Top 5 beste VR games 2016 - De leukste virtuele avonturen

  Het afgelopen jaar kan zonder twijfel het jaar van de virtual reality-brillen genoemd worden. Met onder andere de release van de PlayStation VR en een heleboel games voor de diverse brillen is er genoeg om uit te kiezen. Deze top 5 beste VR games 2016 geeft je een beeld van de leukste games die je voor jouw bril kunt kopen!

  5. Eagle Flight

  Rondvliegen over een verwilderd Parijs door de ogen van een vogel. Met Eagle Flight zit je helemaal goed. Deze multiplayergame laat je Parijs verkennen op een manier die je nog niet eerder voor mogelijk hebt gehouden. In teams van drie kun je tegen elkaar strijden om de meeste punten binnen te halen. Dit doe je door objecten naar jouw eigen nest te brengen.

  Hou je niet zo van online gamen, dan kun je Parijs ook rustig in je eentje verkennen. Op die manier biedt Eagle Flight content voor alle VR-gamers.

  4. The Climb

  De volgende titel is een exclusieve titel voor de Oculus Rift: The Climb. Zoals de titel al suggereert klim je je in deze VR-game een weg naar de top. Met verschillende moeilijkheidsgraden en omgevingen biedt de game je genoeg variatie alsmede uitdaging. Kies een lastige route om je klim-ervaring te toetsen, of kies de Tourist-modus om gewoon van het uitzicht te kunnen genieten tijdens de klimtocht.

  Hou je er van om de hoogte te trotseren en van de mooiste vergezichten te genieten? Dan is The Climb een absolute aanrader voor een ieder die de Oculus Rift thuis heeft liggen. Deze klimtocht wil je niet missen.

  3. Robinson The Journey

  Dat ontwikkelaar Crytek goed vertegenwoordigd is in deze lijst blijkt wel uit de nummer drie in de top 5 VR games 2016: Robinson The Journey. In dit futuristische avontuur begeef je je op een planeet die vol zit met allerlei mysterieuze wezens. Spelenderwijs kom je er achter dat jij de enige overlevende bent van crash met het ruimteschip waarin jij meevoer.

  Robinson The Journey is exclusief uitgebracht voor de PlayStation VR, waardoor niet iedereen van deze titel kan genieten. Heb je de nieuwe bril van Sony echter thuis liggen, dan is dit avontuur zeker de moeite waard.

  2. RIGS Mechanized Combat League

  De nummer twee in de top 5 VR games 2016 is wederom een game voor de PlayStation VR. In RIGS Mechanized Combat League vecht je met bewapende mechs in een arena tegen andere spelers. Met een heel arsenaal aan robots tot jouw beschikking is het aan jou om te beslissen wat de beste tactiek is voor in het strijdveld.

  Hoewel RIGS Mechanized Combat League vrij intensief is om voor langere tijd te spelen, is de game zeker de moeite waard voor elke liefhebber van virtual reality. Met mechs rondspringen en schieten is nou niet bepaald iets wat je elke dag doet, en dat maakt deze VR game juist zo spectaculair.

  1. Batman Arkham VR

  Hoewel er dit jaar genoeg toffe VR-games zijn uitgekomen, kan er maar eentje de winnaar zijn. En in dit geval is dat het avontuur met de vleermuisheld. Op nummer een van de top 5 VR games 2016 vinden we dan ook Batman Arkham VR terug. In deze ervaring kruip je in de huid van Bruce Wayne, en probeer je Gotham veilig te houden met jouw detective werk.

  En dat doet de game erg goed. Tijdens het spelen voel je je echt Baman, en ondanks de geringe lengte van het avontuur is de game het spelen zeker waard. De prachtige graphics en overtuigende gameplay hebben ervoor gezorgd dat Batman Arkham VR bovenaan de top 5 VR games 2016 is beland.

  Batman: Arkham VR

  Verkijgbaar vanaf 13 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.