Top 5 Lawbreakers gameplay info die je nog niet kende

  Lawbreakers zal dit jaar waarschijnlijk zeker niet de eerste titel zijn waar je aan denkt wanneer je de term “team-based shooter” hoort. Maar daar kan weleens verandering in komen. De alpha van Lawbreakers was op gamescom te spelen en daaruit is dan ook deze top 5 Lawbreakers gameplay info gekomen!

  Inderdaad, Lawbreakers zal waarschijnlijk niet de eerste titel zijn waaraan je denkt wanneer je aan upcoming titels denkt. Maar de game blijkt toch verbazingwekkend veel in huis te hebben. Met meer dan genoeg toffe gameplay om je tal van uren mee zoet te houden is het een goed moment om met deze top 5 Lawbreakers gameplay info duidelijk te maken wat je mag verwachten van de nieuwe shooter van de hand van Blezinsky.

  5. Vier personages met een eigen karakter

  Hoewel de keuze niet echt reuze is in de alpha van Lawbreaker, er zijn namelijk slechts vier verschillende personages, zijn de personages op het moment van schrijven toch interessant genoeg om mee aan de slag te gaan.

  Voor ieder is er wat wils, zo valt de keuze voor een personage in Lawbreakers misschien het beste te omschrijven. Wil je bijvoorbeeld een tank die log is maar zonder moeite een tegenstander uit elkaar kan laten spatten? Dan is er voor jou een personage.

  Ben je meer iemand die met een melee personage aan je tegenstander duidelijk maakt wie hem heeft gedood? Dan is er voor jou een personage. Daarnaast heb je dan nog de keus tussen twee verschillende DPS personages die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. De soldaat is misschien het beste instap personage waarmee je al vrij gemakkelijk een aantal kills binnen kunt harken.

  Het vrouwelijke DPS personage is iets lastiger om te gebruiken. Zij maakt namelijk gebruik van een soort compacte minigun die al vrij snel niet de kant op schiet die jij op wilt schieten. Voor het vrouwelijke DPS personage is dus wel enige oefening vereist, maar het is dan natuurlijk wel des te bevredigender wanneer je met haar na al die oefening het hele vijandige team weet uit te schakelen.

  4. Snelle gameplay

  Een ander punt in deze top 5 Lawbreakers gameplay info is het feit dat alles een stuk sneller gaat dan je in eerste oogopslag zou denken. Dat heeft vooral te maken met de gamemodus die tijdens gamescom speelbaar was, maar ook een aantal andere factoren dragen hieraan bij.

  De vier zeer verschillende personages bijvoorbeeld, zorgen voor een speciale manier van vechten terwijl je ondertussen ook nog opdrachten moet voltooien. Tijdens de potjes zijn er verschillende afwisselende momenten die ervoor zorgen dat je steeds nieuwe tactische beslissingen kunt nemen.

  Wanneer je merkt dat je personage toch niet zo’n goede keus is geweest voor de strijd die je aan het voeren bent, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om van personage te wisselen. Gaat iedereen bijvoorbeeld aan de slag met het snelle melee personage, dan zorg jij ervoor dat je er als tank met je raketwerper achteraan gaat. De tegenstander merkt dan al vrij snel dat er wel een aantal keer op je ingehakt moet worden voordat je dood bent.

  De potjes duren overigens ook niet al te lang. Wanneer een van de twee partijen (rood of blauw) als overwinnaar uit de bus is gekomen, dan is er in principe maar 5 á 10 minuten verstreken. Dit zorgt er dan ook voor dat je al snel nog een potje zult spelen.

  Het feit dat de gameplay behoorlijk vlot is mag dan ook niet ontbreken in deze top 5 Lawbreakers gameplay info. Want zoals gezegd zou je niet zo 1, 2, 3 denken dat het spel erg snelle voortgang heeft wanneer je de beelden bekijkt.

  3. Hold the point, een nieuw soort capture the flag

  Zoals gezegd, de gamemodus is genoeg om een heel punt aan de wijden en deze zelfs op de derde plaats in de top 5 Lawbreakers gameplay info te zetten. Hold the Point valt qua speelstijl het beste te vergelijken met Conquest uit de Batttlefield franchise. Het verschil tussen deze twee gamemodi is dan wel dat Hold the Point aanzienlijk sneller van aard is.

  Je hoeft namelijk niet een hele lange tijd bij het punt te blijven staan om ervoor te zorgen dat je het punt hebt veroverd. Daarnaast hoef je na het veroveren van het punt deze ook niet te verdedigen. Het team dat als eerste twee van de drie of zelfs alle drie de punten heeft veroverd wint de ronde. Tijdens de gameplaysessie op gamescom was het team dat als eerste bij de dertien punten aankwam de winnaar.

  Wanneer een van de teams twee of meer van de punten heeft veroverd, dan ontstaat er een zogenaamd intermission moment. Tijdens dit intermission moment is het niet mogelijk om een van de drie punten te veroveren maar heb je wel degelijk een tactische overweging te maken. Je kunt er namelijk voor kiezen om even achterover te hangen en af te wachten tot de punten weer te veroveren zijn. Maar aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om vol op de aanval te gaan en ervoor te zorgen dat je tegenstander voorlopig even niet terug komt.

  Deze gamemodus voelt vernieuwend en snel genoeg aan om je een berg aan lol te laten beleven met de game. Hoewel de titel waarschijnlijk nog wel wat meer gameplaymodi zal krijgen, is het spelen van Hold the Point in ieder geval genoeg om een glimlach om je mond te toveren.

  2. Chaos tijdens potjes

  Door de snelheid van de gameplay en een speciale vorm van capture the flag, en daarnaast ook de verschillende personages, is de gameplay behoorlijk chaotisch. Maar denk niet dat het feit dat het chaotisch is een negatief punt is. Sterker nog, het is een zeer positief punt.

  De tegenstander kan uit alle windhoeken komen en daardoor heb je constant een paranoïde gevoel. Je denkt dat de vijand achter je zit en vervolgens ben je als een idioot rondjes aan het draaien. Het kan ook zijn dat de tegenstander een verdieping hoger zit en lacht wanneer hij je genadeloos aan stukken schiet.

  Dat laatste draagt ook bij aan de chaos. We weten door Gears of War inmiddels wel dat Cliff Blezinsky niet vies is van een beetje bloed en dat wordt nog eens te meer duidelijk wanneer je Lawbreakers aan het spelen bent. Is een vijand bijna dood en heb je een voltreffer met de granaat van je personage? Dan klapt de ontvanger van die granaat in duizend stukjes uit elkaar.

  Hetzelfde geldt voor het melee personage. En wat is er fijner dan van dichtbij een van je vijanden in stukjes te hakken? Hoewel het allemaal redelijk bloederig klinkt, lijkt het door het grafische stijltje van de game wel mee te vallen.

  De game ziet er behoorlijk realistisch uit, maar op een of andere manier voelt het ook een klein beetje cartoonesk. Wanneer je daar de verschillende bijzondere stemmen van de personages nog eens bovenop telt, dan snap je dat je de game het allemaal niet al te serieus bedoelt.

  1. Je tegenstander voelt echt als vijand

  En dan komen we bij het belangrijkste punt in deze top 5 Lawbreakers gameplay info aan, het feit dat de tegenstander je ook daadwerkelijk het leven zuur wil maken. Doordat de arena’s niet al te groot zijn en de punten daarnaast ook snel zijn veroverd, heb je meer het idee dat je ook echt ergens voor aan het strijden bent.

  Want hoe vaak speel je een shooter en heb je eerder het idee dat je niet echt een vijand aan het neerschieten bent maar eerder gewoon een andere speler die een digitaal poppetje bestuurt? Bij Lawbreakers zul je dat in ieder geval niet al te snel hebben. Dat wil zeggen, je zult het niet al te snel hebben wanneer je Hold the Point aan het spelen bent. Doordat alles zo snel gaat en de tegenstander uit alle hoeken en gaten lijkt te komen, heb je eerder het idee dat je ook daadwerkelijk een vijand aan het bestrijden bent.

  Tel daar nog eens het feit bovenop dat het personage ook nog eens een vervelende sneer naar je hoofd slingert wanneer deze je heeft afgeknald, en je snapt dat het ook echt menens is. Dit is dan ook terecht de nummer één in deze top 5 Lawbreakers gameplay info. Want wanneer de tegenstander je het leven zuur wilt maken en je hem maar wat graag aan stukjes wilt knallen, dat weet je dat een game onder je huid is gekropen.

  Zoals deze top 5 Lawbreakers gameplay info werd geopend; Lawbreakers is misschien niet de eerste titel waar je aan zult denken wanneer je een titel moet noemen waar je naar uit kijkt. Maar waarschijnlijk heb je de game nu wel op je radar staan.

  Wanneer Lawbreakers precies verschijnt is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk later dit jaar zijn.

  LawBreakers

  Verkijgbaar vanaf 8 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.