Uncharted 4 locaties - De 5 mooiste plekken waar Drake langskomt

  Nathan Drake, na Indiana Jones de bekendste niet-bestaande schatzoeker, komt in zijn avonturen overal en nergens. In deze special laten we je de vijf mooiste Uncharted 4 locaties zien waar de PlayStation 4-mascotte in het laatste Uncharted-deel vertoeft.

  Zoals in ieder deel in de Uncharted franchise gaat Nathan Drake, schatzoeker en dief, weer naar de meest bijzondere locaties in Uncharted 4. Hij komt gedurende zijn avontuur op de meest diverse plekken terecht, de een nog mooier dan de ander. Wij hebben de 5 tofste Uncharted 4 locaties voor je op een rijtje gezet in deze special.

  Let wel, er wordt dus een en ander verklapt over het verhaal en de locaties uit de game, dus als je alles zelf wil zien moet je stoppen met lezen.

  Uncharted 4 locaties

  5. Father Duffy's Orphanage (Verenigde Staten)

  In Uncharted 4: A Thief's End komen we eindelijk meer te weten over Nathan Drakes voorgeschiedenis. Als jochie zit hij namelijk in een weeshuis, geleid door Father Duffy en een stoet nonnen. We leren dat Drakes vader hem daar achtergelaten heeft, en na een gevecht met een pestkop mag Drake als enige jongen niet op 'bijbelreces'.

  Al vroeg in zijn leven was 'Nate' een kwajongen die volop risico neemt. Zo ook in het weeshuis, waar zijn broer Sam hem helpt ontsnappen uit zijn kamer. Een minutenlang, episch en vermakelijk platformhoofdstuk volgt. Als een heuse ninja rent, klautert en springt Nathan achter zijn oudere broer aan, op weg naar de vrijheid.

  Meerdere keren glijden de broers op een haar na van de beregende dakpannen, reuzensprongen vanaf kerktorens, broze muren en regenpijpen worden nauwelijks gehaald en de broers lachen alle risico's weg. Typisch Uncharted, ook al is er geen schat te bekennen in deze proloog.

  4. King's Bay (Madagaskar)

  In Uncharted komen de tropen altijd wel terug. In deel 4 gaan we naar King's Bay in Madagaskar, om het spoor van de 400 miljoen dollar aan piratenschatten van de 17de-eeuwse kapitein Henry Avery te zoeken. Het level vangt aan in een off road voertuig, met een mokkende Victor 'Sully' Sullivan op de bijrijdersstoel.

  Als chauffeur Nathan Drake stuur je door een zeer kleurrijk, wijds en vooral gedetailleerd savannelandschap op het Afrikaanse eiland. Verharde wegen zijn er niet, dus regelmatig zul je de lier van je auto moeten gebruiken om je door drassige stukken modder te manoeuvreren. En dat is niet het enige waar hij handig voor is.

  De graphics en physics van die drab zijn werkelijk adembenemend. Wij hebben zeker tien minuten plezier gehad door Drake simpelweg naar beneden te laten glijden, waarna een diepe geul achterblijft. Dit soort details tillen Uncharted 4 naar een nóg hoger niveau.

  3. Rossi Estate (Italië)

  Nathan Drake is allesbehalve een good guy en een ware opportunist. Zoveel wordt weer eens duidelijk als hij, Sam en Sully een luxueuze veiling in Italië bezoeken om een belangrijk artefact te stelen. Dit hoofdstuk doet sterk denken aan de dievenfilm Ocean's Eleven, en dat is een compliment voor ontwikkelaar Naughty Dog.

  Met Sully als gladde praatjesmaker en Sam die een oogje in het zeil houdt, mag Drake uiteraard het platformwerk opknappen om de roof tot een goed einde te brengen.

  Na eerst met een grappling hook (een van de leukste nieuwigheden in A Thief's End) langs de Italiaanse kuststrook gestoeid te hebben, ren je afwisselend in onbetaalbaar gemeubileerde villa's en over rode daken, door pittoreske Italiaanse binnentuinen en langs prachtig vormgegeven flora.

  2. Nathan en Elena's huis (Verenigde Staten)

  Qua schiet-, speur- en platformactie valt er weinig te beleven in het middenklassehuis van Nathan en zijn (inmiddels) vrouw Elena. Maar de zolder is voor Drake én Uncharted-spelers een orgie van nostalgie uit de eerdere trilogie. Allerlei documenten, attributen en andersoortige memorabilia kunnen opgepakt, gelezen en bekeken worden.

  Dat Drake zijn leven als roekeloze schatzoeker mist, wordt eens te meer duidelijk wanneer hij met een speelgoedgeweer om borden met zijn aartsvijanden begint te schieten. 'I still got it', horen we de aan lager wal geraakte duiker voor een bergingsbedrijf verzuchten.

  Het hoogtepunt komt echter pas zodra Drake beneden in de bank gaat zitten en Elena hem uitdaagt voor een potje Crash Bandicoot! Drake, een man van de oude stempel, snapt helemaal niets van Naughty Dogs eerste platformserie en geeft hilarisch commentaar terwijl de gamer de PSOne-klassieker in-game speelt.

  Uncharted 4 locaties - 1. St Dismas Cathedral (Schotland)

  Schotland is met zijn ongerepte natuur en schitterende berglandschap een lust voor het oog. Dat heeft ook Naughty Dog goed begrepen, afgaande op het feit dat een van de beste levels van de laatste Uncharted-game zich afspeelt in het Noord-Britse land.

  Het prachtig ontworpen toendralandschap wordt perfect afgewisseld met vergane ruïnes, schitterend zeewater, wuivend gras, adembenemende grottenstelsels en overweldigende klim- en klauterpartijen langs de intimiderende Schotse kliffen. Hier en daar worden spelers die bekend zijn met Uncharted 2 herinnerd aan het enorme Himalaya-level, misschien wel het gameplaytechnische hoogtepunt in de franchise.

  Schotland is tevens een van de grootste en meest langdurige locaties in Uncharted 4, maar met voldoende tegenstand van huurlingenleger Shoreline en genoeg momenten waarin je niet te duidelijk door de game aan het handje wordt genomen (ken je die gele markeringen nog uit de vorige delen?), is St Dismas Cathedral volgens ons de nummer één der Uncharted 4 locaties.

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.