Top 5 superheldinnen die hun eigen games moeten krijgen

Article
zaterdag, 27 juni 2015 om 12:02
xgn google image
Batman: Arkham Knight ligt in de winkels en heeft de nodige DLC's, waaronder eentje met Batgirl in de hoofdrol. Waarom hebben veel superheldinnen eigenlijk geen eigen game? Wij vinden dat deze vijf hun eigen spel moet krijgen!
Er zijn genoeg mannelijke hoofdrolspelers te vinden in superheldengames, maar vrouwen zien we nog niet zo vaak in die hoofdrol. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van vijf superheldinnen die prima in een solo-game passen.
Naast krachten en vaardigheden kijken we in deze lijst ook naar originaliteit (heldinnen die je misschien niet zo snel in een eigen game zou verwachten) en veelzijdigheid (welke verschillende game-genres goed zouden passen bij deze dames).

5. Wonder Woman

Een superheldin die zo sterk is als Wonder Woman is riskant: hoe kun je een personage dat in veel opzichten onkwetsbaar is goed in een game verwerken? Misschien door het haar te laten opnemen tegen extreem sterke vijanden, zoals goddelijke wezens.
Ook mag de bekende lasso van Wonder Woman niet ontbreken. Deze zou gebruikt kunnen worden voor platformelementen, of om vijanden tijdens gevechten te vangen en naar je toe te trekken (denk aan Castlevania: Lords of Shadow).

4. The Question

Nadat ze getraind werd door Vic Sage, de eerste Question, nam politierechercheur Renee Montoya diens superheldenidentiteit aan. The Question is een slimme, maar gepijnigde held die nog het meeste wegheeft van een detective uit de jaren '40.
Een donkere detectivegame (á la L.A. Noire) zou daarom perfect bij The Question passen. Gameplay zou zich vooral richten op het onderzoeken van aanwijzingen en het (eventueel fysiek) confronteren van verdachten, om zo misdaden op te lossen.

3. Storm

Goed, Thor is tegenwoordig een vrouw, maar ruim daarvoor had Storm haar elektrische krachten al. Daarbij kan Storm meer dan alleen bliksemschichten oproepen: ze heeft volledige controle over het weer en kan ook nog eens vliegen.
Als Storm een eigen game zou krijgen, zou dat waarschijnlijk een actiegame zijn die zich richt op gevechten tegen hordes vijanden, die kwetsbaar zijn voor een bepaald weertype. Daardoor moet je slim gebruikmaken van verschillende weersoorten.

2. Black Widow

Stripheldin, superspion, Avenger… Black Widow is populairder dan ooit. Niet alleen is ze verschenen in diverse strips, films en series, ze heeft eveneens haar opwachting gemaakt in verschillende Marvelgames.
Ze heeft alleen nooit de hoofdrol in een eigen spel gehad. Dat terwijl Black Widow geknipt is voor een spionagegame vol stealth en hightech gadgets. We zien haar al geheime informatie verzamelen in een legerbasis!

1. Black Canary

Ook deze superheldin is populairder dan ooit, vooral dankzij haar vertolking door Caity Lotz in de tv-serie Arrow. In zowel de stripverhalen als de serie is Black Canary de geliefde van Green Arrow en ook nog eens een getalenteerde martial artist.
Met haar vechtkunsten en acrobatische vaardigheden is Black Canary geschikt voor allerlei genres, of dit nou een platform-, vecht, of avonturengame is. Voor een heldin die op haar Canary Cry na geen superkrachten heeft, is Black Canary extreem veelzijdig!