Top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details

Article
donderdag, 21 juli 2016 om 17:04
xgn google image
Hoewel we na de E3 niet zoveel hebben gehoord van de nieuwe Zelda, belet dat Nintendo niet om spelers aan de slag te laten met de titel. Door een hands on met de game hebben we een behoorlijk aantal nieuwe gameplay details. De tofste vind je in deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details!
Nintendo heeft tijdens de E3 al behoorlijk veel laten zien van de nieuwe The Legend of Zelda. Toch blijven we als fans van de franchise behoorlijk geïnteresseerd in de titel. Wat vooral overbleef na de livestream met de gameplay van The Legend of Zelda Breath of the Wild waren heel veel vragen.
Hoeveel vrijheid heb je nou echt in de game? Blijft het in essentie wel een echte Zelda game wanneer je met Link overal heen kunt? Hoe werken de tempels in de nieuwe The Legend of Zelda?
Die vragen werden voor een groot deel beantwoord tijdens een gameplay sessie met de nieuwste titel in de franchise. Die antwoorden en nog veel meer lees je terug in de top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details!

5.Technologie

Voor het eerst zul je in de nieuwe The Legend of Zelda te maken hebben met technologie. Hoewel de wereld er over het algemeen redelijk primitief uitziet, of in ieder geval het gedeelte waar je aan het begin van de game mee te maken zult krijgen, zit er toch echt daadwerkelijk technologie in de game.
Zo zendt een van de eerste items in de game een soort straal uit waarmee je metalen objecten kunt manipuleren. Zoals je gewend bent van de Zelda games moet je dit item gebruiken om puzzels op te lossen. Die puzzels zijn er aan het begin van de game overigens niet door middel van tempels. De wereld die je samen met Link aan het verkennen bent is namelijk voor een groot deel al een puzzel op zich.
De kampen, waar we later in deze game nog op terug zullen komen. Zijn bijvoorbeeld van dat soort puzzels. Je kunt met het eerder genoemde item er bijvoorbeeld voor zorgen dat de toortsen in een bepaald kamp heen en weer bewegen om zo de vijand in paniek te brengen. Van dit soort technologie zul je waarschijnlijk aanzienlijk veel tegenkomen en dat zorgt ervoor dat je steeds meer manieren hebt om een bepaald probleem te benaderen.
Zoals je kunt lezen is The Legend of Zelda inmiddels al een stuk verder dan het destijds was met de Hookshot. Dit mechanische aparaat dat veel mensen die wel eens een Zelda game hebben gespeeld zullen kennen is een primitief stuk ijzer in vergelijking met de technologie die je in Breath of the Wild zult tegenkomen. Een terechte nummer 5 in deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details.
94992

4. Kampen met schatten

Zoals je in de Nintendo livestream hebt kunnen zien, heb je in de wereld van Breath of the Wild een behoorlijke omgeving om te verkennen. Zie je een mooie grote berg die je wilt beklimmen? Geen probleem! Ga er simpelweg heen en zorg ervoor dat Link voldoende stamina heeft om die berg te beklimmen.
Maar dit punt in de top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details draait niet rond de vrijheid die je hebt. Daar komen we namelijk later in deze special op terug. Een deel van de vrijheid die je in de game hebt gaat namelijk om de vrijheid die je hebt in het benaderen van vijandige kampen.
De kampen die we in het eerste gedeelte van de game tegenkwamen zaten vol met goblins die er simpelweg op gebrand waren om je het leven zuur te maken. Soms raken ze afgeleid doordat ze een lekker stuk vlees zien in de vorm van een wild zwijn, maar vaker sta jij op het menu van hun voorkeur. Reden genoeg om ze een stapje voor te zijn en hen het leven zuur te maken dus.
Nu zijn er verschillende manieren waarop je zo’n goblin kamp kunt benaderen. Voel je jezelf van binnen een tweede Rambo en denk je dat je zwaardvechterskunsten goed genoeg zijn om meerdere goblins tegelijk aan te pakken? Dan kun je dat natuurlijk gewoon doen. Maar de tofste gameplay komt in dit geval van het vooruit plannen en het strategisch nadenken over hoe je een kamp benadert.
Wat dat betreft ben je in dit geval vrij om verschillende items te gebruiken zoals je bij nummer 5 in deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details hebt kunnen lezen. Zo kun je bijvoorbeeld het eerder genoemde magnetische item gebruiken om de goblins in eerste instantie een beetje van streek te maken. Vervolgens gaan ze van hot naar her rennen en zijn de meeste goblins te afgeleid om zich nog op jou te focussen. Op deze manier heb jij rustig de tijd om de goblins één voor één af te maken.
Dit klinkt een beetje zoals de gameplay zoals je die kent uit de Far Cry games en die vergelijking past dan misschien ook het beste bij het verslaan van de kampen in Breath of the Wild. Wanneer je eenmaal zo’n kamp hebt overgenomen, dan wil je daar uiteraard ook iets voor terug. Gelukkig is het voor de meeste kampen dan ook zo dat je een schatkistje kunt openen.
In zo’n schatkist zitten dan meestal een paar rupees of een nieuw wapen dat je kunt gebruiken. Die wapens komen we zometeen in de top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay nog op terug. Maar het is voor nu in ieder geval goed om te weten dat je het verslaan van zo’n goblin kamp in ieder geval niet voor niets doet.
94993

3. Verschillende wapens

Want je hoeft in de nieuwe The Legend of Zelda niet langer rond te lopen met een vaste set wapens. Door het veroveren van kampen en het verslaan van verschillende vijanden kun je nieuwe wapens vergaren. Dit zal op een RPG-speler waarschijnlijk niet erg bijzonder overkomen. Maar voor een Zelda game is dit een unieke nieuwe feature waar je waarschijnlijk heel erg veel gebruik van gaat maken.
Want de wapens die je tijdens het spelen in handen krijgt zijn niet voor altijd bruikbaar en dat is misschien maar beter ook. Want de verscheidenheid aan wapens die we in het kleine deel van de gigantische open wereld tegenkwamen was aanzienlijk. Zo had je de gebruikelijke zwaarden die de meeste schade toebrengen, maar ook simpele stokken of knuppels om te gebruiken.
Link heeft een beperkte draagcapaciteit en dat betekent dat je niet zomaar alle wapens kunt verzamelen die je tegenkomt. Op deze manier moet je behoorlijk tactisch aan de slag gaan en keuzes maken of je een specifiek wapen wel of niet tegenkomt.
Want wanneer je een vuurtje wilt bouwen van gevonden hout, dan is het natuurlijk handiger om zoveel mogelijk bijlen te verzamelen om een aantal bomen neer te halen. Een bijl is dan weer een traag wapen tegen snelle vijanden, dus wanneer je een kamp wilt veroveren dan is het handiger om met zwaarden ten strijde te trekken.
Zoals gezegd is het strategisch kiezen tussen je uitrusting niet per definitie uniek, je ziet het tegenwoordig in steeds meer open wereld RPG’s terugkomen. Maar voor een The Legend of Zelda game is het wel bijzonder dat je in de nieuwe game af en toe eens wat afwisseling hebt van je vertrouwde Master Sword.
Het feit dat je de keuze hebt in het gebruik van wapens is voor een Zelda game dusdanig vernieuwend dat deze feature wel opgenomen moést worden in deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details!
94994

2. Verhaal

Het verhaal is in The Legend of Zelda altijd een van de belangrijkste onderdelen en dat is voor deze nieuwe The Legend of Zelda Breath of the Wild dan ook niet anders. Hoewel we maar een klein deel van het verhaal hebben meegekregen, is het duidelijk dat alles net weer even anders is in de nieuwe game.
Link heeft in een zeer lange slaap gelegen en de wereld om hem heen is niet onveranderd gebleven tijdens zijn lange sabattical van het redden van de prinses. De gigantische wereld in Breath of the Wild is overgenomen door een nieuw soort kwaad. Ditzelfde kwaad heeft het kasteel van het ooit zo mooie landschap overgenomen. Dit is dan ook de reden dat jij wakker bent geworden.
De wereld is namelijk niet meer zoals het was toen Link aan zijn lange slaap begon. Het kwaad heeft het gewonnen van het goede en de wereld is vervallen in een wildernis. Diezelfde wildernis kan alleen door een bekwame held hersteld worden tot wat het ooit was.
Dat de wereld veranderd is, wordt meteen duidelijk wanneer je uit de grot ontsnapt waar Link aan zijn slaap begon. Wanneer je vanuit je grot naar het oosten kijkt zie je daar een ruïne van een kerk. Diezelfde kerk blijkt later wanneer je dichterbij komt een vervallen versie van de Temple of Time te zijn. De Temple of Time zal voor fans van het eerste uur welbekend in de oren klinken en het feit dat hier zo weinig van over is geeft je meteen een klap in het gezicht zodat het duidelijk wordt dat de wereld veranderd is.
De vrijheid van de nieuwe game wordt meteen duidelijk wanneer je richting de game loopt. Ga je naar de ruïne van de Temple of Time om het verhaal vooruit te brengen? Of ga je toch verder kijken om te zien wat de rest van de wereld te bieden doet.
Wanneer je besluit om de Temple of Time te verkennen, kom je de eerste vriendelijke NPC tegen. Dit is een mysterieuze oude man die aan je vertelt wat er de afgelopen honderd jaar met de wereld van Hyrule gebeurd is.
Hoewel het verhaal enorm groot lijkt te zijn en je waarschijnlijk nog veel meer van dit soort personages tegen zult komen, is het duidelijk wat je van het verhaal mag verwachten. De wereld van Hyrule snakt naar een held om hen van het kwaad te bevrijden en gelukkig ben jij daar dan om die rol van de held te vervullen.
De grootse manier waarop het verhaal is opgezet maakt dat het niet meer dan terecht is om het op de tweede plaats in deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay te zetten. Maar er is nog één punt dat nog vele malen belangrijker is dan het bijzondere verhaal.
94995

1. Vrij om te gaan en te staan

En dat belangrijkste punt is dan ook het feit dat je overal heen kunt in de nieuwe game. Dat wil zeggen; je kunt overal naartoe mits je genoeg stamina hebt. Wanneer je bijvoorbeeld verwacht dat er op de top van een enorme berg een geweldige schat of een zeer goed wapen licht, dan is het een goed idee om ervoor te zorgen dat link van te voren goed gegeten heeft.
Want alles wat je in de grote open wereld doet gaat op basis van stamina, oftewel uithoudingsvermogen. Wanneer je uithoudingsvermogen groot genoeg is dan is de sky bijna letterlijk the limit en ben je enkel beperkt door je fantasie. Als je al een behoorlijke tijd niet meer gegeten hebt, dan zul je waarschijnlijk nog niet eens voorbij de voet van die indrukwekkende berg komen.
Maar de nummer één in deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details heeft te maken met de vrijheid en niet zozeer met de stamina benodigd voor de vrijheid. Tijdens de speelsessie waren we namelijk behoorlijk onder de indruk van de gigantische wereld die er voor ons lag om te verkennen. Tenminste, we waren onder de indruk totdat we de kaart openden.
Want toen de wereldkaart voor onze neus lag werd duidelijk hoe enorm groot de nieuwe Zelda game zal gaan worden. Het gebied waarin we ons mochten begeven was ten opzichte van de wereldkaart slechts een stukje land ter grootte van een speldenknop. En die wereld is gevuld met kampen, puzzels en simpelweg gebieden om te verkennen en te ontdekken.
Je moet het eigenlijk zien om te geloven hoe enorm groot de nieuwe wereld van The Legend of Zelda Breath of the Wild gaat worden. Maar misschien is een goede vergelijking ook voldoende om duidelijk te maken hoe groot de wereld eigenlijk is. Weet je namelijk nog hoe groot de wereld leek toen je voor het eerst de kaart van The Legend of Zelda Ocarina of Time opende? Dat gevoel van een onbeperkt landschap waarin jij vrij bent om overal heen te gaan?
Dat gevoel valt in het niet wanneer je de kaart van The Legend of Zelda Breath of the Wild ziet. En het mooiste aan de kaart in de nieuwe Breath of the Wild is dan waarschijnlijk dat je ook daadwerkelijk overal naar toe kunt.
Hopelijk ben je door deze top 5 The Legend of Zelda Breath of the Wild gameplay details weer wat enthousiaster geworden voor de nieuwe game. Of misschien ben je in ieder geval weer een stukje meer geïnformeerd dan je voorheen was. De enige vraag die wij eigenlijk nog willen stellen over de game is: is het al 2017?

Populair Nieuws