Top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features - Come together

  Daar was hij dan eindelijk deze E3, Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch. “Iedereen is er”, met die slogan zette Nintendo de nieuwe game neer. Maar wat zijn de andere vernieuwingen? Om die vraag voor je te beantwoorden speelden we de game en zetten we de top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features op een rij.

  Waarschijnlijk hoeven we voor de meeste lezers de Super Smash Bros serie niet te introduceren. Maar voor de mensen die een opfriscursusje nodig hebben zetten we de insteek van de game nog even in grote lijnen uit. Super Smash Bros zet je favoriete Nintendo personages tegenover elkaar in een arena en jouw doel is om de tegenstander van het veld te vegen. Van laserstralen tot harde trappen tot ruimteschepen, alles is geoorloofd om als winnaar uit de bus te komen.

  Goed, na die zeer korte introductie van de game kunnen we er wat dieper induiken. Want wat Super Smash Bros is dat weten we wel. Maar wat er nieuw is in Ultimate, dat weten de meesten van jullie waarschijnlijk niet. Op een door Nintendo georganiseerd evenement hebben we Super Smash Bros Ultimate uitgebreid kunnen spelen en kunnen we jou in deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features zeggen wat je mag verwachten!

  5. Ridley

  Om de top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features eens goed te beginnen, starten we met een hagelnieuw personage. Ridley, de big bad aliendraak die Samus het leven zuur maakt in de Metroid games, is hier om de tegenstanders te laten zien dat er niet te spotten valt met een torenhoog monster. De grootte van het personage zorgt er dan ook voor dat het een personage is dat wat trager speelt, maar gigantische klappen kan uitdelen.

  Ridley heeft bijvoorbeeld een vrij lange staart die het je in de Metroid games behoorlijk moeilijk kan maken. Maar in Super Smash Bros Ultimate is de staart van de alien jouw grootste vriend. Lopend over het veld ben je wat trager dan je tegenstanders. Qua snelheid valt Ridley waarschijnlijk het beste te vergelijken met Ganondorf. Die lange staart zorgt dan voor het broodnodige stukje bereik wanneer je tegenstanders jou op afstand proberen te houden. Op die manier is de lelijkerd zowel van dichtbij als van veraf gevaarlijk.

  Wanneer je namelijk in de buurt komt van je tegenstander en een succesvolle grab weet uit te voeren dan is het enige wat je tegenstander kan doen huilen en bidden dat het snel voorbij zal zijn. Doordat de snelheid van Ridley wat lager ligt, is het des te bevredigender wanneer je jouw vijanden weet te grijpen en hen eens even een stevig potje pijn geeft. Het gaat wel wat tijd kosten om de bewegingen van het monster volledig in de vingers te krijgen. Maar wanneer je Ridley eenmaal in de vingers hebt zullen je medespelers het behoorlijk moeilijk vinden om jouw aanvallen het hoofd te bieden.

  Zoals je leest zijn we behoorlijk enthousiast over Ridley. Ook al is het een wat langzamer personage, voor de mensen die het fijn vinden om met dit soort personages te spelen zal het een welkome verfrissing zijn om Ridley te gaan gebruiken. Tijdens het spelen met de aardsvijand van Samus werd het steeds moeilijker om te bedenken dat het pas december is voor je met deze kracht aan de slag kunt. Maar Ridley heeft in ieder geval genoeg redenen gegeven om opgenomen te worden in de top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features.

  4. Inkling

  Zo groot, trager en sterk als Ridley is, zo snel is de nummer 4 in deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features. Inkling is een snel, sterk en een leuk nieuw personage dat je kunt gebruiken in jouw bittere strijd in de Super Smash arena. Hollend met een verfroller of knallend met een verfkanon, dit splatoonpersonage zorgt er met zijn of haar verf voor dat je jouw tegenstanders een likje kleur krijgen. Een kloddertje roze of een spatje groen, wanneer je Inkling als jouw volgende personage kiest zal je jouw favoriete kleur kunnen geven aan het strijdtoneel.

  Want iedere kleur die een team in Splatoon kan hebben, is ook te kiezen wanneer je in het keuzescherm jouw Inkling in je favoriete kleur wijzigt. Hoewel dit puur cosmetisch is en geen invloed heeft op de manier waarop je met Inkling vecht, is dit wel een leuke toevoeging aan het toch al uitgebreide rooster met personages. Na het kiezen van je kleur kan je terreur en angst zaaien op het speelveld. Hoe kleurijk Inkling ook is, voor de andere strijders op het veld zal het geen vrolijke tijd zijn wanneer Inkling de arena betreedt.

  Zo kan je razendsnel je verfstempel drukken op het speelveld door gebruik te maken van je verfroller. Deze rol je over de grond heen en wanneer je tegenstanders daaroverheen lopen zullen ze een stuk trager zijn dan jij. Dus waar jij als Inkling al snel bent, kan je er ook nog eens voor zorgen dat je vijanden het nog lastiger krijgen om jou te bestrijden. Eenmaal in jouw web van verf kan je een portie klappen zonder poedersuiker uitdelen om de andere Nintendopersonages van het veld te jagen.

  Naast je verfroller heb je ook je verfpistool waarmee je niet alleen de arena een nieuw likje verf geeft, maar ook je tegenstanders. Buiten het feit dat ze zich enigszins vernederd zullen voelen door in jouw kleuren rond te lopen, doe jij ze beklad met jouw verf ook nog eens meer schade toe. Genoeg reden om eens even goed de Pablo Picasso uit te hangen en je tegenstanders van het veld te jakkeren.

  Net als de nummer vijf in deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features heeft ook de nieuwe Inkling ons positief gestemd. De snelheid, de manier waarop je verf gebruikt om het je tegenstanders moeilijk te maken en het feit dat je alle arena’s naar jouw smaak kan inkleuren maakt Inkling tot een tof nieuw Super Smash personage!

  3. Snelheid en hectiek

  Hoewel de nieuwe Ridley als trager personage wordt beschreven, betekent dat niet dat hij en andere grotere personages loge trage ijsbergen zijn. Integendeel, Super Smash Bros Ultimate lijkt sneller te gaan worden dan ooit. Waar Super Smash Bros Wii U de gameplaysnelheid al aanzienlijk opschroefde, roert Super Smash Bros Ultimate daar nog een flinke scheut energiedrank met kerosine doorheen. Die snelheid zorgt voor een stukje extra hectiek, maar dat maakt de game juist nog leuker om te spelen.

  Hectische gevechten zijn een pijler waar de Super Smash Bros games om bekend staan en het is goed om te zien dat dit in Super Smash Bros Ultimate niet anders is. Een zee aan items en personages zorgen ervoor dat je ogen en oren tekort komt wanneer je in een hevige strijd verwikkeld bent. Zo sta je bijvoorbeeld het ene moment een hevig en snel gevecht tegen Mewto te beslechten en wordt er het volgende moment een Bob-omb tegen je hoofd aangesmeten zodat je lachend van een platform in de ellende wordt geslingerd. Dit is een voorbeeld dat de meeste Smash-fans een glimlach op hun gezicht zal doen verschijnen, want het bevestigt dat het met de gameplay in Super Smash Bros Ultimate wel goed zit.

  Een andere reden dat het goed is om te zien dat de snelheid omhoog is geschroefd is omdat je hierdoor behoorlijk in de gevechten wordt gezogen. Zoals gezegd kom je soms ogen en oren tekort en dat zorgt ervoor dat je af en toe met behoorlijk klamme handjes naar het scherm aan het staren bent. Diezelfde intensiteit zorgt er ook voor dat je des te blijer bent wanneer je de overwinning uit de chaos weet te slepen. Het geeft je twee redenen om opgelucht te zijn en te juichen, aan de ene kant natuurlijk omdat je hebt gewonnen en aan de andere kant omdat je even een korte adempauze hebt voor je weer in het volgende gevecht duikt.

  Als je vroeg wat het meeste is bijgebleven aan de speelsessie met de nieuwe Super Smash Bros dan is het wel het hoge tempo. Dat is een positief punt, want het zorgt voor extra waarde aan je overwinning. Genoeg reden om dit apart te benoemen op de derde plaats van deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features.

  2. Toegankelijkheid

  Misschien heeft de nummer drie van deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features nieuwkomers van de serie een beetje afgeschrikt. Maar die stellen we met de nummer twee direct weer gerust. Een punt wat opviel tijdens het spelen van Ultimate was het feit dat je met gemak de ene na de andere combo eruit weet te smijten. Op die manier kan zelfs de meest groene nieuwkomer nog meekomen in een strijd met veteranen.

  Eerlijkheid gebied namelijk te zeggen dat het alweer een tijdje geleden was dat we een Super Smash Bros game speelden. Maar binnen no-time voelde het weer alsof het gisteren was dat we voor het laatst Super Smash Bros uit de Wii U of 3DS trokken. Iedereen kent wel een Nintendo personage en gelukkig is het rooster van Ultimate het meest uitgebreide rooster ooit, op die manier zit er voor iedere nieuwkomer wel wat wils tussen.

  Een ander punt dat de game net even iets makkelijker maakt om in te komen is het feit dat je het personage pas kiest nadat je een arena hebt uitgekozen. Hierdoor kan je jouw personage uitkiezen op basis van de arena om het je net wat makkelijker te maken in een gevecht. Iedere arena heeft zijn bepaalde veranderingen gedurende het gevecht en het feit dat je daar nu in de keuze van jouw personage rekening mee kunt houden maakt je leven als vechter toch net even wat makkelijker.

  Zowel de snelheid op nummer 3 als de toegankelijkheid op nummer 2 van deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features zorgen voor een heerlijke speelervaring. Ook al word je tijdens een gevecht nog zo ingemaakt, de gebalanceerde gameplay zorgt er toch voor dat je op elk gevecht met plezier zult terugkijken. Ook de grootste newbie zal zich weten te vermaken met dit nieuwste deel in de Smash Bros reeks.

  1. Als een warm bad

  Het allerbelangrijkste dat je uit deze top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features moet halen is toch wel het feit dat de game voelt als een echte Super Smash Bros game. Van het uitkiezen van je personage tot het strijden in de arena, het is alsof je een oude vriend tegen het lijf loopt waarmee het direct weer oude jongens krentenbrood is. Tijdens de speelsessie kwam er een legio aan voorbeelden voorbij die bewezen dat we hier met een echte Super Smash Bros game te maken hebben en dat Nintendo goed begrijpt waar zij mee bezig is. Met al die voorbeelden gaan we je natuurlijk niet vervelen, dan zou deze top 5 wel een top 100 kunnen worden en dat leest natuurlijk niet zo lekker weg.

  Ondanks het feit dat het voelt als thuiskomen voelt de game toch weer nieuw aan en zijn er genoeg vernieuwingen die de game fris aan doen voelen. Twee voorbeelden daarvan staan op de vierde en de vijfde plaats in deze top 5. Een ander voorbeeld is de neppe Smash Ball die ervoor zorgt dat je ook de oude vertrouwde ball die jou je welverdiende Final Smash zou moeten geven wantrouwig gaat behandelen. Wanneer je namelijk de neppe Smash Ball kapot slaat krijg je geen Final Smash, maar krijg je een explosie voor je kiezen die het je behoorlijk lastig maakt om nog te herstellen.

  Deze neppe Smash Ball is slechts één van de volgens Nintendo tienduizenden vernieuwingen die de game heeft gekregen, maar toch voelt het tijdens het spelen als een warm Super Smash Bros bad dat speciaal voor jou is volgelopen. Reden genoeg om dit te noteren als nummer 1 in de top 5 Super Smash Bros Ultimate gameplay features. Als je jezelf nu afvraagt of we geen enkel puntje van kritiek in deze top 5 op willen nemen dan zeggen we jawel; het is nog lang geen 7 december.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.