Top 5 onmisbare verhaal DLC

  DLC, je houdt ervan of je kotst het uit. Sommigen zijn van mening dat het de game-industrie om zeep helpt, anderen zweren bij een exclusief zwaard of nieuwe skin. Naast DLC die wat extra items bieden is er ook verhaalgedreven DLC en dát kan soms nog meer toevoegen aan een game. Daarom is hier een top 5 onmisbare verhaal DLC!

  Deze special gaat dieper in op een aantal DLC die daadwerkelijk wat toevoegen aan het verhaal en eigenlijk onmisbaar zijn als het aankomt op het totale plaatje. Sommigen al opgenomen in Game of the Year-edities of een andere bundel, waardoor je alles meteen bij elkaar hebt. Ben jij benieuwd welke er wel in deze top 5 onmisbare verhaal DLC zitten? Lees dan snel verder.

  5. Outlast: Whistleblower

  Op nummer vijf in onze top 5 onmisbare verhaal DLC staat Outlast: Whistleblower. De originele Outlast was één van de hoogtepunten in het horrorgenre en bovendien de eerste goede horrorgame op de PlayStation 4. Dat ontwikkelaar Red Barrels is te beschouwen als een indiestudio maakt het des te indrukwekkender. Want de lat lag hoog, zoveel was duidelijk.

  Als onderzoeksjournalist Miles ga je naar een oud gesticht genaamd Mount Massive Asylum, waar zich vreemde dingen hebben voorgedaan. Al snel kom je vast te zitten en moet je vrezen voor je leven. De game is één groot adrenalinefestijn, maar op het einde wordt het een beetje vaag en blijf je met een gemengd gevoel achter.

  Whistleblower lost dit keurig op door je als iemand anders te laten spelen die zich voor en tijdens de gebeurtenissen van Outlast op dezelfde plaats bevindt. Zo overlappen beide verhalen elkaar en legt het bloot wat er nou aan de hand is met dat rare einde.

  4. The Last of Us: Left Behind

  Nummer vier in onze top 5 onmisbare verhaal DLC. Om een idee te krijgen van hoe goed deze DLC is: in de review noemden wij Left Behind één van de meest kwalitatieve uitbreidingen van de afgelopen jaren. Naughty Dog heeft flink zijn best gedaan om er een meesterwerkje van te maken, ondanks dat je er met slechts drie uur wel doorheen bent.

  In Left Behind speel je als Ellie en herken je meteen een belangrijk moment uit The Last of Us. Joel ligt voor pampus na een heftig gevecht en Ellie moet voor hem zorgen. De game sloeg deze periode min of meer over, maar de DLC vult dit gat dus op.

  Bovendien kom je meer te weten over het verleden van de toch al jonge Ellie. Samen met Riley probeerde ze te overleven. Left Behind speelt zich voornamelijk in een vervallen winkelcentrum af, een perfecte setting voor een zombie-apocalypse.

  3. GTA: Episodes from Liberty City

  In Grand Theft Auto IV speel je als de Rus Nico Bellic. Hij vertrekt als migrant naar Amerika om wat van zijn leven te maken, maar komt bedrogen uit als de mooie beloftes en verhalen van zijn neef Roman niet bepaald op waarheid berust blijken te zijn. En dus begin je onderaan de ladder en werk je jezelf langzaam omhoog in het op New York gebaseerde Liberty City.

  Episodes of Liberty City bestaat uit twee delen. In The Lost and Damned speel je als Johnny Klebitz, vicepresident van motorbende The Lost. Ruige mannen met choppers en zwarte leren jassen is waar deze episode om draait. The Ballad of Gay Tony daarentegen draait om de onderwereld van clubs en drugs.

  Beide episodes doen goed wat er in GTA IV fout ging: ze brengen een flinke dosis over-de-top actie en humor. Daardoor voelt het officiële vierde deel alsnog aan als een completere GTA. Bovendien verweven de verhalen zich met die van Nico Bellic en het is interessant om gebeurtenissen eens vanuit een ander perspectief te zien.

  2. BioShock Infinite: Burial At Sea

  Toen BioShock Infinite in 2013 uitkwam konden gamers Columbia persoonlijk aanschouwen. Weg was onderwaterstad Rapture, daarvoor in de plaats kwam een zwevende stadstaat hoog in de lucht. Afgezien van de gameplay had Infinite vrij weinig gemeen met de eerste twee delen. Pas met de episodische DLC kwam daar verandering in.

  Burial At Sea sloeg de brug tussen de werelden van Columbia en Rapture en beantwoordde tegelijkertijd alle vragen die het verbijsterende einde van BioShock Infinite opriep. Want hoewel het verhaal van de hoofdgame in eerste instantie vrij rechtdoorzee leek, sloeg menig gamer steil achterover van de bizarre ontknoping.

  Burial At Sea voegde context toe aan zowel Infinite als de oude games toe en kwam met nieuwe onthullingen, bijvoorbeeld over de relatie tussen Big Daddy en Little Sister. Terugkeren naar het opnieuw opgebouwde Rapture was bovendien een verademing en ook een stuk enger, want in plaats van Booker DeWitt speelde je als Elizabeth.

  1. The Witcher 3 - Hearts of Stone & Blood and Wine

  The Witcher 3 was een dijk van een RPG en had naast een minstens 30 uur durend verhaal ontelbare quests. Qua content was DLC niet nodig zou je denken. Toch voegden Hearts of Stone en later Blood and Wine wel degelijk wat toe. Sterker, wij zetten ze op de tweede plaats in deze top 5.

  Hearts of Stone voegde een nieuw gebied toe ten oosten van Novigrad. Daar woont de maniakale Olgier von Everic. Deze man heeft een schimmige deal gesloten met de sinistere O’Dimm en schakelt Geralt in als zijn kampioen, wat erop neerkomt dat jij drie ogenschijnlijk onmogelijke taken voor je rekening krijgt. Hearts of Stone maakte goed gebruik van het onontdekte gebied op de kaart en schotelde The Witcher fans een huiveringwekkend verhaal voor.

  Toen kwam Blood and Wine. Hearts of Stone was met tien uur vrij grote DLC, maar CD Projekt Red besloot er nog een schepje bovenop te doen. Geralt reisde af naar Toussaint, een waar paradijs, om de hertogin daar een hand te helpen en achter de moordlustige The Beast aan te gaan. Blood and Wine was waarschijnlijk het laatste avontuur met Geralt en diende als een perfect einde voor de serie.

  Dit was de top 5 onmisbare verhaal DLC van XGN. Welke DLC hoort er volgens jullie bij? Laat het ons weten in een reactie.

  Outlast

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.