de superheld op de foto te gaan.

  Als laatste was het de beurt aan Thor. Waarschijnlijk was deze het laatst aan de beurt, omdat niet alleen het beeld het meest indrukwekkende was, maar ook de interactie cool is. Gasten kunnen de hamer van Thor optillen, bij neerkomst zal de grote klap doordreunen in de grond, wat voor iedereen voelbaar is.

  The Avengers in Madame Tussauds Hulk Hogan

  Meer Avengers volgen

  Daarnaast was er al een plekje ingeruimd voor de Hulk. Hoewel het wassen beeld van het grote groene mens nog ontbreekt, is er wel al de mogelijkheid om de stage te testen. Zo kan je een taxi omhoog tillen, waarvan het alarm vervolgens afgaat. Ook is er een stage voor Ant-Man gereserveerd tussen de andere The Avengers in Madame Tussauds, maar hier gebeurt nog niets mee.

  The Avengers in Madame Tussauds Thor

  Beelden indrukwekkender dan interactie

  De beelden zien er stuk voor stuk levensecht uit. Dit komt mede doordat alle beelden van The Avengers in Madame Tussauds in samenwerking met de makers en bedenkers van The Avengers zijn ontwikkeld. Zo zijn alle beelden echt van ieder detail voorzien.

  Het hoogtepunt van de beelden is toch wel Thor. Deze man ziet er echt goddelijk uit en lijkt zo uit de film gestapt te zijn. Hoewel de superhelden zelf, door hun verschijning, veel indruk maken, vallen de verschillende interacties enigszins tegen.

  Bij een aantal stages hadden we toch het idee van ‘net niet’. Zo maakt het scherm van Tony Stark voorgeprogrammeerd drie piepjes en reageert het niet daadwerkelijk op de knopjes die je intoetst. Daarnaast heeft het ‘warp’ kanaal, zoals eerder gezegd, geen windtunnel wat net wat extra’s had gebracht bij de stage. De stage van Thor compenseert dit allemaal weer een beetje.

  Team compleet in september

  In de komende maanden zullen er nog een aantal Avengers volgen. In september zal het Marvel universum herenigd zijn en is de collectie van The Avengers in Madame Tussauds compleet. Vanaf heden zijn de superhelden te bezichtigen in het Madame Tussauds, maar wil je liever het team compleet zien, dan zul je dus nog even geduld moeten hebben. Vergeet niet ook onze The Avengers in Madame Tussauds videoreportage bovenaan de pagina te kijken!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.