Top 5 Chronicle Runescape Legends tips voor de beginner

Article
zondag, 14 augustus 2016 om 11:00
xgn google image
Hoewel Chronicle Runescape Legends nu alweer enige tijd uit is zullen er mensen zijn die nog niet zo bekend zijn met het spel. Misschien ben je wel geïnteresseerd in de game, maar heb je geen idee waar je moet beginnen. Laat deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips nou precies voor jou geschreven zijn!
Want de game heeft een zeer hoog pick up and play gehalte. Maar wanneer je eenmaal een paar potjes hebt gespeeld, zul je merken dat de titel toch een stuk meer diepgang heeft dan je in eerste instantie zou denken. Hoewel de meeste mensen niet verder zullen kijken dan hun neus lang is, merken ook zij na verloop van tijd dat je met de beginnersdecks niet heel ver komt.
Zeker niet wanneer je tegen een ervaren tegenstander wordt neergezet en je genadeloos wordt afgeslacht. Daarom is het een goed idee om alle tips die je voor het spelen krijgt ter harte te nemen zodat jij straks als een ware meester alle tegenstanders van de kaart veegt. Lees als je een geoefende speler wilt worden dan ook snel deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips!

5. Ken de gameplay

Zoals je misschien al wist voordat je deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips ging lezen is de game anders dan andere. Zelfs wanneer je al wat ervaring hebt met het spelen van TCG’s zul je vanzelf merken dat de gameplay van Chronicle Runescape Legends net even wat anders in elkaar steekt. Je speelt niet alleen tegen je tegenstander, maar je dient ook nog eens te strijden tegen je eigen kaarten.
Je leest het goed, om goed te zijn in Chronicle moet je weten wanneer je de juiste kaarten speelt zodat je personage niet in de eerste ronde al het loodje legt. Maar op het kennen van de kaarten komen we later in deze special nog terug. Voor nu moet je enkel weten dat je niet altijd direct vecht tegen je tegenstander, maar vaker tegen je eigen kaarten.
Om te beginnen bij de basis moet je weten hoe het spel werkt: Jij loopt samen met je tegenstander naast je door 5 verschillende omgevingen heen. Gaandeweg die omgevingen speel je de kaarten om jezelf sterker te maken of je zorgt er juist voor dat je tegenstander zwakker wordt. Dat klinkt makkelijk genoeg, toch?
Dat is het ook, ware het niet dat je tijdens het spelen verschillende resources op pijl moet houden. Zoals je gewend van andere TCG’s is een van de belangrijkste punten het op pijl houden van je gezondheid. Verder heb je goud om wapens of armor voor je personage te kopen en de wapens en armor hebben beide ook een aparte meter.
In totaal bestaan er dus vier verschillende punten die je bij het eigen personage zo hoog mogelijk moet krijgen of om bij je personage omlaag te brengen. Het spel is afgelopen wanneer jouw personage of het personage van je tegenstander sterft doordat de gezondheid van een van de personages tijdens de vijf rondes naar nul is gebracht.
Wanneer er na het spelen van de vijf rondes nog geen personage ten onder is gegaan is er een beslissend gevecht. Er bestaan verschillende tactieken tijdens het spelen en het zo sterk mogelijk maken van je personage zodat deze wint na vijf rondes is er daar een van. Wanneer jouw personage bijvoorbeeld een extreem hoog aantal armor punten heeft, dan weet je zeker dat je tegenstander er niet doorheen komt tijdens het eindgevecht en jij hem in alle rust kunt afslachten.
Maar een andere tactiek om het personage van je tegenstander tijdens die vijf rondes al te verslaan is even goed een goede optie. Afhankelijk van jouw manier van spelen zul je erachter komen welke tactiek het beste bij jou past. Wanneer je eenmaal jouw favoriete speelstijl hebt gevonden kun je verder met het zoeken van je favoriete personage.
95261

4. Zorg ervoor dat je de personages kent

En laat dat nou punt 4 zijn in deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips voor beginners special. Wanneer je eenmaal de basis in de vingers hebt zitten kun je verder met het vinden van je favoriete personage. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende speelstijlen met verschillende personages te hebben dus experimenteer er maar flink op los met de verschillende personages.
Voordat je gaat spelen zullen we je in ieder geval een korte introductie geven. Elk personage heeft namelijk zijn eigen krachten en zwaktes. Wanneer je weet hoe je het personage optimaal gebruikt en de zwaktes van het personage van je tegenstander weet uit te buiten heb je de succesformule van de game ook in de vingers.
Maar laten we niet te hard van stapel lopen, we gaan niet diepgaande tactieken met je behandelen. Ten eerste willen we straks namelijk niet van je verliezen en ten tweede kun je over elk personage bijna een aparte special met tips schrijven.
Laten we beginnen met de introductie van het personage waar je de meeste kanten mee op kunt. Dit personage heet Raptor en is door zijn variatie in speelstijlen een goed personage voor de beginnende speler.
Wil je met Raptor vol in de aanval? Of wil je juist de grootst mogelijke tank van hem maken? Met Raptor kun je werkelijk alle kanten op en elk beginnersdeck is een goede optie voor The Raptor. Dat is ook de reden dat dit een van de eerste personages is waarmee je wordt geïntroduceerd tijdens het spelen.
Maar het probleem van een manusje van alles is dat hij nergens een meester van is. De andere personages zijn namelijk stuk voor stuk ergens in gespecialiseerd. Zo heb je bijvoorbeeld Ozan die vooral van geld houdt en daarmee zijn armor verbetert en de krachtigste wapens kan aanschaffen. Ozan is dan ook een personage dat vooral voor mensen die voor het eindgevecht willen gaan interessant is.
Voor mensen die een spel zo snel mogelijk beslissen is er Ariane. De agressieve speler zal met Ariane waarschijnlijk het meeste plezier beleven. Dit personage maakt namelijk gebruik van krachtige spreukkaarten die voor een speler lastig tegen te houden zijn. Maar daarnaast kan Ariane ook geleidelijk aan zichzelf verzwakken om zo uiteindelijk een reeks zeer krachtige aanvallen te doen.
Linza is het personage dat haar specialiteit heeft in het opbouwen van krachtige wapens. Op deze manier kan ze uiteindelijk met een aantal klappen haar tegenstander met de grond gelijk maken. Daarnaast kan ze door slim kaartgebruik ook een hoog aantal armor punten bij elkaar verzamelen. Hoewel het lastig is om aan de speelstijl met Linza te wennen, is zij zeker een personage waar een goede speler veel potjes mee kan winnen.
Vanescula is de vampier van het stel en dat zul je weten ook. Als een echte vampier kan zij haar tegenstander verzwakken. Maar ze kan ook zichzelf verzwakken om andere punten zoals armor of aanval sterker te maken. Hoewel het lastig is om de balans te vinden tussen het verzwakken en versterken, heeft Vanescula de capaciteit om tegenstanders al binnen een ronde te verslaan.
Morvran is het nieuwste personage maar daarmee misschien wel het lastigste om te gebruiken. Met Morvran kun je namelijk sterker worden door bepaalde opdrachten te vervullen. Hierdoor moet je met nog meer punten rekening houden dan je in eerste instantie al moest. Zo kun je bijvoorbeeld monsters afslachten om zo je aanvalspunten op te krikken.
Hoewel elk personage zo zijn krachten en zwaktes heeft, doet een nieuwe speler er goed aan om een personage in ieder geval een keer uitgeprobeerd te hebben. Wanneer je namelijk eenmaal de juiste personage hebt gevonden ben je weer een stapje dichterbij in het verslaan van de meeste tegenstanders.
95262

3. Leer de beste kaarten kennen

Punt 3 in deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips lijkt misschien een logische. Maar het mag na tip 4 duidelijk zijn dat niet elke kaart even goed is voor verschillende personages. Er zijn een paar kaarten die elk personage wel goed kan gebruiken en dat zijn ook de kaarten die je waarschijnlijk het eerste leert kennen.
Maar wanneer je eenmaal de basiskaarten hebt leren kennnen en je potjes begint te winnen, dan win je ook weer nieuwe kaarten. Deze kaarten kunnen voor elk personage anders uitpakken. Heb je bijvoorbeeld een kaart waarbij je goudvoorraad wordt aangevuld, dan is het een goed idee om deze in een deck te doen die je bij Ozan gebruikt.
Dit is ook de reden dat je elk personage in ieder geval een keer uitgeprobeerd moet hebben. Als je dit namelijk niet hebt gedaan, dan zul je op een gegeven moment misschien kaarten minder snel herkennen. Welke kaart dan het beste is voor een personage gaat aan je voorbij en de decks lijken nergens meer op.
Als voorbeeld zullen we je een van onze eigen ervaringen mee geven. Tijdens de vele uren die we in de game hebben gestoken ging het grootste deel van de speeltijd in potjes met The Raptor. Doordat we alle kaarten gebruikten in een deck met The Raptor werd onze tactiek na verloop van tijd een ratjetoe en werden we zelfs door beginners nog met de grond gelijk gemaakt.
Kaartenkennis is iets waar een hoop tijd in gaat zitten. Misschien is deze tip dan ook wat meer voor de mensen die hard core aan de slag willen met de game en minder voor mensen die op zoek zijn naar een casual ervaring. Maar mensen die casual spelen spelen waarschijnlijk niet om constant te verliezen en kunnen deze tip ook prima ter harte nemen.
95263

2. Speel zoveel mogelijk potjes

De nummer twee tip in deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips is er een die elke speler bekend in de oren moet klinken. Stop tijd in zoveel mogelijk potjes, je speelt om te leren, om de tegenstander te kennen, om de kaarten te kennen. Een goede TCG vergt tijd en laat je tijdens diezelfde tijd een berg aan plezier beleven. Dat is in ieder geval iets wat Chronicle goed doet. Je kunt uren steken in het bedenken van een juiste techniek.
Maar speel niet alleen potjes om beter te worden. Na verloop van tijd zul je namelijk merken dat andere spelers je aan het inhalen zijn met hun kunde. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde spelers die nog meer tijd steken in hun ervaring en van plan zijn om pro te worden.
Die mensen eten, drinken en leven Chronicle. Wees niet bang, om goed te worden hoef je niet net zoals zij te worden. Maar wanneer je het leuk vindt om een spel te spelen, dan vind je het meestal ook niet erg om video’s van andere spelers te bekijken om er wat van te leren.
Veel video’s die je op YouTube tegen komt zitten bomvol met tips van meer ervaren spelers die je kunnen helpen bij je eigen speelstijl. Het internet staat vol met pagina’s over verschillende technieken die je bij een personage kunt gebruiken. Zeker wanneer je aan de slag wilt met Morvran is het een goed idee om deze pagina’s te lezen. Morvran is waarschijnlijk het personage met de hoogste leercurve en het is dan ook een goed idee om niet onvoorbereid met hem aan de slag te gaan.
Kennis is macht en dat is dan ook de reden dat deze tip op nummer twee staat in de top 5 Chronicle Runescape Legends tips. Maar er is slechts een tip die nog veel crucialer is wanneer je succesvol wilt zijn in de game.
95264

1. Stel je eigen deck samen

En dat is dan ook het samenstellen van een eigen deck. Wil jij meedoen met de grote jongens en de minder ervaren spelers in de eerste ronde al met de grond gelijk maken? Dan moet je alle voorgaande tips gebruiken en ervoor zorgen dat je zelf een ijzersterk deck hebt voor alle situaties.
Speelt een tegenstander graag met Morvran? Dan zorg jij ervoor dat je een deck hebt met bijvoorbeeld Ozan (niet direct waar) om de zwaktes van Movran uit te buiten. Speelt een tegenstander graag met Vanescula? Dan maak je een ontzettend sterk Linza deck om haar direct neer te slaan als ze zichzelf heeft verzwakt.
Door te leren hoe je een deck moet samenstellen en er langzaamaan achter te komen welke kaarten het beste passen bij een bepaald personage zul je merken dat je vrij vaak de winnende hand hebt tijdens de potjes. Daarom is het deck building segment een van de schermen waar je als speler na verloop van tijd steeds meer uren in zult steken. Op een gegeven moment ga je het bouwen van decks waarschijnlijk ook steeds leuker vinden.
Uiteindelijk heb je met deze tips simpelweg een goed opstapje. Wanneer je de game eenmaal aan het spelen bent zul je ontdekken dat de game eenvoudigweg te veel diepgang heeft om het allemaal in een keer te begrijpen. Wanneer je nog eens een opfriscursus nodig hebt kun je natuurlijk altijd nog terugkomen naar deze top 5 Chronicle Runescape Legends tips!