Total War Warhammer Vampire Counts factie

Article
maandag, 28 maart 2016 om 10:50
xgn google image
De mythes en legendes over vampieren zijn waar! Deze bloedzuigende doden leven echt, in de nieuwe Total War: Warhammer dan. Een van de facties van deze aankomende RTS game zal jou namelijk in de lijkbleke huid van een vampier stoppen. Lees hier snel de redenen die de Total War Warhammer Vampire Counts uniek maakt.
Een van de meest legendarische facties die speelbaar is in Total War Warhammer, is de orde van de Vampire Counts. Deze vampierkoningen hebben als doel om de aarde te overheersen en de andere facties de dood in te jagen. Met het arsenaal en de tactieken die zij tot hun bereik hebben zou dit zeker nog wel eens zo kunnen gebeuren. Lees hier snel alles over de vampierfactie en hun duistere praktijken die in Total War: Warhammer voor komen.

Horrorverhaal

Er was eens een machtig volk met de naam Nehekhara dat, wegens zijn welvaart en expansiedrift, een obsessie kreeg met het eeuwige leven. Tijdens een van deze plundertochten nam het volk een aantal duistere elven in gevangenisschap, die tegen het delen van hun magische kennis weer vrijgelaten werden. Deze magie bevatte de kracht om te doden en doden weer tot leven te wekken. Dat het gebruik van deze zwarte krachten, necromancy, uiteindelijk fout afliep was dan ook geen verrassing en zo ontstonden de eerste vampiers.
De Total War Warhammer Vampire Counts factie is een gemeenschap waar niet mee te spotten valt. Onder leiding van de Von Carnstein bloedlijn proberen deze machtige figuren alle volkeren uit te schakelen waardoor het vampierlijke paradijs zal ontstaan, een wereld zonder levenden. De vampieren hebben vele oorlogen gestreden waarbij de mensheid, verenigd onder factie Empire, hun aartsvijanden zijn. De bloeddorstige duistere figuren zullen niet rusten voordat zij de ultieme macht hebben, en daar zullen ze alles voor doen.
87081

Het ondode leger

De Total War Warhammer Vampire counts hebben, op z'n zachtst uitgedrukt, een van de meest gruwelijke legers die je ooit gezien hebt. Zombies, skeletten en weerwolven, alle nachtmerries komen voorbij in dit monsterlijke leger. De aanvoerder van het leger is vaak een afgezant van de Von Carnstein die het leger des doods aanstuurt.
Het meest opvallende en indrukwekkende type monster, dat wij tijdens de hands-on tegenkwamen, was de Vargheist. Deze grote vliegende wezens zijn doorgeslagen vampiers die voor geen enkele reden meer vatbaar zijn en zich hier ook naar gedragen. Het kost veel tijd en moeite om ze aan je dodenmars toe te voegen, maar het is het helemaal waard als je ze op je vijanden ziet duiken zonder enige vorm van genade.
De legers van de Vampire Counts onderscheidden zich op een aantal manieren van andere facties. Zo zitten er geen eenheden tussen met afstandswapens, waardoor je dichtbij moet komen om effectief te zijn. De vampierfactie compenseert daar wel mee door een scala aan vliegende monsters in te kunnen zetten. Ook is de factie er op gericht om flankaanvallen uit te voeren met snelle eenheden om niet goed beschermde infanterie uit te schakelen.
87082

Wederopstanding van de dood

Een van de unieke features van de Vampire Counts is om letterlijk de doden te doen herrijzen. Zowel op het slagveld als op de strategische map (daarover straks meer) kan je met je desbetreffende vampierkoning ervoor kiezen om de hulp van de doden op te roepen. Als je met een gevecht bezig bent kan je bijvoorbeeld een paar extra legers achter de vijand doen verschijnen om ze totaal te verrassen!
De skeletten en zombies kunnen kan je ook op de wereldmap laten verschijnen, die dan voor een tijdje een bepaald punt verdedigen. Het oproepen van deze doden wordt bevoorraad uit het aantal slachtoffers dat er vallen. De toevoeging van deze functie geeft echt een uniek gevoel dat je de meester van de duisternis doet laten zijn. De troepen die je op kan roepen zijn echter wel afhankelijk van de manier waarop je je technologie en vaardigheden gespendeerd hebt.
87083

Zwarte magie en duistere praktijken

Zoals wij gewend zijn van de Total War reeks maken de technologische ontwikkelingen en de vaardighedenboom weer hun opwachting. Als je de Total War Warhammer Vampire Counts speelt krijgen deze features een unieke twist die de duistere kant in je naar boven haalt.
Op het gebied van technologieën kan je, als vampier, investeren in vier verschillende "technologische" takken, vormgegeven als boeken. Elk boek heeft zijn eigen unieke eigenschappen die je uit kan breiden. Zo was het mogelijk te investeren in de kunsten om doden op te roepen, maar was een ander boek gespecialiseerd op het verbeteren van monsters. Het levelen van deze boeken resulteerde in bijvoorbeeld in het vrij spelen van vleermuizen of het beter verdedigen van je skeletten.
Daarnaast krijgen leiders van een leger weer het bekende vaardigheidssysteem. In de vampierwereld kan je je graaf dracula uitrusten met nieuwe vaardigheden en andere voordelen waarmee je karakter, en legers, vooral sterke en sneller worden. Hierbij valt te denken aan het genezen van je eigen legers ten koste van de vijand.
87085

Een corrupte wereld

Het vampiergebied ademt een doodse atmosfeer uit. In de gevechten zullen zal het strijdtoneel vooral gekenmerkt door dode bossen en mistige gebieden waar jouw eenheden zich helemaal thuisvoelen. Als jouw troepen namelijk op mapgebied komen dat buiten het Vampire Counts territorium liggen, zullen ze zwakker zijn.
Waar de facties van vorige Total War games te maken hebben met een troepenmoraal, dat sterk samenhangt met de troepensterkte, heeft de vampierenfactie te maken met "crumble". Hoe langer zij buiten het territorium blijven, hoe meer het crumbleniveau op zal lopen. Des te meer crumble je ondoden hebben, des te zwakker ze zullen zijn en hoe eerder ze letterlijk uit elkaar zullen vallen.
Dit valt te voorkomen door de verspreiding van corruptie. Corruptie is een unieke feature van de Vampire Counts dat zich verspreidt over het landschap. Je eenheden die zich op corrupt land voortbewegen, zullen niet uit elkaar vallen en sterker zijn. Vijanden die zich in de corruptie begeven zullen eerder sterven en zwakker zijn.
Je kan vanaf 24 mei aan de slag gaan met deze angst inboezemende factie. Total War: Warhammer wordt alleen voor de PC uitgebracht. Je kan hiernaast ook nog ons sfeerverslag van de indrukwekkende trip lezen.

Populair Nieuws