Top 5 grappigste PlayStation One feiten

  De PlayStation One is begin deze maand 20 jaar oud geworden, maar weet je wel alles van deze klassieke console af? Bijvoorbeeld dat er zonder Ninendo geen PlayStation was en dat Bill Gates de console leuk vond? Dit zijn de top 5 PlayStation One fun facts die je nog niet wist!

  5. De PlayStation werd tot 2006 ondersteund door Sony

  1994, dat is het jaar dat de eerste PlayStation uitkwam. Dat de PlayStation een gigantisch populaire console was, daar zijn veel mensen zich wel van bewust. De PlayStation was de eerste console ooit die meer dan 100 miljoen (!) keer over de toonbank ging en de laatste consoles werden in de winter van 2004 verkocht voordat Sony de productie stopzette.

  Dit betekende niet het einde voor de PlayStation, want games werden nog steeds geproduceerd totdat de ondersteuning door Sony in 2006, een paar maanden voor de PlayStation 3 uitkwam, volledig werd afgebroken. Uiteindelijk zijn er (over alle regio’s verdeeld) 7.918 games uitgekomen en de allerlaatste game was Schnappi: 3-Fun Games in 2005.

  4. De PlayStation had een officiële mascotte

  Veel mensen zien Spyro of Crash Bandicoot als de onofficiële mascottes van de PlayStation, maar het is niet algemeen bekend dat de PlayStation wel een officiële mascotte had genaamd Polygon man. Overigens niet gek dat je waarschijnlijk nog nooit van Polygon man gehoord hebt, want voor de release van de PlayStation werd hij stilletjes weggewerkt omdat PlayStation eindbaas Ken Kutaragi helemaal krankzinnig werd toen hij Polygon Man zag:

  “Ik herinner me dat ik in 1995 met Ken de E3 booth binnen kwam lopen en dat we het Polygon Man ontwerp op de zijkant van de booth zagen. Ken werd gewoon compleet krankzinnig. Dus werd Polygon Man meegenomen naar de parkeergarage en stilletjes dood geschoten.” – Phil Harrison

  Polygon keerde jaren later terug als eindbaas in PlayStation All-Stars Battle Royale.

  3. Het PlayStation logo had er anders uit kunnen zien

  Het originele PlayStation logo is natuurlijk een klassieker, maar het logo had er ook totaal anders uit kunnen zien. Ontwerper Manabu Sakamoto bedacht een aantal interessante ontwerpen, maar uiteindelijk is er gekozen voor het logo wat we allemaal kennen.

  2. Bill Gates was fan van de PlayStation

  Microsoft en Sony zijn al meer dan tien jaar aardsrivalen in de videogame-industrie, dus het is moeilijk om voor te stellen dat er tijd was waarin Microsoft zijn teen nog niet in de wateren van de computerspelletjes gestoken had. In de jaren 90 ging Sony de strijd aan met Nintendo en SEGA- Microsoft kwam pas in 2000 in beeld- en Bill Gates had het volgende te zeggen over de PlayStation toen hij in 1999 werd gevraagd over de Sega Saturn:

  “Onze game ontwerper vindt de PlayStation machine leuk.”

  1. Zonder Nintendo was er geen PlayStation

  Nintendo en Sony staan er natuurlijk om bekend bittere rivalen te zijn sinds de release van de PlayStation. Wat veel mensen ontgaat is dat zonder Nintendo de PlayStation het daglicht waarschijnlijk nooit gezien zou hebben. Het gaat allemaal terug naar de Super Nintendo. Nintendo was in 1988 de ontwikkeling van de SNES-CD gestart, en het bedrijf tekende een contract met Sony waarin stond dat Sony een CD-ROM add-on voor de SNES zou gaan produceren.

  Top 5 PlayStation One fun facts

  Sony onthulde de Play Station (de spatie is belangrijk) in 1991 als zelfstandige console gepresenteerd werd op de Consumer Electronics Show. De console moest gaan werken met bestaande Super Nintendo games en het apparaat zou ook een CD drive hebben. De deal met Sony maakte Nintendo ongemakkelijk, en Nintendo sloot uiteindelijk een voor hen meer voordelige deal met rivaal Philips die één dag na de onthulling van de Play Station bekend gemaakt werd. Sony bleef niet bij de pakken neer zitten en ging verder met de PlayStation (zonder spatie) die we allemaal kennen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.