Top 5 LEGO Star Wars The Force Awakens game tips!

  LEGO Star Wars: The Force Awakens ligt intussen in de schappen en gamers kunnen weer een hilarisch avontuur tegenmoet zien. Maar hoe haal je nou het meeste uit de game? Precies! Met onze Top 5 LEGO Star Wars - The Force Awakens Tips! Lees snel mee!

  In LEGO Star Wars: The Force Awakens volg je de avonturen zoals Disney die ook op het witte doek (en Blu-ray) heeft vertoond. Nou ja, niet helemaal zoals Disney het heeft laten zien, maar door de roze bril van LEGO. En dat staat natuurlijk weer garant voor een heleboel plezier!

  Om je in het ruimteavontuur op weg te helpen hebben wij 5 tips op een rijtje gezet.

  LEGO Star Wars The Force Awakens game

  5. Sloop echt alles wat je vinden kunt

  In de LEGO games kun je al vanaf dag één een heleboel mollen. En hoe gek het ook klinkt, het is de bedoeling dat je de hele tent kort en klein slaat, zeker in LEGO Star Wars: The Force Awakens. Als je namelijk dingen molt, vind je ook vaak dingen die je nodig hebt om verder te gaan in de game.

  Denk hierbij aan de bouwpakketten die her en der verspreid ligen, maar ook aan geheime paden die tot rode blokjes en minikits leiden. Het is in de LEGO game dus de sleutel tot succes om de lekker de beest uit te hangen.

  4. Verzamel zoveel mogelijk studs

  Als je dan al dingen aan het mollen bent, krijg je ook nog eens een heleboel studs. En dit is in LEGO games goed voor een hogere rang in een level, met als hoogste rang True Jedi, maar ook goed om dingen aan te schaffen.

  LEGO games zitten namelijk altijd boordevol karakters (in dit geval meer dan 200!), waarvan je er een aantal vrijspeelt. Alleen je speelt bij lange na niet alles vrij. Sommige karakters moet je kopen met je zuurverdiende studs. Daarbij moet je een aantal van de voertuigen in de game ook kopen met de LEGO-muntjes.

  Je snapt waarschijnlijk al waar we naartoe willen: De studs in de levels zijn broodnodig als je alles vrij wil spelen. Het is dan ook maar goed dat de levels er tot aan de nok toe mee gevuld zijn. Tenminste, als je tip nummer 5 opvolgt.

  3. Speel de levels in free play opnieuw

  Als je dan een level gehaald hebt, krijg je de mogelijkheid om daar in Free Play nog eens doorheen te lopen. In deze modus kun je op je gemakje eens rondkijken om te zien wat je nou gemist hebt in bepaalde gebieden.

  Daarbij kun je ervoor kiezen om met andere karakters door een gebied te lopen. En alle karakters hebben hun eigen unieke skills, zoals een grappling hook of de mogelijkheid om systemen te hacken. Daarmee kun je misschien op plekken komen waar je nooit eerder bent geweest.

  Ook in de Free Play modus verzamel je de nodige studs en kom je diverse andere extra’s tegen. Het is dus maar wat lucratief om een level nog een keertje door te akkeren in deze modus!

  2. Probeer alle multi build mogelijkheden

  In LEGO Star Wars: The Force Awakens mag je, zoals we al meldden, regelmatig dingen bouwen. En de dingen die je bouwt zorgen er steeds weer voor dat je verder in de game komt. Het bouwen is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de LEGO wereld, maar dit keer is het net wat uitgebreider dan anders.

  Je kunt namelijk, net als in het echt, meerdere dingen maken van één bouwsetje. De Multi Builds, zoals ze heten, zorgen in The Force Awakens voor een extra puzzelelement. Want wat moet je eerst bouwen? En waar leidt het toe?

  En dat leidt ons naar deze tip in de Top 5 LEGO Star Wars -The Force Awakens Tips. Probeer alle builds gewoon uit. Je weet niet waar het toe leidt. De ene keer bouw je een raketinstallatie en de andere keer een loopbrug die een pad naar een rood blokje opent.

  1. Speel de game minstens één keer co-op door

  De laatste tip in deze Top 5 LEGO Star Wars -The Force Awakens Tips is wellicht nog wel de belangrijkste De LEGO games zijn namelijk van oudsher al gebouwd met co-op spel in het achterhoofd. Niet eens online, nee, gewoon samen in één kamer aan de bak met LEGO!

  Een LEGO game is natuurlijk bijzonder leuk in je eentje, maar het is nóg leuker als je het verhaal met zijn tweeën doorspeelt. Je kunt elkaar helpen, maar ook behoorlijk dwars zitten als je dat wil. En dat zorgt dan weer voor hilarische taferelen. Daarnaast gaat het natuurlijk een stuk sneller, want twee mensen zien natuurlijk meer dan een. En hoe goed de A.I. in deze game ook is, een speler blijft het beste.

  LEGO Star Wars: The Force Awakens ligt nu in de schappen voor alle platformen.

  Lego Star Wars: The Force Awakens

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.