Top 7 beste E3 persconferenties volgens jullie

  Iedereen alweer een beetje bijgekomen van de aaneenschakeling aan verbazingen? We hopen dat je klaar bent voor het resultaat van de poll die gisteren online is gezet. Ga er maar goed voor zitten, want dit is de top 7 beste E3 persconferenties volgens jullie.

  7. PC Gaming Show

  De PC Gaming Show was volgens jullie de minst indrukwekkende persconferentie van dit jaar. Als vrij nieuwe speler tussen de veteranen heeft het PC masterrace gezelschap zijn best gedaan om te tonen wat het in huis heeft gehad. In een soort talkshow opzet zijn er telkens weer nieuwe gasten aan bod gekomen om iets over hun game of hardware te vertellen. Er zijn niet bijster veel grote aankondigingen gedaan, maar toch willen we jullie nog wel wat momenten onthouden.

  Studio Wildcard is op bezoek gekomen om meer van zijn game ARK te tonen, die toch wel wat kracht van je computer vergt. Daarnaast is er een VR rugtas getoond, waarmee je waar dan ook aan de slag kan met die extra gamedimensie. Ook heeft AMD een reeks nieuwe videokaarten getoond, niet geheel onbelangrijk als je wat games op je PC wilt spelen. Door de gehele show heen zijn er ook wat aankondigingen gedaan met betrekking tot Arma 3, The Surge en LawBreakers.

  6. Electronic Arts

  EA heeft een zesde plaats in de top 7 beste E3 persconferenties bemachtigd. Het bedrijf mocht de aftrap doen en is met een onwijs sterke showcase de ring in gestapt. Het spannende moment was dan ook daar dat iedereen zich tegoed kon doen aan een de E3 van 2016, en wat een opening!

  De hoogtepunten van de Electronic Arts show werden in salvo's gelanceerd. Zo gaat Titanfall 2 de nodige klappen uitdelen dit jaar. Ook FIFA 17 kreeg de nodige aandacht en strijkt EA Originals neer. Over Battlefield 1 nog maar niet te spreken, want als een game een hoop verwachtingen schept voor dit najaar, dan is de shooter van DICE het wel.

  5. Bethesda

  Ook al hebben we niet een totaal nieuwe The Elder Scrolls gezien, Bethesda heeft het publiek weer vermaak van de bovenste plank weten te bieden. Over The Elder Scrolls gesproken, wist ontwikkelaar toch nog enige indruk achter te laten. Hopelijk ben je de drakentaal nog niet vergeten, want een remastered versie van Skyrim komt op 28 oktober uit. Hoe tof is dat?

  Bethesda strooit welliswaar niet met aankondigingen van nieuwe IP's, maar bestaande franchises worden gewoon verder uitgewerkt. Wat dacht je van het lang verwachte Prey 2, de serie die na meer dan 10 jaar eindelijk een vervolg gaat krijgen. Ook is de postapocalyptische wereld van Fallout 4 nog lang niet aan zijn einde gekomen en wordt Quake weer nieuw leven ingeblazen. Sowieso mag er niet geklaagd worden over de releases van Bethesda, want Dishonored 2 ligt op 11 november klaar om opgepakt te worden.

  4. Nintendo

  Er is een middelste plaats weggelegd voor Nintendo in de top 7 beste E3 conferenties. Nintendo doet het altijd net even anders in vergelijking met de andere partijen. Ook dit jaar heeft Nintendo een heel programma klaar staan, waarbij eigenlijk maar een aantal games getoond wordt, verdeeld over enkele dagen.

  We hebben gisteravond kunnen watertanden bij de beelden van een nieuwe Zelda. Een enorme wereld met bloedstollende graphics waar Link van zijn grootste avontuur ooit kan genieten. Naast een nieuwe Zelda is er ook meer gameplay getoond van Pokémon Sun and Moon. Dit lijkt weer een enorm feest te gaan worden maar gotta catch 'em all!

  3. Ubisoft

  Aangekomen bij de laatste drie uit de top 7 beste E3 conferenties volgens jullie. Ubisoft heeft zijn best gedaan er weer een feest van te bouwen door een komische opening met Just Dance 2017 te houden. Maar dat was niet de enige game die op de lachspieren wist te werken, want het meest briljante stadje bestond blijkbaar ook nog! South Park: The Fractured But Whole gaat een constante rit aan bizarheid worden, zoals eigenlijk de hele serie in elkaar steekt.

  Waar Ubisoft ook om bekend staat, zijn de shooters waar de uitgever elke keer mee op te proppen komt. Een van de sterkste IP's keert dan ook terug. Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands gaat een schietspel worden van ongekende proporties, maar eerst staat Watch Dogs 2 in het verschiet.

  2. Microsoft

  Niet één maar zelfs twee nieuwe consoles werden aangekondigd. Microsoft is volgens jullie lekker bezig geweest tijdens zijn persconferentie. Het is niet vaak voorgekomen dat er tijdens een E3 persconferentie zo ongelofelijk veel titels achter elkaar bekendgemaakt zijn, waarbij geen tijd voor een adempauze was.

  Forza Horizon 3, We happy Few, Halo Wars 2, Scalebound, Gears of War 4, Sea of Thieves en nog veel meer titels zijn er voorbij gekomen. Microsoft verwent de gamers dit en volgend jaar met een hoop nieuwe en bestaande IP's, waarbij elk genre wel naar voren komt. Zelfs een stand-alone versie van Gwent is langsgekomen. Waar kan een gamer nog meer om vragen?

  1. Sony

  Er weet er maar eentje de titel van beste persconferentie dit jaar binnen te slepen en dat is Sony! Met een overweldigende meerderheid heeft kamp blauw het dit jaar gewonnen van zijn grote rivaal en zich weten te vestigen op de eerste plaats in de top 7 beste E3 persconferenties. Niet alleen wist de showcase indruk te maken, maar ook de show zelf was om op verliefd te worden.

  Zo werd een groot deel van de persconferentie begeleid door een meer dan 30 hoofden tellend orkest. Als klap op de vuurpijl kwam de legendarische Kojima ook nog zijn nieuwe game Death Stranding aankondigen. Ook verdient de persconferentie van Sony respect, aangezien tijdens de de wervelwind van de E3 ook nog een serieus moment werd stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag in Orlando. Een gepast initiatief op internationeel niveau bij zo'n vreselijke ramp.

  Net als Microsoft is er een stortvloed aan games voorbij gekomen, waar de gamer alleen maar van had kunnen dromen. The Last Guardian heeft dan uiteindelijk een vaste releasedatum gekregen, Kratos heeft een enorme baard laten staan en Call of Duty Infinite Warfare heeft de mond weten te snoeren van een aantal sceptici. Sony, wat ga je toch weer een hoop hebbedingetjes brengen, waar het gros van de stemmers in ieder geval ook naar uitkijkt.

  Dat was de top 7 beste E3 persconferenties van dit jaar, volgens jullie. Stuk voor stuk waren het prima persconferenties. Blijf onze E3 pagina in de gaten houden om de verse aankondigingen en informatie in de gaten te houden!

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.