Top 5 Game of Thrones personages in een bijrol

Article
zondag, 07 augustus 2016 om 9:38
xgn google image
Game of Thrones kent vrij veel hoofdpersonages en nog veel meer bijpersonages. Jon Snow en Daenerys kennen we nu ondertussen al wel. Laten we de beste vijf bijpersonages eens op een rijtje zetten. Lees hier de top 5 Game of Thrones personages in een bijrol.
En het is weer zover! We kunnen weer een jaar gaan wachten op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Dit is natuurlijk zeer pijnlijk, maar het geeft aan de andere kant ook ruimte om bijvoorbeeld de boeken te lezen of om alles eens goed op een rijtje te zetten. Wij bedachten dus om de vijf beste bijpersonages op een rijtje te zetten.
Pas wel op voor spoilers als je nog niet alles gezien hebt van Game of Thrones!!!

5. Daario Naharis

Laten we beginnen met Nederlands trots. Michiel Huisman kreeg de rol van Daario Naharis toebedeeld, nadat dit personage aanvankelijk door iemand anders gespeeld werd. Alle personageverwijzingen uit het boek (zoals blauw haar) gingen de deur uit om Michiel Huisman zijn versie van Daario neer te zetten in de serie. Alle vechtstijlen zijn bij Daario bekend en dat maakt hem misschien wel het gevaarlijkste personage in heel Game of Thrones.
Daarnaast is hij de rechterhand van Daenerys en voorziet hij op alle mogelijke manieren aan haar wensen. Dany liet hem achter in Meereen aan het einde van seizoen 6, maar wij zijn ervan overtuigd dat Daario nog terug gaat keren. Wij weten bijvoorbeeld nog dat Daario ooit een paar bloemen aan Daenerys gaf, waaronder een bloem genaamd de ‘’Harpy”.

4. Podrick Payne

Als familie van koninklijke beul Ilyn Payne werd Podrick als schildknaap (squire) opgeleid tot een ridder (knight) door Ser Lorimer. Deze stal echter een ham en werd ter dood veroordeeld door Tywin Lannister. Door zijn familienaam werd Pod gespaard en op een andere manier gestraft. Podrick werd naar naar Kings Landing gestuurd om daar de schildknaap van Tyrion te worden. Na Tyrion's leven te hebben gered in de strijd tegen Stannis op de Blackwater bewees hij naast knullig, dom en bang te zijn ook dapper en strijdlustig te zijn.
Zijn personage zorgt voor genoeg humor en verlichting. Zeker ook nu hij samen met Brienne door het land trekt is het meermaals schateren om de acties van Pod. Wij voorzien grootse daden voor Podrick, ook al ziet hij dat zelf niet in. En wij willen ook nog graag weten hoe hij het voor elkaar gekregen heeft om het bordeel te verlaten zonder te betalen..... hoe dan?

3. Melisandre

Eerder hadden we het al over Nederlands trots, maar Daario is niet het enige personage dat vervuld wordt door een Nederlander. De internationaal beroemde Carice van Houten vervult de rol van Melisandre. Een mysterieuze red priestress die al vanaf de eerste scène enorme invloed uitoefent op veel van de gebeurtenissen in Game of Thrones. In seizoen twee tot en met vijf heeft zij Stannis helemaal onder controle en verspreid zij haar religie.
Met hier en daar een beetje magie stuurt zij Stannis en zijn manschappen de uiteindelijke verdoemenis in. Maar niet voordat Melisandre Jon Snow ontmoet in het verre noorden. Als belangrijk bijpersonage bracht zij hoogstpersoonlijk Jon weer tot leven. Door haar vele twijfelachtige daden is ze op dit moment verbannen, maar wij weten eigenlijk wel zeker dat we nog niet van haar af te zijn. Ze loopt namelijk als een hondje achter de ''one that was promised'' aan.

2. Bronn of the Blackwater

Wie een paar keer wil lachen in Game of Thrones, doet dat met Bronn. Heel wat seizoenen terug redde hij het leven van Tyrion door zijn ‘’champion’’ te zijn in een trial by combat in de Eyrie. Na veel avonturen met Tyrion werd hij na de strijd met Stannis in Kings Landing geridderd tot Bronn of the Blackwater. Vooral de gesprekken met Tyrion en zijn nogal bijzondere manier van vechten waren altijd erg vermakelijk, waar Bronn ook zeker zijn nut in het verhaal meermaals liet zien.
Het grootste compliment voor het personage is dat hij meegesleurd wordt in verhaallijnen waar hij aanvankelijk niet in hoort. In de boeken verdwijnt Bronn naar de achtergrond op het moment dat Tyrion ontsnapt uit Kings Landing. De producers van de serie koppelde hem echter aan Jaime en met succes. Want ook deze combi van personages werkt heerlijk samen.

1. Davos Seaworth

Maar het beste bijpersonage in de hele serie is volgens ons Davos Seaworth, Hand of the King van Stannis, die Davos ridderde en tegelijkertijd zijn vingers afhakte. Dit deed Stannis voor het redden van de Baratheons door uien te smokkelen in het belegerde Storm’s End. Vandaar de bijnaam "Onion Knight''. Van zijn prachtige accent tot zijn prachtige baard is het een genot om te kijken naar Davos.
Davos zorgde de afgelopen seizoenen voor heel wat mooie dialogen met onder andere Melisandre, Stannis, de Iron Bank of Braavos en vooral Shireen. Hij moet het dan ook hebben van zij intelect en woorden in plaats van vaardigheden op het strijdveld, net zoals Tyrion. Nu Stannis uit het beeld verdwenen is, heeft Davos zijn plek gevonden aan de zijde van Jon Snow. Ook hier gaat Davos zeker weer zijn steentje bijdragen.