Top 5 meest voorkomende gameverwondingen

Article
donderdag, 23 april 2015 om 20:28
xgn google image
Wist je wel dat gamen ontzettend gevaarlijk kon zijn? Je speelt met je leven wanneer je de controller oppakt om een potje FIFA of GTA 5 te gaan spelen. Oké, oké, dat is overdreven. Maar let wel op voor deze gameverwondingen.

5. Wiiitis

Wiiitis krijg je wanneer je te lang achter elkaar op de Nintendo Wii speelt. Je gebruikt verschillende spieren te lang om bijvoorbeeld Wii Sport te spelen. Net zoals bij de echte sport kun jij ook last krijgen van een tennis-elleboog, maar dan nu vanuit je woonkamer.
Symptomen zijn pijn in je schouder, elleboog of elk ander gewricht dat je gebruikt tijdens het Wii’en. Je moet regelmatig rust nemen en wie weet kan een warming-up ook al tegen deze gameverwonding helpen.
70491

4. Carpaaltunnelsyndroom

Bij het gamen zijn je polsen in groot gevaar, je kunt namelijk het Carpaaltunnelsyndroom krijgen. Hierbij wordt een zenuw in je pols bekneld door een zwelling. Het wordt veroorzaakt door het vele gebruik van de pols bij het gebruiken van je computermuis.
Symptomen van dit syndroom zijn pijn, tintelingen, een verdovend gevoel, verzwakking, verminderde kracht in de handgreep en een slechte bloedsomloop. De oplossing voor deze gameverwonding is gemakkelijk: regelmatig pauze nemen tussen de games.
70492

3. Vliegende controller verwondingen

De Wii heeft niet voor niets bandjes aan zijn controllers gedaan, toch blijven er genoeg mensen die ze niet omdoen. Ze hebben geen idee wat ze de mensen in dezelfde kamer aandoen. Er zijn jaarlijks enorm veel gewonden (en kapotte televisies) door rondvliegende controllers.
Symptomen voor deze gameverwondingen zijn er eigenlijk niet, je ziet het niet aankomen en voordat je het weet heb je enorme hoofdpijn, een blauwe plek of nog vele ergere verwondingen. Gelukkig zijn deze verwondingen gemakkelijk te voorkomen door eventjes te vragen of iedereen het bandje om zijn pols wil doen.
70493

2. PlayStation duim

Als je wilt gamen zijn je duimen waarschijnlijk de belangrijkste onderdelen van je lichaam. Maar vele gamers merken na een langere tijd te hebben gespeeld, dat ze pijn gaan doen. Wanneer dit gebeurt moet je opletten, want als je te lang doorgaat krijg jij misschien ook zo’n PlayStation duim.
De symptonen zijn een rode huid, ongevoeligheid, tintelingen en blaren op je duimen. Om dit probleem te voorkomen, moet je af en toe een pauze nemen tijdens het gamen, de meest voorkomende oplossing voor gameverwondingen.
gameverwondingen
70494

1. Game Transfer Phenomena

Zie jij na het spelen van Dying Light opeens overal zombies? Of hoor je de hele tijd het geluid dat Yoshi maakt in Mario Kart? Dan kan het wel eens zijn dat je last hebt van Game Transfer Phenomena. Bij deze mensen lopen de realiteit en die van de videogame in elkaar over.
Game Transfer Phenomena komt voor als je erg lang en vaak met een game bezig bent. De game waarbij dit het meest gebeurt is Tetris. Deze mensen zien overal, tussen gebouwen bijvoorbeeld, openingen waar bepaalde blokken zouden passen. Maar je hebt bijvoorbeeld ook mensen die uren na het spelen van een game nog steeds de geweren horen knallen.
GTP is gemakkelijk op te lossen door games minder vaak te spelen of af en toe een andere game te spelen.
Dit artikel is op 27 augustus 2020 bijgewerkt.