Top 5 educatieve spelletjes - Games waar je slimmer van wordt

Article
donderdag, 19 maart 2015 om 16:39
xgn google image
Het is vandaag de dag van de leerplicht. We mogen dan wel een leerplicht hebben, maar er is één ding dat we nog altijd liever doen: Gamen. Gelukkig kun met de volgende educatieve spelletjes én leren én gamen!

Big Brain Academy

In Big Brain Academy test je jouw kennis op verschillende vlakken: Analyse, Logica, geheugen, rekenen en visie. Je kunt je hersenen trainen en dagelijks je vooruitgang bijhouden. Met een dagelijkse training kun je jouw IQ opkrikken en dat door middel van leuke educatieve spelletjes.
Big Brain Academy: Wii Degree kreeg een 6.2 in de review.
68749 1

Trivial Pursuit Live

In Trivial Pursuit Live zit je midden in een spelshow en moet je zo veel mogelijk vragen goed beantwoorden. Deze vragen komen in zes categorieën, net zoals in de originele game. Deze categorieën zijn amusement, kunst, sport, geschiedenis, wetenschap en geografie. Van alle educatieve spelletjes geeft trivial Pursuit de breedste onderwerpen. Hier kun je jouw eigen kennis testen en meteen nieuwe dingen leren.
Trivial Pursuit live kreeg in de review een 7.5. Dit educatief spelletje is een plezier voor iedereen en is het leukst wanneer je het samen speelt.
68750

Minecraft

Creativiteit wordt steeds belangrijker in het onderwijs en dat is te merken door de introductie van Minecraft in het klaslokaal. Minecraft wordt op verschillende scholen als leermethode gebruikt, hier is nu ook een nieuwe software voor: Minecraft Edu. Hier leren kinderen verschillende vakken, van talen tot geschiedenis tot wiskunde. In Minecraft Edu kun je bestaande gebouwen verkennen, leer je kennis toe te passen en leer je meer over overleven.
Met de juiste mods kun je in Minecraft ook meer leren over exotische dieren, lees in de special hoe je ze kunt vinden.
68751

Influent

Influent is een game waarmee je een nieuwe taal kunt leren, je hebt de keuze uit wel 14 talen. Het doel van de maker is om zo veel mogelijk variaties op het spel te krijgen en binnenkort komt het spel met vijf nieuwe talen. In de game ga je op avontuur met Firestarter en leert onderweg een nieuwe taal. Je verkent onderdelen in de wereld en leert direct hoe de geselecteerde voorwerpen in de vreemde taal heten.
Dit spel is het meest leerzaam van alle educatieve spelletjes en is voornamelijk gericht op het leerzame aspect, de gameplay is hierbij het middel.
68752

National Geographic Challenge

National Geographic Challenge is natuurlijk een game van de bekende zender dat ons alles bijbrengt over Geografie en Geschiedenis. Vandaar dat de game dezelfde insteek heeft. In de game ga je de geschiedenis en geografie van onze planeet ontdekken.
Je speelt een Quiz en doe je veel kennis op van de wereld. De quiz kun je alleen doen of met je vrienden en kom erachter wie het meeste weet van onze planeet. Dit is één van de weinige educatieve spelletjes die je samen kunt spelen en dit maakt het één van de leukste. Je kunt eindelijk laten zien hoeveel je van de wereld weet.