Top 5 NBA 2K16 nieuwe features - Basketbalgame van hoog niveau

  Een kleine week geleden kwam NBA 2K16 alweer uit. Met Stephen Curry, James Harden en Anthony Davis op de cover gaat NBA 2K16 een jaar tegemoet vol met nieuwe features. Van die nieuwe features hebben wij er 5 uitgekozen. Je leest het in deze top 5 NBA 2K 16 nieuwe features special.

  Dat 2K en Visual Concept een aardige next-gen basketbalgame kan maken hebben we kunnen zien in NBA 2K14 en NBA 2K15. Prachtige vormgeving, ontzettend goede A.I. en het realisme is telkens weer huizenhoog. Aan 2K de niet geringe taak om NBA 2K16 nog completer, realistischer en grafisch mooier neer te zetten. De volgende nieuwe features zullen daar aan bijdragen op een positieve manier. We gaan van start met... De grootste blikvanger: de MyCareer, die is voorzien van een storyline dit jaar.

  5. MyCareer

  Voor het eerst ooit is er een sportgame met een storyline. Spike Lee is, naast dat hij een wereldberoemde regisseur is, een fanatieke fan van de NBA-club de New York Knicks. Toen 2K hem vroeg om de MyCareer te 'regisseren', was zijn antwoord natuurlijk ja. Om jullie niet te spoilen, leggen we alleen de beginselen uit van het verhaal in de MyCareer, dat ons al doet kwijlen van geluk.

  Zodra je je MyCareer opstart begin je in high-school. Vanuit high school kies je naar welk college je wilt gaan, vanuit College kun je je verkiesbaar stellen voor de NBA Draft. Dit is helemaal nieuw, want voorheen begon je 'gewoon' in de NBA en dat was het dan, maar nu loop je de drie belangrijkste stadia door van een basketbalprof in Amerika. Je kunt helaas niet uit alle colleges kiezen, vanwege licentieproblemen, maar alsnog wordt dit ontzettend tof en is het een verrijking voor de MyCareer.

  Tevens nieuw zijn de zogeheten 'off-day activities'. Hierin kun je activiteiten doen op de dagen dat je geen wedstrijd speelt. Je kunt, bijvoorbeeld, ervoor kiezen om te gaan golfen met regerend MVP Stephen Curry, je kunt simpelweg een paar trainingen doen waardoor je MyPlayer beter wordt of je kunt ervoor kiezen ervoor kiezen om een merk te promoten en sponsorcontracten (endorsements) te fixen bij onder andere Under Armour, Gatorade en Kia Motors.

  4. MyGM

  In NBA 2K16 is de MyGM weer uitgebreid ten opzichte van de voorgaande NBA 2K-games. Er zijn dit jaar een paar nieuwe features die er hopelijk voor gaan zorgen dat je je nooit meer verveeld in de modus. Eén van die nieuwe features is dat je voor het eerst een 3 team trade kunt maken.

  Voorheen kon je slechts met één team tegelijkertijd traden, maar in NBA 2K16 kun je dus voor het eerst er nog een team bij betrekken. Dit lijkt allemaal erg makkelijk, maar dat is het beslist niet, want elk team moet het met de trade eens zijn en omdat de A.I. beter is dan ooit tevoren in NBA 2K16, zul je echt met een goed voorstel op de proppen moeten komen.

  Ook nieuw is dat je het team dat je managet, kunt verplaatsen naar een andere stad. Dit gebeurt af en toe in de NBA, maar de laaste verandering dateert alweer uit 2008, toen de Seattle Supersonic zich verplaatsten naar Oklahoma Vity, met als nieuwe naam de Oklahoma City Thunder. Maar om je club daadwerkelijk te verplaatsen naar een andere stad, moet je rekening houden met verschillende factoren.

  Zo moet je de eigenaar van je club overtuigen om zo veel mogelijk geld te geven om faciliteiten rondom het stadion te bouwen, zijn de interesses van je fans erg belangrijk en is het handig om een stad uit te kiezen waar veel mensen wonen, omdat je anders inkomen misloopt. Daar bovenop komt ook nog eens dat je de andere eigenaren uit de NBA moet zien te overtuigen, want anders gaat het feest niet door.

  Wat tevens een vernieuwing is, is dat je voor het eerst je team kunt laten meedoen aan de Summer League. Je maakt een team van 13 man, met daarin de rookies (eerstejaars) en sophomores (tweedejaars) van je eigen team en de free agents die er op de markt te krijgen zijn. Dit is wederom een realistische toevoeging en zal je geheid wat leuke momenten opleveren als je aan het spelen bent.

  3. De 12 historische teams

  In NBA 2K16 zijn er maar liefst twaalf nieuwe historische teams waarmee je kunt spelen. Dit zijn onder andere de '07-'08 Boston Celtics, met de Big Three Ray Allen, Kevin Garnett en Paul Pierce, de '99-'00 Toronto Raptors, met dunk-koningen Vince Carter en Tracy McGrady, en de '00-'01 Los Angeles Lakers, met de op-één-na-beste shooting guard aller tijden Kobe Bryant, met Shquille O'Neal en met Derek Fisher.

  Met de toevoeging van die twaalf historische teams kun je weer spelen met de helden van vroeger, of met de veteranen van nu in hun prime. Het is jammer dat dit soort teams ontbreken in een FIFA of of PES, maar wat niet is, kan nog komen...

  2. De Play Now-modus

  De play Now-modus is een online modus waarin je het op ranking kan opnemen tegen spelers over de hele wereld. Dit klinkt op zich niet bijzonder, maar hiermee lost 2K eindelijk een probleem op waarin je in elke sportgame last van hebt: jij wil een serieus potje spelen, maar je wordt in een lobby gegooid met de typische n00b uit Amerika, die alleen scoort door middel van glitches en andere cheese. Met de komst van ranked play is dit probleem ten lange leste opgelost en kan iedereen spelen tegen een niveau dat overeenkomt met zijn eigen niveau.

  Die ranked play is als volgt opgebouwd: je hebt tien verschilende stations die je moet doorlopen, en voor elke keer dat je wit krijg je een beloning. Je begint in 'Freshman', en pas als je alle negen stations heb doorlopen kom je uit bij 'Greatest Of All Time'. En als daar dan al je wedstrijden wint, behoor je tot de beste spelers van NBA 2K16.

  1. Pro-Am

  De grootste vernieuwing in NBA 2K16 is toch wel Pro-Am. In deze modus kun je met een paar vrienden een team van vijf spelers op de been proberen te brengen, zodat je met je MyPlayers het kunt opnemen tegen andere teams van vijf MyPlayers. Het gruwelijke aan Pro-Am zit hem echter niet in het concept, maar in het customizen van team. Je kunt alles customizen wat je maar wilt en, geloof ons maar, dat is ontzettend leuk om te doen.

  Zo kun je het tenue van je club geheel naar eigen smaak aanpassen,(uit- en thuis tenue!) je kunt de arena waarin je team speelt ook naar believe aanpassen, van de reclames op de borden langs de kant, de verschilende stoelen van het publiek tot het soort vloer waarop je speelt én je kunt dit allemaal doen met de door jou zelf ontworpen logo's. Schrik dus niet als je straks in een arena speelt met de blik van Derrick Rose nadat hij in de Eastern Semi-Finals het winnende schot in de buzzer gemaakt had, want dat is dus gemaakt door je tegenstander.

  NBA 2K16

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.