Top 5 slechtste handheld consoles aller tijden

Article
zaterdag, 17 januari 2015 om 11:00
xgn google image
Veel gamers herinneren zich nog wel hun eerste Game Boy of een van de andere klassieke handhelds. Helaas zijn niet alle handhelds de moeite waard en zijn er ook genoeg portable consoles die je liever niet in je broekzak hebt zitten. Deze consoles gooi je het liefst in de prullenbak, dit is de top 5 slechtste handheld consoles ooit gemaakt!

5. Virtual Boy

3D is tegenwoordig big business met televisies en consoles die allemaal van de derde dimensie gebruik maken. Helaas was het experiment van Nintendo met Virtual Reality in 1995 zo’n grote mislukking dat de productie van de Virtual Boy datzelfde jaar nog werd stopgezet. Gamers kregen hoofdpijn van de hoge prijs, het moeilijk te focussen 3D-effect en de zwart met rode graphics die letterlijk misselijkmakend waren. Uiteindelijk zijn er maar 14 games voor de Virtual Boy uitgekomen voordat hij in de obscuriteit verdween, wat het één van de grootste commerciële mislukkingen in de geschiedenis van de videogames maakt.
65492

4. R-Zone

We hebben al eerder kunnen lezen dat de Virtual Boy van Nintendo een commerciële mislukking was, dus waarom iemand besluit om de Virtual Boy te imiteren gaat onze pet te boven. De Tiger R-Zone was een handheld videogame console die games afspeelde waarvan de kwaliteit gelijk was aan die van een LCD-game die je op een rekenmachine kan spelen. De R-Zone was gemaakt om mee te liften op de populairiteit van de Virtual Boy, maar aangezien de Virtual Boy het zo slecht deed en de R-Zone in vergelijking met de Game Boy van Nintendo en de Game Gear van SEGA niets te bieden had verdween de R-Zone razendsnel uit beeld.
65495

3. N-Gage

Nokia probeerde in 2004 de Game Boy Advance van zijn handeld-troon af te stoten met de N-Gage, een combinatie van een telefoon en een handheld gaming console. Tegenwoordig een vanzelfsprekende functie in smartphones, maar Nokia sloeg de plank meters mis. Het ontwerp van de console zag eruit als een Taco waardoor veel mensen voelden alsof ze één gigantisch oor hadden en games wisselen deed je door de achterkant en de batterij van de N-Gage eraf te halen. Zelfs een herontwerp van de N-Gage in 2005 hielp niks; de console was gedoemd te mislukken.
65496

2. Game.com

Na de catastrofe van de R-Zone was niet genoeg om Tiger af te schrikken van de console markt, want in 1997 probeerde ze het nog een keer met de Game.com (uitgesproken als Game Com, niet Game punt Com). Deze handheld richtte zich op oudere games door middel van PDA functies en een touch screen met stylus. Helaas was het scherm nauwelijks te zien en de games op de Game.Com waren alles behalve speelbaar. Het uiteindelijke resultaat was één van de grootste mislukkingen in de geschiedenis van games, maar niet de allergrootste…
65497

1. Gizmondo

De Gizmondo werd ontzettend gehypet voordat hij uitkwam, wat de teleurstelling alleen nog maar groter maakte. Deze handheld nam het op tegen de Nintendo DS en de PSP, wat een onmogelijk taak bleek te zijn met een waardeloze selectie aan games en wereldwijd minder dan 25.000 verkochte exemplaren. De keuze om een goedkopere versie van de handheld te kopen waar je reclames (ja, reclames op een console) was bizar en één van de ontwikkelaars van de Gizmondo werd schuldig bevonden van fraude. In andere woorden, de Gizmondo was een catastrofale mislukking van Bijbelse proporties waar de wereld nog steeds de wonden van voelt.
Oké, zo erg was het nou ook weer niet. De Gizmondo was wél zo slecht dat de handheld binnen een jaar alweer in de vergetelheid was geraakt. Misschien ook wel beter, want de Gizmondo wens je niet eens aan je ergste vijanden toe!

Populair Nieuws

Laatste Reacties