Top 5 beste Total War Warhammer facties - Welke is de sterkste?

Article
maandag, 31 juli 2017 om 12:18
xgn google image
Total War Warhammer kent een hoop facties, maar welke is daarvan de beste? De game is nu een jaar uit en de meeste DLC is beschikbaar. Hoog tijd om een top 5 beste Total War Warhammer facties samen te stellen, om te zien welk ras nu eigenlijk boven de rest uit steekt.
Doordat alle facties zo veel van elkaar verschillen, is het lastig om de top 5 feitelijk te onderbouwen. Daarom hebben wij niet alleen de beste, maar ook de slechtste punten van vijf facties voor je op een rij gezet.

5. Empire

Het leger van de Empire is het meeste all-round ten opzichte van de andere facties. Het ontbreekt het menselijke ras aan niets en je kunt daarom ook makkelijk een goed samengesteld leger op de been brengen. Met de Empire kun je ieder ras wel ten val brengen; spearmen vooraan met daarachter boogschutters en je staat al met 1-0 voor.
Daarbij komt dat de Empire, vaak onder leiding van Karl Franz, bizar speelgoed heeft. Wat dacht je van de Steam Tank, een 'tank' die niet kapot te krijgen is terwijl de tegenstanders door de lucht worden gegooid. Op diplomatiek niveau is het ook makkelijk om met de Empire te spelen: bijna iedereen wil wel met ze handelen, behalve de goblins uiteraard. Door het vele handelen is de inkomstenstroom snel geregeld en kun je beginnen met het bouwen van je legers.
Een minpunt aan de Empire, naast het gebrek aan monsters, is dat het mensen zijn. Als er een grote woedende horde aan vampiers op de mensen afkomt, daalt het moraal snel. Daardoor hebben ze steeds minder zin om te vechten en zullen ze uiteindelijk van het slagveld af rennen.
115269

4. Beastmen

De Beastmen is het eerste ras in deze top 5 beste Total War Warhammer facties dat alleen via DLC beschikbaar is. De Beastmen is een factie die een horde stijl erop nahoudt. Dat betekent dat ze geen nederzettingen overnemen, maar plunderend over de map razen. Dat kunnen ze doen doordat ze een enorm sterk leger hebben en zich alleen maar hoeven te focussen op één ding: vechten.
Het leger van deze beesten bestaat dan ook uit ...beesten. Maar niet zomaar beesten, sommige zijn ontzettend uit de kluiten gewassen en jagen dan ook menig tegenstander enorme angst aan. Denk hierbij aan de Minotaurs, Gorebulls en Cygors. Zie die beesten als tegenstander maar eens tegen te houden, wanneer ze op je af sprinten.
115270

3. Chaos

Net als de Beastmen is de ook het Chaos-ras een horde en daardoor kunnen zij geen nederzettingen overnemen. Waar de Empire in kwantiteit de beste all-round is, beschikken de Chaos in kwaliteit over het beste roster all-round. Neem de veel gekozen leider van de horde, Kholek Suneater: dit is een gigantische Dragon Ogre met een nog grotere hamer in zijn klauwen. Eén tegen één is Suneater niet te verslaan, dus het is slim om hem direct op de vijandige leider af te sturen.
Het minpunt aan de Chaos-factie is dat deze factie een minder interessante campaign heeft, misschien is het zelfs wel de saaiste. Gelukkig maakt het leger van Chaos veel goed: geweldige infanterie, goede ruiters en uitstekende monsters.
115271

2. Wood Elves

De Wood Elves staan op nummer twee in deze top 5 beste Total War Warhammer facties. Deze elven zijn de beste in flexibiliteit. Je hoeft bij wijze van spreken maar drie Tree Kins in je leger te hebben om alle schade op zich te nemen en daarnaast mag je zelf je leger invullen. Dat mag natuurlijk altijd, maar bij de Wood Elves maakt het verder niet veel uit, de samenstelling is toch wel goed.
Het fantastische aan de Wood Elves is dat ze maar vier grote steden hebben, waarbij je wel 40 slots hebt om gebouwen te bouwen. Je hebt dus ontzettend veel keuzemogelijkheden om je steden precies in te richten zoals jij dat wil. Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de Wood Elves. Als je van micromanagement houdt, is dit het ras voor jou.
115272

1. Dwarfs

Op nummer één van de top 5 beste Total War Warhammer facties staan de Dwarfs. De koppige dwergen zijn, naast de sterkste, misschien wel de saaiste factie omdat ze maar één speelstijl hebben en dat is verdedigen. Op het slagveld zul je negen van de tien keer moeten afwachten wat de tegenstander doet, omdat je anders wordt gesloopt door cavalry.
Ondanks het feit dat de Dwarfs weinig mogelijkheden hebben in gevechten, is de ene mogelijkheid die ze hebben wel direct de beste. De dwergen kunnen afwachten als de beste: de infanterietroepen met goede uitrustingen beschermen de boogschutters die menig tegenstander uit de weg ruimen.
Een nadeel aan de dwergen is dat je veel geld kwijt bent aan de upkeep van je troepen, maar gelukkig zijn dwergen gek op goud en zul je genoeg geld verdienen. Ook zul je op het slagveld af en toe het gemis van cavalry voelen, maar zolang je de Longbeards hebt is er niets aan de hand.
Een vervolg op Total War Warhammer is in de maak en komt op 28 september uit voor de PC. Welke factie in Total War Warhammer vind jij het beste? Laat het weten in de reacties.

Populair Nieuws