Top 5 duurste smartphones - Duur bellen, maar dan anders

Article
zondag, 29 januari 2017 om 16:00
xgn google image
Heb je misschien net de loterij gewonnen en ben je overladen met een bak geld? Of ben je een zanger van een populaire boyband en weet je van gekkigheid niet meer wat je met je centen moet? Koop dan een veel te dure telefoon. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet in deze top 5 duurste smartphones.
Je bent op zoek naar een telefoon en je duikt het internet op. Je gaat op zoek naar een goede deal voor de telefoon met de beste specs tegenover de laagste prijs. Na uren zoeken heb je dan een toestel gevonden. Wat een specs, wat een scherm en vooral: wat een prijs. Je kan nu je succesvolle zoektocht gaan vieren.
Maar het kan ook anders, want als je veel geld hebt (echt veel geld), dan kijk je niet naar de beste specs. Dan wil je pronken met het duurste prijskaartje, ongeacht wat voor telefoon je daarvoor terugkrijgt. Als jij die persoon bent, dan maken wij jouw zoektocht een stuk makkelijker door de top 5 duurste smartphones hier voor je op een rijtje te zetten.

De duurste smartphones op een rijtje

Natuurlijk kan je een blok goud omsmelten en er een beeldscherm in leggen, maar dat is te makkelijk. Er worden namelijk genoeg telefoons gemaakt voor mensen die financieel beter bedeeld zijn dan de doorsnee Nederlander. Daarom vind je in deze lijst alleen telefoons die je gewoon kan aanschaffen, zonder dat er persoonlijk aanpassingen zijn gedaan aan het toestel.
Top 5 duurste smartphones

5. Tonino Lamborghini 88 Tauri (€5.500)

De Tonino Lamborghini 88 Tauri is een telefoon die ontwikkeld is onder de vlag van Lamborghini. Il Toro heeft vrij weinig te maken met de telefoon zelf, maar de telefoon zou ontworpen zijn met het pijlsnelle imago van de superauto's in het achterhoofd. En daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor.
Daarvoor krijg je wel een telefoon die is gemaakt van de beste materialen beschikbaar. Wat dacht je van negen verschillende kleuren kalfsleer en behandeld roestvrij staal? Daarnaast zijn er zelfs delen van de telefoon verguld.
De specs zijn niet erg bijzonder, maar zo'n peperdure telefoon koop je toch ook niet omdat die zo goed is?
Tonino Lamborghini 88 Tauri
Scherm 5 inch IPS, 1080 x 1920, 443ppi
CPU Qualcomm Snapdragon 801, 2,3 GHz
Werkgeheugen 3GB
Opslag geheugen 64GB
Camera achter 20 MP
Camera voor 6 MP
Accu

3400 mAh

Besturingssysteem Android 4.4 KitKat
Extra Tonino Lamborghini geluiden en wallpapers
104850

4. Gresso Regal Gold (€5.630)

De Regal Gold van Gresso is een bijzondere telefoon, want deze is gemodelleerd naar een blok goud. Om dat waar te maken is de telefoon ingelegd met 18 karaats goud, zodat de rijke stinkerd die deze telefoon bezit zich nog rijker voelt. In totaal zijn er 999 stuks gemaakt, met het desbetreffende nummer in het toestel gegraveerd.
De buitenkant wordt gemaakt van vijf massieve titanium platen, die ook worden gebruikt in de ruimtevaart. Het bewerken en vormen van het metaal voor de Regal Gold duurt ongeveer drie uur. Daarna wordt het metaal gecoat met PVD, een techniek die vaak wordt gebruikt om Zwitserse horloges krasbestendig te maken.
Het polijsten van de achterkant is met de hand gedaan en ook die klus duurt ongeveerââ drie uur. Let wel dat alle 999 toestellen worden gepolijst door dezelfde persoon. Tot slot wordt de telefoon geleverd in een leren doos van hoge kwaliteit, inclusief certificaat van echtheid. Het kost je misschien een bak geld, maar gelukkig neemt Gresso wel de verzendkosten voor haar rekening. Sympathiek.
Gresso Regal Gold
Scherm 5 inch, 1920 x 1080, 443ppi
CPU Onbekende Quad-core processor, 1,5 GHz
Werkgeheugen 2GB
Opslag geheugen 32GB
Camera achter 13 MP
Camera voor 5 MP
Accu 300 uur standby
Besturingssysteem Android
Extra Niet beschikbaar voor 4G
104851

3. Sirin Solarin Fire Black Carbon Yellow Gold (€16.300 excl. belasting)

Heb je een iets groter budget dan de bijna 6000 euro voor de Gresso, die op plaats vier staat? Dan kan je gewoon ruim 16.000 euro uitgeven aan een Sirin Solarin Fire Black Carbon Yellow Gold. Voor dat geld krijg je wel een bijzonder veilige telefoon. De Solarin Fire Black Carbon Yellow Gold van Sirin is namelijk voorzien van de beste beveiligingssnufjes.
Het toestel heeft namelijk een knop die alle beveiliging in werking stelt en zo berichten verbergt voor een gebruiker die het niet hoort te zien. Ook worden de mogelijkheden voor zowel de software als de hardware dan ernstig ingeperkt. Erg handig voor je veel te rijke vrienden, die graag je Whatsappjes willen lezen.
Dit toestel is verder voorzien van 18 karaats gouden elementen en is ingelegd met een zeldzame zwarte diamant.
Sirin Solarin Fire Black Carbon Yellow Gold
Scherm 5,5 inch, 2560 x 1440, 538ppi
CPU Qualcomm Snapdragon 810, Octa-core, 2GHz
Werkgeheugen 4GB LPDDR
Opslag geheugen 128GB
Camera achter 24 MP
Camera voor 8 MP
Accu 4040 mAh
Besturingssysteem Android 6.0.1
Extra Vingerprint scan, USB-C
104852

2. Vertu Signature Touch met Sky Blue leer (€19.400)

De Vertu Signature Touch komt in een aantal opvallende kleuren en soorten leer, maar de duurste variant is de versie met Sky Blue leer. Deze versie kost bijna 20.000 euro, maar voor dat geld krijg je een vrij simpele telefoon met een aantal opmerkelijke features en extra's, waarvan sommige niet eens per se bij de telefoon zelf horen.
Want wie 20.000 euro neerlegt voor zo'n toestel gevoerd met lichtblauw leer, krijgt daar ook standaard een abonnement van 18 maanden bij op Concierge, de dienst die jou wereldwijd zal assisteren en al je wensen kan vervullen, al dan niet tegen een extra vergoeding. Daarnaast krijg je Life, waarmee je toegang krijgt tot exclusieve evenementen, uitnodigingen krijgt tot bijzondere feesten en toegang krijgt tot VIP-behandelingen bij grote sportevenementen.
Ook biedt Vertu een extra dienst om je verloren telefoon makkelijk terug te vinden, wat de omstandigheden ook zijn. Bovendien kan je op afstand alle gevoelige informatie op je telefoon verwijderen. Niet al deze extra's staan op deze telefoon, maar ze zijn wel handig als je net wat extra wil pronken met je status en je veel te dure telefoon.
Vertu New Signature Touch met Sky Blue leer
Scherm 5,2 inch, 1080x1920, 428ppi, Sapphire Crystal scherm
CPU Qualcomm Snapdragon 810 Octo core
Werkgeheugen 4GB
Opslag geheugen 64GB
Camera achter 21 MP
Camera voor 2,1 MP
Accu 3160 mAh
Besturingssysteem Android 5.1
Extra Congierge, Life en Certainty diensten
104853

1. Goldvish Eclipse Diamond Heaven Snow White Alligator (€32.900)

Zonder enige twijfel is de Goldvish Eclips Diamond Heaven Snow White Alligator de duurste telefoon die je kan kopen, met het bescheiden prijskaartje van 32.900 euro, exclusief BTW welteverstaan. Daarvoor krijg je een telefoon meest de meest vage specs ooit, maar hij is wel duur en daar draait het toch eigenlijk om?
Op de webiste van Goldvish staat namelijk dat de telefoon een Snapdragon Quadcore processor heeft, maar welk soort dat is laat Goldvish niet weten. Ook heeft het toestel een Long Lifetime Battery, wat dat ook precies betekenen mag. Een beetje onderzoek laat zien dat het gaat om een Snapdragon 800 en dat de batterij een capaciteit heeft van 3100 mAh. Maar dat boeit allemaal niet zo.
De Eclipste Diamond Heaven Snow White Alligator is namelijk ingelegd met 360 diamantjes in hoge kwaliteit roestvrij staal. Ook heeft de telefoon, zoals de naam al weggeeft, wit alligatorleer en is de behuizing gemaakt van aluminium dat ook wordt gebruikt in de ruimtevaart. En wie bereid is bijna 40.000 euro inclusief BTW neer te tellen voor een telefoon, mag zich niet alleen de eigenaar noemen van dit opmerkelijke toestel. Maar ook gelijk één van de grootste uitslovers ooit.
Goldvish Eclipse Diamonds
Scherm 5,5 inch, 1080 x 1920, 401ppi
CPU Snapdragon 800
Werkgeheugen 3GB DDR3
Opslag geheugen 64GB
Camera achter 13MP
Camera voor 5MP
Accu 3100 mAh
Besturingssysteem Android 6.0 Marshmellow
Extra Roestvrij staal ingelegd met 360 diamanten, wit alligatorleer