Uncharted 4 trophy tips - Zo unlock je de 5 moeilijkste uitdagingen!

  Als je deze week geen DOOM aan het spelen bent, dan waarschijnlijk wel Uncharted 4: A Thief's End. Het sluitstuk van de populaire serie met schatzoeker Nathan Drake komt op de PlayStation 4 knallend ten einde. XGN.nl geeft je Uncharted 4 trophy tips om de vijf moeilijkste uitdagingen in de game te behalen!

  5. Charted! – Crushing (zilver)

  De moeilijkheidsgraden in Uncharted 4 zijn van makkelijkst naar moeilijkst: Explorer - Light - Moderate - Hard - Crushing. De hoogste difficulty, ook bekend als 'Verpletterend' bij Nederlandstalige PlayStation 4-gamers, is in sommige passages vanzelfsprekend erg moeilijk te klaren. Vijanden hebben meer health en dragen sterkere wapens met zich mee. Verder kun je geen tegenstanders markeren of de auto aim-functie toepassen voor een trefzekere kogel.

  De belangrijkste tip die we je kunnen meegeven, is continu gebruik maken van cover. Denk aan rotsen, hekken, muren en andere obstakels die vijanden niet snel kunnen vernietigen met kogels en granaten. Op de Crushing-moeilijkheidsgraad zullen ze je ook vaker proberen te flanken, dus houd ook de zijkanten van je third-person perspectief goed in de gaten.

  Als je echt overmand wordt door schietgrage, gevaarlijke huurlingen, probeer dan waar mogelijk langs hen heen te sneaken. En als je erg behendig en snel bent met de PS4-knoppen en -sticks, probeer dan af en toe een vijand stealthy over de kling te jagen, door achter hem te sluipen. Het nadeel is hiervan wel dat je een stuk kwetsbaarder bent, maar als je het goed uitvoert, zou dat geen probleem moeten zijn.

  4. Treasure Master (zilver)

  In een actiegeoriënteerde game met een avontuurlijke schatzoeker in de hoofdrol, mogen schatten, relikwieën en verzamelitems natuurlijk niet ontbreken. Uncharted zit er al sinds het eerste deel vol mee. In het vierde en laatste deel kunnen spelers maar liefst 193 schatten verzamelen in de uiteenlopende gebieden waar Drake zich doorheen klimt, schiet, puzzelt en rent.

  Mogelijk heb je in je eerste playthrough nog geen interesse in het omkeren van elke steen en het doorzoeken van elke hoek in Uncharted 4. Ontwikkelaar Naughty Dog speelt daar slim op in, doordat de speler elk hoofdstuk nogmaals kan doorlopen in het menu 'Chapter Select'. Het pauzemenu laat voorts zien wat je voortgang is wat betreft het verzamelen van de bijna 200 schatten.

  YouTube-gebruiker PowerPyx heeft ruim een week na de release al een video gemaakt met de locaties van alle objecten. Het betreffen 23 briefjes, 25 dagboekverhalen, 36 optionele gesprekken en 109 daadwerkelijke schatvoorwerpen.

  3. Ghost in the Cemetery (zilver)

  Het Uncharted 4-level in Schotland speelt zich deels af op een kerkhof. De trophy 'Ghost in the Cemetery' verlangt van de gamer dat Nathan Drake niet gezien wordt door de vijanden die zich tussen de Schotse graven bevinden. De aanwezigheid van de huurlingen lijkt op het eerste gezicht intimiderend, maar niets is minder waar.

  Bijna allemaal bevinden zij zich namelijk aan de rechterkant van de begraafplaats. Drake kan door linksaf te sluipen vrij eenvoudig de tegenstanders omzeilen. Mocht je als speler toch gezien worden, dan is niet meteen een man overboord. Net als in stealthgames als Splinter Cell hebben vijanden namelijk een 'gevaar-indicator' boven hun hoofd die zich langzaam vult. Zo lang deze afwezig blijft of niet rood wordt (maximaal oranje), is de trofee binnen handbereik.

  2. Sharpshooter (brons)

  Voor de achievement 'Sharpshooter' moet je Uncharted 4 met minstens 70 procent schotnauwkeurigheid uitspelen. Dat lijkt een indrukwekkend hoog percentage, en dat is het in principe ook. Gelukkig voor de trophy hunters kun je hier een klein beetje 'valsspelen'. Zoals we eerder al aangaven, heb je op lagere moeilijkheidsgraden (zoals Explorer) beschikking over automatisch richten op vijanden.

  Daardoor treffen in essentie al je afgevuurde kogels hun doel, tenzij je een onverwachtse beweging maakt of zelf geraakt wordt door inkomend vuur. Het kiezen van een lage difficulty herbergt nog een handigheid voor deze trophy: vijanden gaan neer met minder kogels, dus kun je meteen minder vaak missen. Het enige minpunt is dat je door deze gemakken niet tegelijkertijd de trofeeën voor hogere moeilijkheidsgraden behaalt.

  Uncharted 4 trophy tips - 1. Run the Table (zilver)

  Versla vijf vijanden binnen 15 seconden met een melee-aanval, een stealth-aanval, headshot en explosief (in die volgorde). Dat is de uitdaging van de zilveren trophy 'Run the Table'. De eerste stap die je voor het behalen van deze lastige uitdaging kunt zetten, is de voorbereidende fase. Kijk goed om je heen welk groepje vijanden een geschikt doelwit is, voordat je toeslaat.

  De ophaalbrug in hoofdstuk 10 is een plek waar deze trophy relatief goed haalbaar is. Een andere bijkomstigheid die kan helpen, is de Bullet Speed-bonus (feitelijk bullet time, waarmee je de spelwereld vertraagt wanneer je schiet). Op die manier kun je een vijand beter en efficiënter bestoken met kogels. Probeer vooral headshots te maken, waardoor je tijd bespaart.

  Met name de man-tot-man-aanvallen kosten veel tijd in de luttele 15 seconden die je mag hanteren. Ga vooral niet zitten tellen, maar druk zo snel mogelijk de vereiste knoppencombinaties in en kies voor de sluipaanval een vijand die met zijn rug naar je toe staat. Zo moet het lukken!

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.