Tri Force Heroes co-op details - Een overzicht van alle mogelijkheden

Article
donderdag, 01 oktober 2015 om 15:36
xgn google image
Eén van de meest opvallende Nintendo aankondigingen van de afgelopen E3 was toch wel de 3DS titel “The Legend of Zelda: Tri Force Heroes”. Niet alleen omdat het een totaal onverwachte aankondiging was, maar ook omdat het een Zelda spel is dat zich volledig focust op co-op.
Zelda en multiplayer is een combinatie die je niet vaak ziet. Meer dan 10 jaar geleden toen de Super Nintendo klassieker The Legend of Zelda: A Link to the Past opnieuw werd uitgebracht voor de Game Boy Advance, werd nog een andere spelmodus bijgeleverd, namelijk The Legend of Zelda: Four Swords.
Four Swords was het eerste Zelda spel dat beschikte over multiplayer. Sterker nog, Four Swords was alleen maar speelbaar met co-op. Spelers konden met elkaar op avontuur wanneer ze in bezit waren van het Game Boy Advance spel en de GBA linkkabel (ouderwets hé?)
Het spel was te spelen met 2 tot 4 mensen en elke speler kreeg een Link tot zijn of haar beschikking, met elk een ander kleurtje. Four Swords kreeg een vervolg op de GameCube genaamd The Legend of Zelda: Four Swords Adventure. Dit spel beschikte echter wel over singleplayer, maar was ook weer met 2 tot 4 spelers speelbaar.
Toen was het even stil rond Zelda en multiplayer, 10 jaar om precies te zijn. Zo nu en dan dook er nog weleens een co-op gimmick of mini-game op in een Zelda spel, maar een co-op spel zoals de Four Swords series leek wel verleden tijd.
Maar deze zomer werd tijdens E3 The Legend of Zelda: Tri Force Heroes aangekondigd voor de 3DS. In plaats van één Link waren er drie Links speelbaar, eentje minder dan Four Swords. Tri Force Heroes brengt de focus op co-op in Zelda terug en doet er met de online functionaliteit nog een schepje bovenop. Nog nooit zag een Zelda spel voor meerdere spelers er zo aantrekkelijk uit.
Op de volgende twee pagina’s zetten we de voor- en nadelen van de co-op van Tri Force Heroes voor je op een rijtje.
The Legend of Zelda: Tri Force Heroes komt op 23 oktober uit. Meer lezen over deze game? Check dan hier onze preview.

Tri Force Heroes Co-op details:

  • Offline: Ja
  • Online: Ja
  • Coöperatieve campagin: Ja (3 spelers)
  • Competitive multiplayer: Ja
  • Player versus Player: Ja
  • Drop- in drop out: Ja
  • Lobby: Ja

Doet ons denken aan:

79133

Tri Force Heroes co-op details – voordelen

Tri Force Heroes is gemaakt om samen te spelen. Het spel is speelbaar via Online Play, Local Play en zelfs Download Play. Nintendo is maar zelden zo vrijgevig met de co-op van een handheld game.
Met Online Play speel je met onbekenden over de hele wereld of met vrienden via internet. Terwijl Local Play bedoeld is voor jou en je vriend of vriendin. Op die manier kunnen jullie couch co-op spelen!
Helemaal handig is dat je door middel van Download Play zelfs met twee vrienden kan spelen die de game niet hebben. Of zelfs als je één vriend/vriendin hebt die de game wel heeft, en de ander niet. Dan werkt Download Play ook gewoon.
Het doorlopen van de bekende Zelda dungeons met drie spelers klinkt leuk, en dat is het ook. Maar zo gauw iedereen opeens in een andere kamer zit en niemand echt enige voortgang maakt, wordt het een zooitje.
Tri Force Heroes heeft hier iets op bedacht, namelijk dat elke dungeon in dit spel meer speelt als een stage die je kunt selecteren. Na het voltooien van een bepaalde stage komen er weer meer area’s vrij waardoor de wereld zich uitbreidt voor de speler.
Elke stage bezit vier kamers en nadat je een bepaalde taak hebt voltooid in een kamer, kun je doorgaan naar de volgende kamer tot je uiteindelijk het einde bereikt. Spelers zullen daarom te allen tijde in dezelfde ruimte zijn, waardoor je niet verdwaalt of je medespelers verliest. Dit is goed, want in Tri Force Heroes zijn jouw medespelers belangrijker dan ooit.Veel nieuwe toevoegingen in het spel zijn dan ook gericht op de samenwerking. Zo is er een gloednieuwe ‘’stapel’’ mechanic waarmee je een totempaal van spelers vormt.
Wanneer de totempaal gevormd is, kunnen nieuw hoogtes bereikt worden en wapens op nieuwe manieren worden gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld met je pijl & boog op hogere plekken schieten wanneer de Link, die bovenaan de totempaal staat, zijn pijl schiet. Zo zal je op nieuwe manieren puzzels oplossen.
Nog een gloednieuwe toevoeging zijn de icoontjes die je tot je beschikking krijgt tijdens de co-op. Deze icoontjes zijn bedoeld om met je medespelers te kunnen communiceren en bevinden zich op het onderste scherm van 3DS.
Communiceren gaat op een subtiele manier, want de icoontjes zijn bedoeld om je medespelers te informeren of juist aan te moedigen. De icoontjes zijn een goede toevoeging waardoor communicatie mogelijk is zonder dat er misbruik van gemaakt wordt zoals dat kan bij voice chat of een messageboard.
Verder is er nog een battle mode genaamd The Coliseum. Deze modus heeft veel overeenkomsten met de battle modus uit de Nintendo DS Zelda games Phantom Hourglass en Spirit Tracks. Ook lijkt de uitwerking veel op de 3DS StreetPass battle minigame uit The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. In deze modus vechten spelers één op één of met zijn drieën free-for-all matches uit.
Wie wint, wordt beloond met materialen die dan weer gebruikt kunnen worden in jouw spel.
79134

Tri Force Heroes co-op details – nadelen

Tri Force Heroes is teamsport, en bij teamsport moet iedereen op één lijn zitten. Het kan dus erg vervelend zijn wanneer twee spelers fanatiek bezig zijn terwijl de ander druk bezig is met continu tegen een muur aanlopen.
Wat eigenlijk best uitdagend is in Tri Force Heroes is dat levensenergie dit keer verdeeld is over alle drie de spelers. Je ziet je kameraden vast niet graag pijn lijden, maar nu al helemaal niet wanneer je weet dat het ook ten koste gaat van jouw hartjes! Terwijl dit uitdagend is en het gevoel van teamprestaties nog meer vergroot, is het ergens ook oneerlijk.
Nu kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je dit spel met zijn drieën online speelt en dat één van de drie nog nooit een Zelda spel heeft gespeeld. Een mindere goede speler kan dan, zonder kwade bedoelingen, ook jouw ervaring een stuk lastiger maken. Dit is lastig, maar door dan goed te communiceren via de icoontjes kan jij je medespelers toch nog een beetje op het juiste pad brengen.
Ook is de ‘’Energy Gauge’’ weer terug uit A Link Between Worlds. Deze meter zorgt ervoor dat wapens gebruikt kunnen worden zonder dat onderdelen daarvan eerst individueel verzameld moeten worden. Zo kan je bijvoorbeeld oneindig pijlen blijven schieten zo lang je meter maar niet leeg raakt. De meter vult zich vanzelf weer aan, maar dit gaat niet te snel.
Het gebruikt van de Energy Gauge wordt ook verdeeld onder de drie spelers. Nu moest je in A Link Between Worlds al zuinig zijn met de meter, maar in Tri Force Heroes moet je er al helemaal goed op letten. Ook moet je rekening houden met andere spelers, want het zal maar net zo zijn dat jij het laatste beetje energie hebt verbruikt en je medespeler geen pijlen meer kan schieten en in gevaar raakt.
En dan zijn der natuurlijk nog de zogenaamde ‘’troll’’ spelers. Spelers die het spel spelen alleen maar om de andere speler het lastig te maken. Deze spelers zullen niet doen wat het spel van hen vraagt, of juist andere spelers in gevaar brengen. Gelukkig heeft het spel daar iets op bedacht; namelijk een blacklist!
Wanneer je een speler tegen komt die er een potje van maakt, kan je hem of haar registreren op de blacklist. Dit zorgt er voor dat de speler wordt verwijderd voor een nieuwe.
Daarnaast is Tri Force Heroes speelbaar alleen of met zijn drieën. Alleen twee spelers is helaas niet mogelijk.

Populair Nieuws

Laatste Reacties