Top 5 Google Doodles - Maar één zoekopdracht nodig

Article
dinsdag, 03 oktober 2017 om 11:49
xgn google image
Google bestaat 19 jaar en viert dit met een Rad van Fortuin dat bestaat uit 19 doodles. We hebben de top 5 Google doodles op een rijtje gezet voor jullie.
Draai aan het Rad van Fortuin van Google en je krijgt de keuze uit één van de 19 doodles die Google heeft uitgekozen om zijn 19-jarig bestaan te vieren. Wil je weten welke doodles je tijd waard zijn, dan hebben we hier de top vijf.

5. DJing

Deze doodle leert je de basis van het zijn van een DJ. Je kunt kiezen uit een selectie aan hip hop tracks en deze mixen tot een goed klinkende beat. Of tot iets wat totaal niet klinkt. De keuze is aan jou. DJing is gemaakt om het 44 jarig bestaan van hip hop te vieren.
DJing is niet echt een game, maar meer een interactieve geschiedenisles. De doodle neemt je mee door de geschiedenis van hip hop en laat je een aantal hip hop klassiekers horen. De hele doodle wordt verteld door Fab 5 Freddy, de vroegere presentator van het MTV programma genaamd ‘Yo! MTV Raps’.
118906

4. Birthday Piñata

Deze doodle is gemaakt om de 15e verjaardag van Google te vieren. De letters van Google hebben een piñata opgehangen en je moet er zoveel mogelijk snoepjes uit weten te slaan. Slaan doe je door op de piñata te klikken en hoe vaker je slaat, hoe sneller de piñata beweegt.
Dit klinkt misschien makkelijk, maar de game meet hoe accuraat en snel je klikt. Hoe beter je klikt en hoe sneller je reageert, hoe meer snoepjes je verzamelt. Voor je het weet ben je uren bezig met je eigen score te verbeteren.
118911

3. Cricket Cricket

In deze doodle speel je de sport cricket, met een krekel. Het Engelse woord voor krekel is ‘cricket’ en zo kom je dus bij Cricket Cricket. De game is vooral erg leuk vormgegeven, het spel zelf is simpel. Je bestuurt het team van krekels dat tegen een team van slakken speelt.
Cricket Cricket is ooit gemaakt om het begin van het ICC Champions Trophy te vieren. Er zijn zelfs trucs om de game makkelijker te maken. Zo krijg je betere scores als je de bal relatief laat raakt en kun je de bal verschillende richtingen opslaan.
118912

2. Snake

Het spelletje genaamd Snake is bekend bij iedereen die ooit rondliep met een Nokia mobieltje. De versie van Google is bijna compleet hetzelfde, maar je kunt in de Google Doodle niet door muren heen.
Deze doodle is nieuw toegevoegd. En als één van de enige doodles in dit Rad van Fortuin is de doodle niet te spelen in fullscreen. Deze doodle kun je ook vinden door in de Google zoekbalk op zoek te gaan naar snake game.
118913

1. Pac Man

De oudste doodles in het Rad van Fortuin is ook meteen de leukste. De doodle is simpelweg het spelletje Pacman, maar die game is niet voor niets een klassieker. Pac Man is de favoriet van vele gamers en je kunt uren bezig zijn met deze doodle.
De Pac Man doodle is trouwens zo ook populair dat je het Rad van Fortuin niet eens nodig zal hebben. Zoek naar Pac Man in Google en de game wordt voor je getoond als één van de resultaten. De doodle is gemaakt om het 30-jarig jubileum van Pac Man te vieren, dit jubileum vond plaats in 2010.