Top 8 beste game releases in mei 2016

  Volgende maand barst het los met titels waar je waarschijnlijk al een lange tijd naar uitgekeken hebt. Wij hebben vorige week gevraagd welke game boven aan jullie lijstjes staat en dit is de uitslag! Dit zijn volgens jullie de top 8 beste game releases in mei 2016.

  8. Battleborn

  Het aantal mensen dat gestemd heeft op de aankomende hero-shooter mag dan wel het minste zijn van de genoemde titels, dat neemt niet weg dat Battleborn een tof spel gaat worden! De multiplayer game, waarbij je in teams van helden het tegen elkaar op moet nemen om over het lot van de laatste ster te beslissen, zal een frisse wind blazen door het competitieve gamelandschap.

  Het spel valt het best te vergelijken met een MOBA-versie van Borderlands, maar dit keer krijg je 25 knotsgekke personages tot jouw beschikking. De game komt op 3 mei uit voor Xbox one, PS4 en PC.

  7. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

  De ninja schildpadden zijn klaar voor een nieuw avontuur, waarbij de oorlog met Shredder is verklaard. Het wordt weer een waar hack and slash festijn waarbij je hordens aan foot clan leden uit de weg moet zien te ruimen. Het cel-shaded stijltje draagt bij aan het comic gevoel dat de game teweeg brengt. Maar een klein aantal van jullie kijkt naar deze game uit, misschien omdat het niet zo opvalt tussen het enorme assortiment dat ons te wachten staat.

  De game komt op 24 mei uit voor Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 en de PC. Op naar de zesde plek van de top 8 beste game releases in mei 2016.

  6. Mirror’s Edge Catalyst

  Op de zesde plaats komt Mirror’s Edge Catalyst, het freerun paradijs voor de digitale waaghals. De game zal in een gehele flow te spelen moeten zijn, waarbij alles zich aanpast aan jouw bewegingen en snelheid. De muziek, de vijanden en de omgeving zullen aan de voeten van jouw speltempo liggen. Het wordt een veelbelovende game die hopelijk meer faam krijgt dan zijn voorganger.

  Mirror’s Edge komt, net als de turtles, op 24 mei uit voor Xbox One, PS4 en PC.

  5. Total War: Warhammer

  De welverdiende vijfde plaats gaat naar Total War Warhammer! Het beste van twee ijzersterke franchises wordt gecombineerd, waarbij er een RTS rondom het fantasy genre is gebouwd. Een redelijk aantal van jullie kijkt uit naar het spelen van een van de facties, om de anderen te overheersen. De mensheid, dwergen, orks en vampieren zullen allemaal tot jouw beschikking staan.

  Deze uitgebreide game zal ook op 24 mei uitkomen en blijft PC exclusief. Houd deze titel in de gaten, want hij behoort niet voor niets tot de top 8 beste game releases in mei 2016!

  4. Overwatch

  De tweede hero-shooter die deze maand uitkomt, maar nu met de intuïtieve invulling van Blizzard. Met Overwatch kun je met 21 verschillende personages aan slag, die stuk voor stuk een interessante achtergrond en vaardigheidsset hebben.

  Een hoop van jullie kijken naar deze game uit en als we de gameplay zo zien in de trailers is dit geheel terecht. Waarschijnlijk is 24 mei een nationale feestdag voor gamers geworden, want ook deze game komt op die datum uit, voor Xbox One, PS4 en PC.

  Je kunt Overwatch voor PC nu al hier voordelig kopen met 33% korting voor 39,99 euro, of de Overwatch PS4 en Xbox One versies hier kopen vanaf 59,99 euro.

  3. Homefront: The Revolution

  Aangekomen bij de top 3 wordt er afgetrapt met Homefront: The Revolution. Deze game wordt qua verhaal een van de zwaarste in mei, aangezien de onderdrukking van een Koreaans leger de plaatselijke bevolking onder de duim houdt.

  Je zal een revolutie moeten ontketenen om Philadelphia te bevrijden. Veel van jullie rebellen kijken dan ook uit naar de release die op 20 mei zal plaatsvinden voor Xbox One, PS4 en PC.

  2. DOOM

  Een oeroude shooter in een fris jasje. DOOM gaat de wereld van multiplayer op zijn kop zetten met de enorme grafische verandering die de franchise heeft doorgemaakt. Het bevechten van demonen met behulp van super snelle gameplay speelt nog steeds de grootste rol, maar is volgens de stemmen ook precies wat jullie zoeken!

  DOOM is te spelen vanaf 13 mei, zowel op beide consoles als de PC.

  1. Uncharted 4: A Thief’s End

  Met een overweldigende meerderheid van alle stemmen is, niet helemaal onverwacht, Uncharted 4 de meest gewenste game van de aankomende maand en daarmee de eerste plaats in de top 8 beste game releases in mei 2016. Deze schattenjager valt enorm bij jullie in de smaak, maar dat kan ook niet anders.

  Deze game zal een actievolle reis zijn, die je voorziet in genoeg adrenaline voor de maanden daarop. Het avontuur kan natuurlijk niet zonder aanleiding beginnen en daarom keert de broer van Nathan Drake terug met een fantastisch voorstel.

  Hoe deze zoektocht zal verlopen, zal je zelf kunnen ondervinden vanaf 10 mei!

  Dit was de uitslag van jullie gamenwensen van de maand mei. Probeer er zoveel mogelijk te spelen en laat ons weten wat je van deze titels vindt. Wij zullen jullie ook zo spoedig mogelijk laten weten wat wij van de games vonden!

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.