Top 5 najaar games die je in de gaten moet houden - Nee, geen triple A

Article
zaterdag, 23 juli 2016 om 13:03
xgn google image
Met onder andere de release van Mafia 3, de nieuwe Battlefield en Call of Duty zal je bankaccount het zwaar krijgen dit najaar. Wij zetten nog vijf andere titels voor je op een rij die ook dit najaar uitkomen en je niet mag missen. Lees het in deze top 5 najaar games die je in de gaten moet houden.
Met de release van Mafia 3, de nieuwe Battlefield en Call of Duty, No Man’s Sky and andere AAA titels zal je veel moeten overwerken of keuzes moeten maken. Wij doen er nog een schepje bovenop en geven je vijf andere titels die ook dit najaar uitkomen en eigenlijk ook niet in je collectie mogen ontbreken.
Zelfs zonder de nieuwe Assassin’s Creed dit jaar zijn er tal van grote titels die eind dit kalenderjaar het daglicht zullen zien. De loopgraven van België zullen bevochten worden in de nieuwe Battlefield en ook concurrent Call of Duty zal een aandeel in de najaar-gametijd willen claimen.

Top 5 najaar games die je in de gaten moet houden

Niet alleen de bekende shooters dingen mee naar een plaatsje op de ‘beste verkopen’ ranglijst, ook spellen als Mafia 3, No Man’s Sky, Deus Ex: Mankind Divided, Gears of War 4 en Civilization 6 gaan bij menig gamer een greep uit de portemonnee doen.
Voor wie geen interesse heeft in één van bovenstaande titels is er geen reden tot paniek. Die herfst- en kerstvakantie kan je ook doorkomen met tal van andere titels en wij zetten er vijf op een rijtje in deze top 5 najaar games die je in de gaten moet houden.

Obduction

Survivalgames omgeven door mysterie zijn altijd de moeite waard. The Long Dark wist de setting van de wildernis van Canada perfect te omvatten en Near Death (releasedatum op 2 augustus) zou hetzelfde moeten doen in het barre Siberië
Obduction, van de makers van Myst en Riven, zal weliswaar niet gaan om het overleven in een koude omgeving, maar het idee om aan de hand van rondstruinen en beschutting zoeken te overleven wel. Waar the Long Dark en Near Death weinig verhaal hebben, heeft Obduction dat zeker wel.
Gevangen op een aantal planeten die door aliëns zijn bewoond, is het aan de speler te overleven en een weg naar de vertrouwde blauwe planeet te vinden. Ook de toevoeging van puzzels zal er voor zorgen dat je ongetwijfeld een behoorlijke tijd bezig zal zijn met het doorlopen van deze game.
In eerste instantie zal de game alleen beschikbaar zijn voor PC, Mac en de Oculus Rift. Net als met andere exclusives zal er na de launch ook een versie beschikbaar komen voor andere Virtual Reality systemen.
Aangezien de releasedatum voor de game is verschoven naar 22 augustus, zal de support voor deze andere VR systemen ongetwijfeld ook uit worden gesteld. Deze stonden in eerste instantie op de planning voor het einde van het jaar. De game zelf zou eigenlijk volgende week uit komen.
95094

The Elder Scrolls Online: Gold Edition

Een totaalpakket van alle content dat tot op heden uit is gekomen voor een game doet het altijd goed. Alle DLC, upgrades en vaak nog wat extra’s in één grote doos voor een redelijke prijs. Voor wie TES Online vooralsnog links had laten liggen, is dit de mogelijkheid een urenvretertje binnen te slepen.
Niet zo gek lang geleden kwam de Thieves Guild uitbreiding voor The Elder Scrolls Online uit waardoor het beschikbare gebied nog groter werd. De mogelijkheid om vrijwel elke locatie uit The Elder Scrolls games te bezoeken en je te verdiepen in je favoriete groep uit de games maakten deze DLC sowieso tot een must-have voor elke Elder Scrolls fan.
Zeker met concurrent Black Desert Online (hoewel die game volgens ons wel een aantal gebreken had, zeker ten opzichte van The Elder Scrolls Online), die ook een behoorlijk aandeel heeft in het bieden van een gigantische map met verschillende settings, was een all-in-one pakket voor alle content tot op heden te verwachten.
Waar Black Desert Online in eerste instantie stukken kleiner was, kwam daar met de aanvullende content een paar maanden geleden een einde aan. Content die overigens niets kostte. Met dalende spelersaantallen doet The Elder Scrolls Online er dan ook goed aan om alle beschikbare content voor het spel zo makkelijk mogelijk beschikbaar te maken.
Voor net iets meer dan vijftig euro zal je ongetwijfeld veel uren in The Elder Scrolls Online kunnen stoppen, dus een plekje in deze top 5 najaar games die je in de gaten moet houden is hij zeker waard!
95095

Escape from Tarkov alpha

Voor wie bekend is met de STALKER games zal weten dat een vervolg op de reeks waarschijnlijk nooit zal komen. Dat neemt niet weg dat het idee van deze games voort kan leven in andere titels. Zowel Survarium als Escape from Tarkov zijn gekroond tot ‘ spiritueel opvolger’ van de STALKER games, maar beiden zijn toch net even iets anders.
Waar het in de STALKER games voornamelijk draaide om de geniale single player ervaring, met het rondstruinen in de exclusion zone rondom Chernobyl, zijn deze twee games dat totaal niet. Zowel Survarium als Escape from Tarkov leggen de nadruk op de multiplayer. Weliswaar beide in een STALKER-setting, maar of dat genoeg is om opvolger te worden?
Escape from Tarkov valt te omschrijven als een combinatie van The Division, Far Cry 2 (de multiplayer) en de Wasteland mod van de Arma games. Het is mogelijk om als ‘lone-wolf’ mee te doen aan missies (raids) of samen met vrienden of randoms een tactisch voordeel te hebben. Raids geven toegang tot items en geld waarmee je vervolgens kan handelen voor betere items.
Het idee om STALKER-elementen in een multiplayer modus te gooien, is op zich niet zo gek bedacht, maar een deel van de charme kwam juist van het eindeloos ronddwalen zonder iets of iemand om je heen. Of vodka drinken met andere stalkers in de 100 rads bar natuurlijk.
De Alpha van Escape from Tarkov begint op 4 augustus. Weliswaar net voor het najaar, maar dichtbij genoeg om hem toch mee te pakken.
95096

Resident Evil 4 re-release

De ultieme versie van de ultieme versie van de ultieme Resident Evil game. DE Las Plagas zullen ongetwijfeld nog bij menig gamer in het geheugen staan gegrift. PC gamers konden zich al geruime tijd storten in het avontuur van Leon, maar vanaf 30 augustus kunnen Xbox One en PlayStation 4 bezitters dat ook.
Een re-release op zich is in veel gevallen al iets om naar uit te kijken, maar zeker voor een game als Resident Evil 4 biedt het mogelijkheden om, ook als je geen oudere hardware hebt (of een fatsoenlijke PC), toch zulke klassieke must-have spellen te spelen.
In Resident Evil 4 speel je als Leon Kennedy, een geheim-agent die opdracht heeft gekregen om de dochter van de president te vinden en terug te brengen. Zijn zoektocht leidt hem naar een mysterieus dorpje in Spanje, waar de bewoners alles behalve behulpzaam zijn.
Niets is wat het lijkt en op zijn pad richting Ashley, de dochter van de president, blijken de dorpelingen geïnfecteerd met een virus. Waar je het ene moment nog vecht met een normale vijand verandert deze plotseling in een bizar monster met een slangenlichaam.
Hoe dichter bij Ashley je komt, hoe ingewikkelder de situatie blijkt te zijn. Met hier en daar een bossfight en een lading aan collectibles biedt Resident Evil 4 zeker waar voor zijn geld. Mocht je deze game dus nog niet hebben gespeeld of voor het laatst op de Playstation 2 aan hebben geraakt, dan is dit zeker een aanrader.
95097

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

Over vernieuwde versies gesproken: de Skyrim Special Edition zal, als het aan de verwachtingen voldoet, alles en iedereen nog een keer weg moeten blazen. Het is niet net als met de TES Gold en re-release een pakket met alle DLC, de Special Edition gaat veel verder dan dat.
De belofte van Todd Howard om de Special Edition gratis te maken voor iedereen die ‘alles’ van Skyrim al heeft op de PC spreekt een hoop mensen aan. De Legendary edition van Skyrim (de versie die alle DLC in zich heeft) is in menig uitverkoop voor minder dan tien euro te kopen, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.
Lastiger wordt het voor console-eigenaren. Aangezien de kans groot is dat PS4 en Xbox One bezitters de game op hun console hebben en niet op een PC, kan de Special Edition zowel een gratis digitale download worden of een nogmaals te kopen disc.
Daar staat dan wel weer tegenover dat console-eigenaren zich eindelijk kunnen wagen aan de duizenden mods die voor de PC beschikbaar zijn. Hoe dat precies gaat werken, is nog maar de vraag, maar de belofte is gedaan en zal dus ook geïnd moeten worden door Bethesda.
Bestaande mods zullen vrijwel allemaal moeten werken in de Special Edition van Skyrim, dus op dat gebied hoeven gamers niet bang te zijn hun savegames, vertrouwde uitrusting of safehouse te verliezen. Daar komt nog bij dat de Special Edition een 64bit engine meekrijgt, waardoor de mogelijkheid voor grotere en zwaardere mods mogelijk wordt.
De releasedatum van The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition staat op 28 oktober, met de prijs, voor gamers die Skyrim inclusief alle DLC reeds hebben, op nul komma nul euro.