Top 5 Civilization 6 gameplay details - Een nieuwe leider!

Article
donderdag, 18 augustus 2016 om 9:30
xgn google image
Hoewel we niet lang meer hoeven te wachten op Civilization 6, is het meestal wel zo fijn om nieuwe informatie over de langverwachte strategie game te ontvangen. XGN.nl heeft de afgelopen week op Gamescom Civilization 6 kunnen checken, en daar is weer een hoop nieuwe informatie uit voortgekomen. Daarom hierbij een top 5 Civilization 6 gameplay details!
Zoals gezegd duurt het niet al te lang meer voor we een nieuwe Civilization game op onze pc’s mogen installeren. Maar de informatiekraan van de nieuwe titel lijkt op sommige momenten meer open dan dichtgedraaid. De Gamescom 2016 is in dit geval dan ook de uitgelezen kans om de nieuwe game eens te bekijken. Dit zodat er voor jou weer een nieuwe top 5 Civilization 6 gameplay details voorgeschoteld kan worden.

5. Plaatsen van de juiste districten

We trappen deze top 5 Civilization 6 gameplay details af met iets wat je misschien al wist. Maar het is toch wel degelijk het opmerken waard, omdat het meer dan ooit van belang is waar je een district gaat bouwen. Wil je bijvoorbeeld zo krachtig mogelijk zijn op zee en je tegenstander volledig vernederen met jouw gigantische vloot? Dan is het handig om ervoor te zorgen dat je in eerste instantie je stad zo dicht mogelijk bij zee plaatst.
Dit is niet alleen makkelijk omdat je ontwikkeling en ontdekkingen op het gebied van zeevaart op deze manier sneller gaan. Wanneer je namelijk begint als een kleine havenstad heb je ook nog eens het extra voedsel van de visserijen.
Maar dit is slechts een klein voorbeeld. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat jouw ontwikkelingen op het gebied van astronomie een stuk sneller vooruitgang boeken dan die van je tegenstanders. Dit doe je door je gebouw met een sterrenkijker zo hoog mogelijk op de kaart te zetten.
Nogmaals, dit zijn nog maar een paar kleine voorbeelden. Maar het mag duidelijk zijn dat jouw tactische inzicht tijdens het spelen van Civ 6 meer dan ooit op de proef wordt gesteld. Maar gelukkig is dat niet de enige vernieuwing die je in de nieuwe Civilization gaat terugzien. Anders zou het natuurlijk geen top 5 Civilization 6 gameplay details zijn.
96322

4. Leiders zijn aangepast

De vierde plaats in deze top 5 civilization 6 gameplay details is weggelegd voor het feit dat de leiders zijn aangepast. Waar je vroeger niet raar hoefde op te kijken wanneer Mahatma Gandi ineens met atoombommen ging smijten, hoef je je daar tegenwoordig een stuk minder druk om te maken wanneer je het tegen hem opneemt.
De leiders doen waarvoor ze in het echte leven ook stonden en dat zal ook blijken wanneer je de game in handen krijgt. Elke tegenstander zal anders aanvoelen wanneer je het tegen hem of haar opneemt, en op deze manier zul je in elk potje Civilization waarschijnlijk weer nieuwe ervaringen en nieuwe momenten tegenkomen.

Oude en bekende gezichten maken hun opwachting

Neem nou Montezuma. Deze leider stond er in voorgaande delen al niet echt om bekend dat hij zachtaardig te werk ging en op een diplomatieke manier probeerde te overwinnen. In Civilization 6 belooft Firaxis dat de leider nog net zo aggressief zal spelen als hij in voorgaande delen al deed.
Een andere nieuwe leider die nog niet eens zo lang geleden voor de titel is geïntroduceerd is Tomyris. Deze koningin die vroeger jarenlang met ijzeren hand regeerde over wat nu Kazachstan en Uzbekistan is, gaat ook zeker niet zachtzinnig te werk in de nieuwe Civilization.
Maar een beetje Civilization speler weet natuurlijk dat er meerdere wegen naar Rome leiden. In dit geval leiden er ook nog steeds meerdere wegen naar de overwinning. En laat daar nou net de volgende positie in deze top 5 Civilization 6 gameplay details over gaan.
96323

3. Verschillende overwinningen en tactieken voor snellere Wonders

Want zoals je waarschijnlijk wel weet hoef je in Civilization niet altijd de tegenstander een kopje kleiner te maken om te winnen, en dat is onveranderd gebleven in Civilization 6.
Ben je meer van de verschillende wereldwonderen? Dan is het een goed idee om nog even terug te gaan naar de nummer vijf van deze top 5 Civilization 6 gameplay special. Want door ervoor te zorgen dat jouw verschillende gebouwen en districten op een juiste plaats op de kaart staan, zorg je er daardoor ook automatisch voor dat een wonder sneller geschiedt.
Maar deze wonderen zijn dan wel voor de speler die voor het langere spel gaat. Wanneer je namelijk al die jaren hebt gewacht en de wonderen die geschied zijn jouw score op hebben gekrikt, dan is er al behoorlijk wat tijd aan je voorbij gegaan. Een culturele overwinning is ook nog steeds mogelijk. Wil je een utopia creëeren waarin iedereen een geweldig leven heeft? Dan is dat geen probleem en ook simpelweg een goede tactiek om als overwinnaar uit de bus te komen.
De wetenschappelijke overwinning is ook nog steeds aanwezig. Hoewel dit misschien een van de lastigere overwinningen is om te verkrijgen, zorgt het bouwen van een ruimteschip in je hoofdstad wel voor een gigantische voldoening. Het zal voor de veteranen van Civilization goed zijn om te horen dat hun favoriete tactieken nog steeds aanwezig zijn. Niet meer dan terecht natuurlijk dat deze gameplaymogelijkheden een plekje in de top 5 Civilization 6 gameplay details heeft verworven.
96324

2. Religieuze overwinning

Maar Firaxis wil natuurlijk ook vernieuwen, en dat doet het bedrijf door middel van het beschikbaar stellen van religieuze overwinningen. Wat is er nou machtiger dan het hebben van een eigen wereldreligie? Vrijwel niets, toch?
Dat zal de ontwikkelaar ook gedacht hebben, en daarom kun je nu dan ook winnen door een eigen wereldreligie te creëren. Dit kan van alles en nog wat zijn. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een traditioneel geloof te stichten, om zo te overwinnen. Maar het leukste is natuurlijk om een zo idioot mogelijke religie te stichten.
Ten eerste heb je voor het stichten van een religie een bepaalde profeet nodig. Dit kan van alles en nog wat zijn. Wil jij dat de belangrijkste profeet van jouw religie een heel erg grote schildpad is? Dan is dat geen probleem en heb je op die manier de kerk van de heilige reuzenschildpad gesticht.

Win genoeg zielen en ga er met de winst vandoor

Wanneer genoeg mensen van de verschillende leiders jouw religie zijn gaan aanhangen, dan heb jij een religieuze overwinning in de pocket. Een nieuwe tactiek om mee aan de slag te gaan is iets wat elke CIvilization speler als muziek in de oren moet klinken. Het kan dan ook niet anders of de religieuze overwinningen worden een favoriete manier van winnen voor veel spelers.
Maar er is nog een puntje dat nog belangrijker is dan het feit dat je op een nieuwe manier kunt winnen. En dat is dan natuurlijk ook de nummer 1 in deze top 5 Civilization 6 gameplay details!
96325

1. Barbarossa

Want waar anders dan op Gamescom - in Keulen, Duitsland - is het een betere plek om een nieuwe Duitse leider aan te kondigen. Barbarossa is een befaamde geschiedenisfiguur in Duitsland, en het is dan ook niet meer dan terecht dat hij toegevoegd wordt aan de game.
Sterker nog, Frederick de Eerste was een keizer van een gigantisch rijk waaronder bijvoorbeeld ook Italië en Bourgondië viel. Het mag dus duidelijk zijn dat het te lang heeft geduurd voor dit personage is toegevoegd aan de game.

Barbossa heeft ook een eigen troefkaart

Maar een nieuwe leider is natuurlijk niks zonder een nieuw voordeel waardoor je hem zou verkiezen boven je favoriete voorgaande leider. Wanneer je ervoor kiest om met Frederick Barbarossa te spelen, heb je namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis extra districten. Doordat je een extra district kunt gebruiken heb je natuurlijk een gigantisch voordeel ten opzichte van je tegenstanders en hierdoor wordt het dan ook net even iets makkelijker om de eindstreep te halen.
Maar dat is niet het enige nieuwe wat meekomt met Frederick Barbarossa als nieuwste toevoeging aan een beroemd lijstje met namen. Wanneer je ervoor kiest om met deze grootse leider te strijden, heb je namelijk ook de mogelijkheid om met een van de belangrijkste Duitse uitvindingen in oorlogvoering aan de slag te gaan.

Oorlog voeren onder het zeepeil

Je kunt op een bepaald moment namelijk ook daadwerkelijk unterseeboten, oftewel duikboten, bouwen. Deze onderzeeërs zijn vooral effectief in de diepere zeeën waar je de tegenstander bijvoorbeeld met een torpedo kunt belagen.
Het mag dus duidelijk zijn dat er niet te sollen valt met deze leider, en dat deze zeker eens het uitproberen waard is wanneer je op 21 oktober 2016 met de strategiegame aan de slag mag. In de tussentijd heb je voorlopig weer een berg aan nieuwe informatie om te verwerken door deze top 5 Civilization 6 gameplay details!

Populair Nieuws