Top 5 XCOM 2 mods voor PC - Wat hopen we op console terug te zien?

Article
donderdag, 29 september 2016 om 9:05
xgn google image
XCOM 2 verscheen in februari van dit jaar voor PC, de opvolger van de populaire XCOM Enemy Unkown werd ontzettend goed ontvangen. Toch zijn er genoeg mods te vinden voor de game. Om alvast uit te kijken naar de console versie van de game hebben wij hier de Top 5 XCOM 2 mods voor PC.
In de periode van februari tot vandaag zijn er tientallen, misschien wel honderden mods gemaakt voor XCOM 2. Sommige van deze mods brengen kleine veranderingen in het uiterlijk van je soldaten terwijl andere mods compleet nieuwe elementen toevoegen aan de game. Groot of klein, compleet nieuw of slechts een kleine aanpassing, voor elke wens is er wel een mod te vinden. Welke vijf mods echt onmisbaar zijn voor iedere XCOM 2 speler lees je hier in onze Top 5 XCOM 2 mods voor PC.

5. Evac All

Deze mod is eigenlijk heel simpel. Aan het einde van sommige missies moeteen alle soldaten worden opgehaald door de Skyranger, een soort transport helikopter. In de vanilla versie van de game moeten alle soldaten één voor één geselcteerd worden en moet de evacuatieknop gebruikt worden.
Deze mod voegt een extra functie toe aan de actiebalk waarmee alle soldaten die in de evacuatieruimte zijn met één druk op de knop geëvacueerd kunnen worden. Wanneer er nog soldaten buiten de evacuatie zone zijn worden deze niet meegenomen en spelers kunnen nog verder vechten of vluchten met deze soldaten.
96740

4. True Concealment

Een van de gekke dingen in XCOM 2 missies is de timer. De timer bepaalt hoe lang een missie mag duren voordat deze gefaald is en je weer opnieuw kan beginnen. Vooral bij missies waarin je verborgen begint en dus eigenlijk rustig en stil aan de missie wilt beginnen is dit een behoorlijk pijnpunt voor veel spelers aangezien je hiermee veel beurten kan verliezen.
De True Concealment mod zorgt er voor dat de timer pas begint te lopen wanneer je squad ontdekt is door de vijand. Dit geeft de speler iets meer ruimte aan het begin van de missie, maar wanneer je ontdekt bent, begint de tijd wel te dringen.
De True Concealment mod zorgt er namelijk ook voor dat het aantal beurten wat een missie heeft naar beneden is geschoefd. Zo is het aantal beurten bij een Rescue of Neutralize missie verkort van dertien naar tien. De Recover Item, Hack en Destroy missies hebben met de mod nog maar zeven beurten in plaats van negen.
De instellingen van het aantal beurten is nog wel aan te passen. Het is dus ook mogelijk om de missies langer te laten duren.
96741

3. Uniforms Manager

Deze mod is een mod die je veel tijd zal besparen tussen de missies door. De Uniforms Manager zorgt er namelijk voor dat je jouw zelf samengestelde uniform kan opslaan en kan gebruiken voor alle soldaten mits het geslacht gelijk is aan elkaar.
Met de Uniform manager mod kan je ook per klasse een uniform aanmaken en elke soldaat van die klasse kan dan gemakkelijk datzelfde uniform krijgen. Dit scheelt een hoop tijd en doorklikken door menu's. Daarnaast kunnen alle uniformen die je hebt gemaakt ook openbaar gemaakt worden voor de rest van de wereld en voor jezelf om te gebruiken in andere en nieuwe campagnes.
Deze mod is natuurlijk nog leuker met wat andere kleine mods zoals Star Wars helmen, militaire camouflage, en nieuwe hoofddeksels.
96742

2. Stop Wasting My Time

De Stop Wasting My Time mod is een van de meest gebruikte mods voor XCOM 2 op PC. XCOM 2 heeft de vervelende eigenschap om na een beurt of actie binnen een beurt een aantal seconden te wachten voordat de game verder gaat. Met de Stop Wasting My Time mod worden deze zinloze seconden verwijderd en loopt de game een stuk soepeler door.
Maar de Sto Wasting My Time mod doet nog meer dan alleen de pauzes tussen de beurten en acties verwijderen. Naast deze versnelling zorgt de mod er ook voor dat verschillende gesproken teksten die de game doen vertragen niet meer voorkomen zoals de waarschuwing dat burgers doodgaan en een waarschuwing voor het aantal beurten.
Daarnaast zijn de GREMLIN's 150 procent sneller gemaakt en zijn vijanden die niet beschoten worden 33% sneller.
Door al deze veranderingen kan je een potje XCOM 2 soms met wel vijf minuten verkorten, afhankelijk van de lengte van de missie. Genoeg reden voor ons om deze mod op de nummer twee positie te zetten.
96743

1. Long War Alien Pack

Het kan niet anders dan dat de Long War Alien Pack op nummer één staat. Long War is een officiële moddingwebsite voor COM 2 en andere games. Firaxis en 2K hebben aan deze modders gevraagd enkele mods in elkaar te zetten voor de game en de Alien Pack is er daar een van.
Alle mods van Long War zijn de moeite waard om uit te proberen maar de Long War Aline Pack is echt onmisbaar. De mod brengt namelijk een heel nieuw arsenaal aan vijanden het spel is. Hieronder is de lijst met vijanden te zien.
  • * Muton Centurion,Een Muton leider met een inspire mogelijkheid.
  • * Muton Elite, een enorm sterke Muton.
  • * ADVENT Drone, een kleine crowd-control robot die op zoek is naar verborgen vijanden.
  • * Naja, een alien sluipschutte die verwant is aan de Viper
  • * Sidewinder, een snelle strijder die verwant is aan de Viper
  • * Sectoid Commander, een sterkere sectoid met vaardigheden die op een groot gebied effect hebben
  • * ADVENT MEC Archer, een mechanische eenheid gemaakt voor lange afstanden
  • * Chryssalid Soldier, a grotere en sterkere Chryssalid
  • * Hive Queen, a monsterlijk grote Chryssalid
  • * ADVENT Sentry, een soldaat gespecialiseerd in overwatch vaardigheden
  • * ADVENT Grenadier, een soldaat met een grenade launcher
  • * ADVENT Rocketeer, een soldaat met een rocket launcher
  • * ADVENT Gunner, een suppression specialist
De Long War Alien Pack mod is een van de weinige mods die beschikbaar is voor XCOM 2 die echt grote veranderingen brengt in de game. De toevoeging van zo veel nieuwe vijanden die zowel in het begin als later in het spel voorkomen doet veel goed voor de herspeelbaarheid van de game. Daarom staat de Long War Alien Pack op de nummer één positie in onze Top 5 XCOM 2 mods voor PC.
Laten we hopen dat 2K en Firaxis besluiten om mods voor XCOM 2 ook beschikbaar te maken voor de console versies van XCOM 2. XCOM 2 verschijnt op 27 september voor Xbox One en PlayStation 4.