Top 5 Dishonored 2 Powers - De tofste geschenken vanuit de Void

Article
zondag, 13 november 2016 om 16:48
xgn google image
Met ijzer en staal kan je niet altijd alles bereiken en dat geldt ook in Dishonored 2. Vanuit een andere dimensie, genaamd de Void, worden er gelukkig andere werktuigen geleverd om vijanden te bewerken en de troon opnieuw te claimen. Hiervan is een top 5 Dishonored 2 powers lijst gemaakt, waar je zeker een hoop gebruik van gaat maken.
In Dishonored 2 kan je aan de slag met een breed arsenaal aan bovennatuurlijke krachten. Dit magische goedje wordt geleverd door een menselijk uitziende figuur genaamd The Outsider. De man is volgens de lore meer dan 4000 jaar geleden in een onsterfelijk wezen veranderd, dat een soort droom dimensie - de Void - als thuisbasis heeft. Vanaf hier weet hij machtige gaven aan andere mensen te geven, maar dat doet hij alleen aan de personen die hij interessant vindt.
In de eerste Dishonored heb je al kunnen zien waarin dit kan resulteren. Zo accepteerde Corvo de krachten van The Outsider om wraak te nemen en Emily terug op de troon te krijgen. In Dishonored 2 heeft niet alleen Corvo, maar hebben ook Emily en nog een aantal andere personages de erfenis van The Outsider meegekregen. In deze top 5 Dishonored 2 powers worden in ieder geval de tofste uit het arsenaal van de rechtmatige heerseres en haar loyale beschermengel toegelicht.

5. Domino

Corvo heeft zijn set aan krachten behouden, maar Emily komt met zes nieuwe vaardigheden. Één daarvan is Domino, een ability die zijn naam eer aan doet. Zij kan hiermee namelijk het welzijn van de vijanden aan elkaar linken, waarmee een ongelukkige connectie tussen alle opponenten gevormd wordt. Schiet je een boosdoener door zijn borst, dan zullen alle andere belagers al snel hetzelfde lot ondergaan.
Domino is erg handig als je snel een groep vijanden uit wilt schakelen zonder zelf enig gevaar te lopen. Bovendien bespaar je een hoop munitie, dat soms vrij schaars kan zijn. Domino tot je assortiment toevoegen kost je 4 runes. Vervolgens kan je de kracht nog een aantal keer verbeteren, waardoor je meer vijanden aan elkaar kan linken.
100657

4. Bend Time

Hoe fantastisch zou het zijn als je de tijd kon vertragen of helemaal een halt toe roepen? Onwijs, mochten we de gameplay van Dishonored 2 geloven. Corvo heeft met Bend Time één van zijn oude trucs weer goed onder de knie en dat zorgt voor heel wat strategische mogelijkheden.
Als je met Bend Time de tijd vertraagt, heb je alle tijd om kogels te ontwijken en naar je belagers toe te lopen om hen een koekje van eigen deeg te geven. Dit wordt al helemaal gaaf als je de optie vrijspeelt om de voortgang geheel stop te zetten. Gedurende deze tijd kan je heel wat valstrikken neerzetten voor de Overseers, Witches of Howlers met gegarandeerde spectaculaire uitkomsten als de tijd weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Let wel op, alles wat je aanraakt gedurende Bend Time, krijgt weer zijn eigen snelheid terug.
Bend Time kost je 5 runes en bevat daarnaast nog een drietal uitbreidingen. Zo kan je sneller bewegen, de tijd geheel stopzetten en de lengte van het fenomeen verlengen.
100658

3. Shadow Walk

Op plaats drie in de top 5 Dishonored 2 Powers staat de Void kracht met de naam Shadow Walk. Deze is aan Emily besteed en heeft meerdere doeleinden. Het belangrijkste aan Shadow Walk is het feit dat Emily in een schaduwwezen kan veranderen om langs vijanden te sluipen. Ook al kan zij dan nog steeds door vijanden gespot worden, de kans dat je wordt gepakt is wel veel minder groot.
De tweede functie van Shadow Walk is om vijanden uit te schakelen. Als schaduw zijnde ben je niet geheel zonder moordtechnieken achter gelaten, want het is mogelijk om hiermee je grootste nachtmerries te liquideren. Ben je meer van een vredige aanpak, kan je ook gewoon iemand buiten bewustzijn brengen. Emily kan een bepaalde tijd in de schaduwvorm rondkruipen, of totdat je dus een vijand een kopje kleiner hebt gemaakt.
Het activeren van Shadow Walk kost je 4 runes. Bovendien zijn er nog vier andere upgrades te scoren waaronder de mogelijkheid om door rattentunnels heen te scharrelen en meer vijanden tegelijk aan te pakken.
100659

2. Windblast

Windblast is de 'Fus Ro Dah' onder de Dishonored 2 praktijken. De kracht is niet altijd even praktisch, maar wel onwijs gaaf als je vijanden besluipt. Met een welgemikte Windblast kan Corvo nietsvermoedende slachtoffers de afgrond in blazen, wat zorgt voor heel wat grappige momenten. Windblast heeft naast de functie luchtkanon ook nog een aantal andere manieren waarop de kracht inzetbaar is.
Windblast is een prima vaardigheid om alles om je heen een stukje dichter naar de vernieling te brengen. Zo zullen breekbare voorwerpen als deuren het niet lang overleven. Bovendien is het mogelijk om met Windblast projectielen af te weren, waardoor jouw leven meer dan eens gered kan worden.
Windblast kost je 4 runes, en brengt twee andere opties met zich mee waardoor er extra dodelijkheid aan toegevoegd thuis.
100660

1. Devouring Swarm

Op de eerste plaats in de top 5 Dishonored 2 Powers staat niets anders dan Devouring Swarm. Dit is een vaardigheid waarmee in het eerste deel ook de benodigde chaos gecreëerd kon worden. Dat kan ook haast niet anders als je complete zwermen aan ratten uit het niets tevoorschijn tovert. Corvo is zich daarmee verzekerd van één van de tofste krachten die je in een game kan hebben.
De rattenplaag is meedogenloos tegenover elke vijand die te dichtbij staat. Tientallen knaagdieren snellen zich vervolgens naar het slachtoffer toe om het arme wezen letterlijk uit elkaar te scheuren. Karnaca is namelijk een plaats van overleven en ook deze beesten moeten hun maaltijd zien binnen te krijgen. Devouring Swarm kan ook gebruikt worden om snel van lijken af te komen, die worden met bot en al opgegeten.
Devouring Swarm kost je 4 runes, maar dan heb je ook echt wel wat. Hiernaast is het mogelijk om de zwerm uit te breiden, of zelfs twee ploegen tegelijk aan te sturen. Wil je dat ze je gehoorzamen, dan kan je ze als de rattenvanger van Hamelen achter je aan te laten lopen.
De behandelde top 5 Dishonored 2 powers zorgt ervoor dat je niet alleen maar met je zwaard en schietgerei aan de slag moet. Het is aan te raden elk van de 12 krachten te gebruiken en je eigen speelstijl te ontwikkelen. Ben je toch niet zo van de bovennatuurlijke energie, dan krijg je al vrij snel in de game de optie om de krachten van de Void de rug toe te wijzen.
Ben je benieuwd naar hoe wij Dishonored 2 waarderen? Lees dan de review of bekijk de speciale Dishonored 2 pagina! De game is verkrijgbaar voor Xbox One, PS4 en PC.