Top 5 beste Zelda games

  The Legend of Zelda moet toch wel één van de meest geliefde video game franchises ter wereld zijn. En het succes lijkt voorlopig aan te houden met de release van Majora's Mask voor de 3DS, een mogelijke live-action TV serie en Zelda voor Wii U ergens dit jaar. Maar wat is de beste Zelda game tot nu toe geweest? Dat bepaalden jullie deze poll! Stuk voor stuk hoogtepunten in de videogame geschiedenis, deze top 5 beste Zelda games!

  5. The Legend of Zelda: Skyward Sword

  Skyward Sword kreeg een ongelofelijke 9,5 in onze review, en werd ook in de rest van de wereld goed ontvangen. Het duurde zes jaar om deze game te maken en het resultaat mocht er zijn.

  De eerste Zelda op de Wii was goed geslaagd, en de motion control was erg leuk om onder andere bij het boogschieten te gebruiken. Uit onze review:

  "The Legend of Zelda: Skyward Sword is niet de ondergang van de serie, maar juist een meer dan welkome revitalisatie. De verrassend goed werkende besturing voegt een tactische laag toe aan het vechtsysteem en maakt van elk gevecht een uitdaging.

  Dat resulteert in vernieuwende, doch traditioneel sterke gameplay die iedere Zelda-fan zal kunnen bekoren en een zeer gefocust avontuur oplevert. Dat avontuur is bovendien groots en ondergedompeld in een prachtige visuele stijl en misschien wel het beste geluid uit de serie. Nu maar hopen dat we niet nog zes jaar moeten wachten op een vervolg!"

  4. Majora's Mask/Twilight Princess

  Een gedeelde vierde plek voor Majora's Mask en Twilight Princess, opvallend! Majora's Mask speelt zich niet in Hyrule af, maar in een alternatieve dimensie genaamd Termina. De gameplay waarbij je een maskers moest verzamelen die je allerlei verschillende abilities gaven bleek een leuke zet, waarop de de game na de originele N64 versie op zowel GameCube, Wii en nu ook 3DS uitkwam.

  Twilight Princess kwam uit voor de Wii en de Gamecube en was een beetje te makkelijk, maar zeer vermakelijk. Ook deze game speelt zich af in een alternatieve tijdslijn en ongeveer 100 jaar na de gebeurtenissen in Ocarina of Time en Majora's Mask. Het was de eerste Zelda game met een Teen rating in Amerika vanwege geweld en bloed.

  En hoe cool was het om als wolf te spelen!

  3. A Link to the Past

  A Link to the Past was in 1992 voor veel mensen dé reden om een SNES in huis te halen. Shigeru Miyamoto zette zichzelf op de kaart als legendarische game-ontwikkelaar en commercieel was dit een grote klapper. De re-release voor de Game Boy Advance en de Wii en Wii U virtual console zorgden voor aanvullende Yens op Nintendo's bankrekening.

  Versla Ganon, red de zeven afstammelingen van de Sages en red Hyrule met je Master Sword. Een ware klassieker in de Zelda franchise, maar er zijn volgens jullie toch nog twee betere games uitgekomen!

  2. The Wind Waker

  De eerste Zelda voor de Gamecube was een groot succes. Het was even wennen aan de cel-shaded graphics en het kiddie stijltje, maar al gauw werd ook dit avontuur toegelaten in de harten van gamers wereldwijd.

  Het zeilen, het optakelen van schatkisten en de wind door je haren was een nieuw maar geslaagd concept. Het eindeloos varen en steeds weer de wind melodietjes afspelen werd echter wel wat storend na verloop van tijd, maar de game was succesvol genoeg voor een HD remake op de Wii U die in 2013 kwam.

  1. Ocarina of Time

  De absolute winnaar van de poll was Ocarina of Time, die met twee keer zoveel stemmen als de nummer twee dik heeft gewonnen. Wat maakt deze Zelda game zo fantastisch?

  Ocarina of Time stamt alweer uit 1998 en was naast Super Mario 64 een pionier op het gebied van 3D animatie en gameplay. Je paard Epona, de gedetailleerde omgevingen, de eindbazen, de muziek en nog honderd andere dingen zorgden ervoor dat dit als één van de beste videogames ooit gemaakt wordt gezien.

  De onvermijdelijke 3DS poort van de game was dan ook voor de hand liggend maar niet minder leuk om te spelen!

  Gefeliciteerd, Ocarina of Time!

  The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

  Verkijgbaar vanaf 4 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.