Top 5 beste gamescom 2017 games volgens Tony

Article
zondag, 27 augustus 2017 om 14:00
xgn google image
Het was weer een gamescom om te herinneren en er was weer meer dan genoeg te checken op de beurs. Ook Tony was aanwezig en had voor een behoorlijk aantal games de tijd om ze te checken. In de top 5 gamescom 2017 games volgens Tony lees je zijn selectie aan favorieten.
Normaal gesproken neig ik net even iets meer naar Nintendo games, maar deze heb ik dit jaar niet gecheckt. Deze keer heb ik vooral titels van Microsoft gespeeld en dat was een verfrissende ervaring. Je zult merken dat mijn selectie een aantal Xbox exclusives zal bevatten en dat heeft dan ook vooral te maken met hoe mijn agenda er op de beurs uitzag. Ik heb in elk geval genoeg tofs kunnen checken om een goede top 5 gamescom 2017 games in elkaar te zetten.

5. State of Decay 2

Wat zou je doen tijdens een zombie apocalyps? Daar mag je zelf achter komen in State of Decay. Zoals je in de special die ik over de game heb geschreven al hebt kunnen lezen ben ik bijzonder positief gestemd over deze game en dat heeft een reden. Ik heb mijn handen helaas zelf niet om een controller kunnen krijgen om deze game te spelen, maar de presentatie liet wat mij betreft genoeg tofs zien om opgenomen te worden in mijn top 5 gamescom 2017 games.
Van de uitgebreidere basebuilding tot een nieuw virus dat om zich heen grijpt. Stuk voor stuk zag ik gameplay features voorbij komen waar ik ontzettend blij van werd. Het principe meer en beter word door ontwikkelaar Undead Labs goed verstaan en dan ook uitvoerig getoond in het vervolg op State of Decay.
Ik sta in elk geval te springen om de Rick Grimes uit te hangen en moeilijke beslissingen te maken. Daarnaast ben ik ook bezig met mijn beste lokroep voor mijn zoon te oefenen; “COOOOORL!?”.
116818

4. Forza Motorsport 7

Er zijn tegenwoordig maar weinig games die mij grafisch weg weten te blazen. Maar Forza 7 heeft het voor elkaar gekregen. Allemachtig wat een bizar stukje autoporno krijg je met deze Microsoft exclusive voorgeschoteld zeg. Met een gigantische hoeveelheid auto’s en de mogelijkheid om je eigen muziek in de game te draaien ben ik verkocht als het aankomt op deze nieuwe racesim.
Ik ben niet de grootste racer van de redactie naar mijn idee, maar toen ik de eerste beelden zag van een Porsche 911 GT2 RS die over een regenachtige baan racete kreeg ik behoorlijk zin om het gas van mijn auto in te trappen. En ik heb niet eens een auto, kan je nagaan.
116819

3. FIFA 18 Switch

Voetbal en Tony, meh. Ik kan op zondagavond wel eens naar Studio Sport kijken of op een willekeurige avond verdwalen op een kanaal waar een Champions League wedstrijd wordt uitgezonden, maar niet de grootste fanatiekeling dus. Een potje FIFA daarentegen, daar kun je mij middenin de nacht voor wakker maken.
Toen ik hoorde dat FIFA 18 voor de Switch uit zou komen begon mijn Nintendo hart tegelijk sneller te kloppen samen met mijn FIFA hart. Toen ik hoorde dat The Journey niet toegevoegd zou worden aan de Switch versie was ik wat teleurgesteld. Tijdens een interview met de ontwikkelaar, dat je nog van me tegoed hebt, kreeg ik een uitleg te horen waar ik mij wel in kon vinden. Toen we daarna een potje FIFA op het scherm van de Switch speelden en ik mij realiseerde dat er een HD, portable FIFA op het punt van uitkomen staat, was ik om.
De game is namelijk een FIFA ervaring die niet onder doet voor de versies op Xbox One en PlayStation 4. Hoewel The Journey niet is toegevoegd aan de game kun je wel heerlijk voetballen en dat is uiteindelijk waar FIFA om draait natuurlijk. Verder zit er een versie van Ultimate Team in die hetzelfde is als de versies van de grote concurrenten van de Switch. Wat mij betreft was het meer dan genoeg reden om de game op te nemen in mijn top 5 gamescom 2017 games.
116820

2. Need for Speed Payback

Ook Need for Speed Payback heeft wat mij betreft meer dan genoeg reden om in mijn lijst met gamescom 2017 games te staan. Het is alweer een tijdje geleden dat ik letterlijk op het puntje van mijn stoel zat terwijl ik aan het gamen was en Need for Speed Payback kreeg dit voor elkaar terwijl ik in een Ford Mustang GT met een gang van 230 achter een vrachtwagen aan moest jagen. Totaal niet realistisch natuurlijk, maar wie boeit dat nou? Het is in elk geval bloedstollend spannend om te doen.
Met dat gebrek aan realisme lijkt de titel een beetje leentjebuur te spelen bij de Fast and the Furious franchise. Niet geheel ontoevallig moet ik bekennen dat die filmreeks een van mijn guilty pleasures is. Daarnaast is mijn favoriete Need for Speed de originele Most Wanted en volgens de ontwikkelaar gaat de game qua customizability van de auto’s ruimschoots aan die game voorbij. Zoals je leest kan het wat mij betreft niet snel genoeg 10 november zijn.
116821

1. Middle Earth Shadow of War

Er is nog één game die ik tijdens gamescom 2017 checkte die mij nog vele malen meer wist te bekoren. Het eerste deel, Middle Earth Shadow of Mordor, heb ik tot in den treure gespeeld en speel ik nu af en toe nog steeds. Ik moet bekennen dat ik een groot fan ben van de boeken van Tolkien en het gevoel dat je tijdens het lezen van die boeken krijgt, krijg ik ook tijdens het spelen van Middle Earth Shadow of Mordor.
Dat gevoel kwam weer terug toen ik Middle Earth Shadow of War aan het spelen was en dat betekent wat mij betreft dat het niet meer fout kan gaan met deze game. De titel pakt namelijk alles wat tof was aan het origineel en doet daar nog een flinke lading awesomesauce overheen. Met forten die je dient te veroveren en een leger van Orcs dat je kunt verzamelen ben ik een blije Tolkien nerd.
Zoals je leest maakten deze gamescom 2017 games het voor mij meer dan een goede gamescom dit jaar. Van racen tot voetbal tot avontuur, elk genre wordt wel op de een of andere manier vertegenwoordigd in mijn lijstje. Misschien niet het meest verrassende lijstje, “but it’s my list damnit!”