Top 5 Kickstarter games om in de gaten te houden

  Kickstarter wordt tegenwoordig steeds vaker als middel ingezet om te peilen of een project een potentieel succes zal worden. Wij hebben in ieder geval goede hoop voor deze top 5 Kickstarter games die je volgens ons in de gaten moet houden!

  5. Kickstarter-game: ToeJam & Earl: Back in the Groove

  De eerste twee ToeJam & Earl-games voor de Sega Mega Drive zijn ware cult classics geworden en er werd dan ook enthousiast gereageerd op de Kickstarter voor een vierde deel in deze reeks. ToeJam & Earl: Back in the Groove heeft in toaal $508.637 opgebracht, ruim $100.000 meer dan het streefbedrag.

  De twee aliens ToeJam & Earl maakten in de originele games noodlandingen op onze planeet. Na deze noodlandingen moesten zij op zoek naar onderdelen van hun ruimteschip. De ToeJam & Earl-games staan voornamelijk bekend om hun specifieke humor,
  parodieën op 'urban culture' en de jazz-funk/hiphop-soundtracks die een grote rol in de reeks spelen. ToeJam & Earl: Back in the Groove belooft deze elementen allemaal weer terug te brengen.

  4. Kickstarter-game: Yooka-Laylee

  Als je vroeger een Nintendo 64 in je bezitting had, is de kans groot dat je Banjo-Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie hebt gespeeld. Deze fantastische 3D platformers, een helaas uitstervend genre, werden ontwikkeld door het legendarische Rare. Rare werd in 2002 overgenomen door Microsoft en heeft sindsdien helaas niet veel meer gedaan met de beer en de vogel. Gelukkig kondigde een groep van voormalige Rare-medewerkers in 2012 aan dat zij aan een spiritueel opvolger van Banjo-Kazooie zouden gaan werken.

  Eerder dit jaar werd aangekondigd dat deze opvolger Yooka-Laylee zal gaan heten. In deze nieuwe 3D platformer zul je de rollen aannemen van Yooka de kameleon en Laylee de vleermuis. Yooka en Laylee zullen ieder hun eigen moves hebben; zo zal Yooka zijn tong als een zweep en een grijphaak kunnen gebruiken en zul je met de hulp van Laylee door de lucht kunnen zweven. Yooka-Laylee zou wel eens de grote revival van de 3D platformer op gang kunnen zetten!

  3. Kickstarter-game: Shenmue III

  De Shenmue-reeks heeft door de jaren heen een enorme cult following opgedaan. Het verhaal waarin Ryo Hazuki op zoek gaat naar de moordenaar van zijn vader werd na Shenmue II echter nooit afgesloten. Aangezien de eerste twee games in de Shenmue-reeks niet genoeg geld opbrachten, liet de aankondiging van het laatste deel in de trilogie lang op zich wachten. Hier kwam dit jaar op de E3 na dertien jaar echter een einde aan toen Yu Suzuki tijdens de persconferentie van Sony de Kickstarter voor Shenmue III aankondigde.

  Het streefbedrag voor de Kickstarter werd binnen een paar uur na de aankondiging behaald en eindigde op een recordbedrag van $6.333.295. Nog nooit eerder werd er via Kickstarter zo veel geld binnengehaald voor een game. Er is op dit moment nog niet veel bekend over Shenmue III, maar wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien hoe het verhaal van Ryo Hazuki zal eindigen!

  2. Kickstarter-game: Bloodstained: Ritual of the Night

  Metroidvania is een genre dat menig gamer nauw aan het hart ligt. Het genre dat factoren van Metroid en Castlevania combineert, is nog steeds razend populair. Dat bleek wel toen de Kickstarter voor Bloodstained: Ritual of the Night meer dan $5.500.000 in het laatje bracht. Dit nieuwe project van niemand minder dan Koji Igarashi (voormalig producer van de Castlevania-games) schept dan ook hoge verwachtingen voor de toekomst!

  Bloodstained: Ritual of the Night wordt gezien als een spiritueel opvolger van Castlevania. We zullen in Bloodstained de rol aannemen van Miriam, een weeskind dat onder een vloek komt te staan die ervoor zorgt dat haar huid langzaam in kristal verandert. Bloodstained zal driedimensionale graphics bevatten, maar zal verder spelen als een 2D sidescroller. Er wordt verwacht dat Bloodstained over iets minder dan 2 jaar zal uitkomen en wat ons betreft kan 2017 niet snel genoeg komen!

  1. Kickstarter-game: Mighty No. 9

  Het is alweer een hele tijd geleden dat er een nieuwe Mega Man is uitgekomen, maar gelukkig komt er mede dankzij Kickstarter een verse IP aan die er minstens zo tof uitziet! Mighty No. 9 oogt enorm veel als de klassieke Mega Man games. Dat is ook niet zo gek gezien het feit dat Keiji Inafune, de co-designer van Mega Man, verantwoordelijk is voor dit Kickstarter-project.

  Net als Yooka-Laylee en Bloodstained: Ritual of the Night kan Mighty No. 9 als een spiritueel opvolger gezien worden. In Mighty No. 9 zul je het als robot Beck opnemen tegen 9 gevechtsrobots die bekendstaan als de Mighty Numbers. Wanneer je deze gevechtsrobots weet te verslaan, zal Beck net als Mega Man wapens en abilities van hun overnemen. Mighty No. 9 komt al in september uit en het ziet ernaar uit dat het één van de de tofste Kickstarter-games tot nu toe gaat worden!

  Naar welke Kickstarter-games kijken jullie het meest uit? Vertel het ons in de comments!

  Mighty No. 9

  Verkijgbaar vanaf 24 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.