Top 6 Gratis Gezondheid apps - Alles voor een goede gezondheid

Article
zaterdag, 26 november 2016 om 9:40
xgn google image
Een gezonde lifestyle wordt steeds belangrijker. Overal zijn manieren voor om gezonder of fitter te blijven. Maar hoe kan je nou je smartphone gebruiken om zelf gezonder te blijven? Check dan snel deze Top 6 Gratis Gezondheid apps
Met de koude winterdagen in aantocht is het voor iedereen raadzaam om net even wat beter op de gezondheid te letten. Uiteindelijk wil niemand natuurlijk met koorts of oververmoeid op de bank zitten. Je smartphone kan hier een flink steentje aan bijdragen.
Want de App Store van Apple en de Android Store staan vol met apps die jou maar wat graag begeleiden of helpen met een gezondere manier van leven. Voor bijna alle kwaaltjes zijn wel apps. Maar welke apps kunnen jou nou het beste helpen om een stabiele gezondheid te behouden?
Heel leuk, dat gezond blijven, maar dat mag natuurlijk niet teveel kosten. Het liefst zijn deze apps gratis, met misschien hier en daar een in-app aankoop. Zo kan je niet alleen op je gezondheid letten, maar ook op je portemonnee.
In deze lijst vind je zes belangrijke peilers voor je gezondheid en welke app je het beste kan gebruiken om gezond te blijven. Check dus snel welke apps je moet downloaden in de Top 6 Gratis Gezondheid Apps voor zowel Android als iOS.

6. Medicatie - MedApp

Voor mensen die veel gebruik moeten maken van medicatie om gezond te blijven of om een ziekte de baas te blijven, kan het soms een sleur zijn om dit op constante basis te doen. Gelukkig zijn er tal van apps die je hierbij kunnen helpen. MedApp is er één van is wordt gewaardeerd als de beste Nederlandse app op dit gebied.
De app biedt bijna alle hulp die nodig is als het gaat om medicijnen en het innemen ervan. Zo kan de app je waarschuwen wanneer je je medicijnen in moet nemen, kan je medicatie scannen met je telefoon voor meer informatie, meer informatie vinden over je apotheek of eenvoudig je voorraad bijhouden.
Daarnaast is het met MedApp mogelijk om een dagboek bij te houden. Hiermee kan je gebeurtenissen, bijwerkingen, gevoel en andere relevante informatie opslaan om dit later te bespreken met de dokter of huisarts.
Download link: Google Play - App Store

5. Slaap - Sleepbot

Slaap is een van de belangrijkste onderdelen van een goede gezondheid. Het zorgt voor rust, verhoogt de concentratie en een goede nachtrust geeft je genoeg energie om er de hele dag tegenaan te gaan. Wie daar betere controle op wil hebben kan daar apps voor gebruiken, waaronder Sleepbot.
Met Sleepbot wordt het mogelijk om de hoeveelheid slaap en hoe je slaapt makkelijk in de gaten te houden. De app maakt gebruik van de bewegings- en geluidssensor om te monitoren hoe jij slaapt. Daarnaast kan je met Sleepbot een slimme wekker zetten die jou op het ideale moment tussen een gestelde tijd wakker maken.
Sleepbot houdt bij of je snurkt, veel draait, slaapwandelt of misschien juist extreem stil ligt. Erg handig voor het optimaliseren van misschien wel de belangrijkste uurtjes van je dag.
Download link: Google Play - App Store

4. Mentaal - Happify

Misschien vaak vergeten, maar mentale gezondheid is essentieel voor een fysieke gezondheid. Uiteraard zijn ook daar verschillende apps voor te vinden. Happify is er daar één van en helpt je met het verminderen van stress, negativiteit en over het om algemeen gelukkiger te worden.
Dat doet de app door vijf wetenschappelijk onderbouwde punten te ondersteunen met activiteiten in de app. Als je bijvoorbeeld kiest om te werken aan je zelfvertrouwen kan je dagelijks ballonnen aantikken met positieve woorden of drie dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent.
Net als fysieke gesteldheid is het ook belangrijk je geluk dagelijks op de proef te stellen en te trainen. Met de gratis versie van de app kan je dagelijks een aantal oefeningen doen. De betaalde versie biedt meer dagelijkse mogelijkheden.
Download link: Google Play - App Store

3. Fitness - Workout Trainer

Van bijzonder belang voor een goede algemene gezondheid is voldoende beweging, maar wat moet je doen? En hoevaak moet dat dan doen? Apps als Workout Trainer kunnen je daar bijzonder goed mee helpen. Voor elk fitnessdoeleinde kan de app gebruikt worden en voor elk doel wordt je als sporter bij het handje genomen
De app bevat namelijk vele video's die je helpen om de oefening perfect uit te voeren. Als je eenmaal de perfect combinatie van oefeningen hebt samengesteld kan je die via de app delen met de community van Workout Trainer. Ook kan je natuurlijk op zoek naar andere routines, samengesteld door andere leden, om binnen jezelf binnen no time klaar te stomen voor die marathon of om een staalharde six pack te kweken.
Download link: Google Play - App Store

2. Voeding/Dieet - Nutrino

Nutrino is een persoonlijke voedingscoach vermomt als app voor je smartphone. De app kan aan de hand van wat persoonlijke informatie een geheel persoonlijk voedingschema opzetten. Dit doet de app onder andere op basis van je lengte, gewicht en wat je het liefste eet.
Veel mensen die dieëten bezwijken onder de druk van lekkere, maar veelal slechte alternatieven zoals snoep, koek of chips. Nutrino wil graag weten wat jij het liefst eet en wat juist niet om op die manier maaltijden voor te schotelen die jij lekker vindt.
De app bevat tal van recepten met gegarandeerd gerechten die jij lekker vindt, ongeacht hoe kieskeurig je bent. De app is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app aankopen.
Download link: Google Play - App Store

1. Noodgevallen - EHBO van Het Rode Kruis

Helaas zal je nooit echt controle hebben over je gezondheid. Als het goed mis gaat is het altijd handig om hulp bij de hand te hebben. Het Rode Kruis heeft een app laten ontwikkelen om snel in te kunnen grijpen in dergelijke noodsituaties.
Met de app kun je direct 112 bellen en je locatie doorgeven met behulp van je smartphone. Daarnaast kan de EHBO app je de weg wijzen naar het dichtstbijzijnde automatische externe defibrillator, ofwel AED, te brengen. Door in een noodsituatie snel en goed gebruik te maken van de app zouden levens gered kunnen worden.
Ook biedt de app hulp bij onder andere hevige bloedingen, brandwonden, vergiftiging of ernstige verslikking. Voor wie echt dringend professionele hulp nodig heeft, kan met de app ook nog op zoek naar een EHBO Post in de buurt.
Download link: Google Play - App Store

Populair Nieuws