Top 5 leukste LEGO creaties uit games

Article
zaterdag, 07 juni 2014 om 10:00
xgn google image
Het treurige nieuws kwam afgelopen week binnen dat er geen LEGO uitgave van The Legend of Zelda komt. Jammer genoeg komt er dus geen release van onze held Link, maar zijn er andere te gekke LEGO creaties gebaseerd op games?
Met LEGO kun je jouw hart ophalen door van alles te bouwen. De simpele plastic blokjes zorgen voor een boel creativiteit en de meeste kinderen zijn er mee opgegroeid. Zo kun je een politiebureau bouwen of een zelf-ontworpen vliegtuig maken. Die-hard fans spannen de kroon en creëren zelfs heuse standbeelden.

LEGO zorgt voor creativiteit

XGN ging op zoek naar de vijf leukste LEGO creaties die zijn gebaseerd op een game. Mario's zijn hier en daar al gespot en Star Wars ontbreekt zeker niet in de lijst. De game-industrie zorgt in ieder geval voor veel mogelijkheden en creativiteit onder de LEGO bouwers.
top 5 beste lego creaties uit games 1201

5. Super Mario 3D Land in LEGO

Er bestaan attributen en figuren uit Super Mario 3D Land in LEGO-vorm. Deze vier meesterwerken zijn gemaakt door SpoonySage en tonen de plant waarop je kunt klimmen, de gevreesde bom dat elk moment kan ontploffen, de power-up met een paddenstoel en tot slot de Flower Power om je vijanden levend te verbranden.
top 5 beste lego creaties uit games 1202

4. Borderlands 2 in LEGO

YouTuber Rayque uit zijn liefde voor de game door een wagen uit Borderlands 2 na te bouwen met LEGO Technic. Het kunstwerk bevat weinig blokjes, maar bestaat eerder uit langwerpige constructies die aan elkaar zijn gekoppeld. Het vormt hierdoor samen één geheel met diverse opties, zoals een wapen afvuren.
top 5 beste lego creaties uit games 1203

3. Legend of Zelda: Spirit Tracks in LEGO

Blogger Josh is helemaal weg van The Legend of Zelda-franchise. Hij besloot om zijn oude collectie LEGO's weer boven water te halen en de trein uit Spirit Tracks na te bouwen. Het resultaat mag er zijn. De finishing touch mist alleen jammer genoeg, want de rails ontbreken.
top 5 beste lego creaties uit games 1204

2. Nintendo mozaïek in LEGO

Op het forum van Reddit verscheen een heuse mozaïek met diverse karakters van Nintendo erop. MegaMan, Luigi, Donkey Kong en Pokémons passeren de revue. Je kijkt je ogen uit op het kunstwerk en ontdekt vele figuren uit de tijd dat je elke pixel op het beeldscherm kon tellen.
top 5 beste lego creaties uit games 1205

1. Star Wars in LEGO

Van Star Wars bestaan er officiële uitgave van het LEGO-bedrijf zelf. Toch weerhoudt dit fans er niet van om zelf reproducties te maken. Met een groots team is dit meesterwerk in elkaar gezet. Hij was te bewonderen tijdens de CA Star Wars Days in Amerika en het trok de aandacht van menig Star Wars-fan van zowel de films als de games.