Top 5 beste tablets van 2015

Article
zaterdag, 28 november 2015 om 9:05
xgn google image
We hebben dit jaar zeker weer een heleboel goede en mooie nieuwe tablets zien langskomen. Of je nu fan bent van Android, Apple of Windows, er is voor ieder wel een te vinden. Om de beste op een rijtje te zetten hebben we hier de top 5 beste tablets van 2015 opgesteld.

5. Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 is ook zeker niet weg te denken als we praten over goede tablets in 2015. De tablet is slechts 6.1mm dik en weegt maar 393 gram. De tablet heeft verder een IPS display van 2560 bij 1600 pixels waardoor het scherm met een ppi van 269 super scherp is.
De tablet loopt op een Qualcomm Snapdragon 810 processor met 3GB aan RAM. Qua intern geheugen bevat de Xperia X4 32GB, die je wel kunt upgraden naar een extra 128GB met een microSD kaart. De Xperia Z4 loopt op Android 5 Lollipop.
Verder heeft de tablet een 8MP camera aan de achterkant waarmee je Full HD foto's en video's kunt schieten en aan de voorkant zit een 5MP camera, ideaal voor videogesprekken. Je kunt er ook losse accessoires bij kopen zoals het Sony Keyboard Dock. De Xperia Z4 Tablet is niet al te goedkoop, je betaalt er namelijk zo'n 645 euro voor.

4. iPad Air 2

Apple heeft in de afgelopen tijd genoeg pareltjes op de markt gebracht en een daarvan is de iPad Air 2. Een extreem dunne, lichte, snelle en krachtige tablet die zorgt voor een ultieme ervaring.
De iPad Air 2 heeft in vergelijking tot zijn voorganger nog maar één laag, waardoor het kleurrijker is geworden met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De tablet loopt op iOS 9.1 en heeft een Apple A8X chip. Dit is iets minder dan de nieuwe A9X chip die we in de iPad Pro kunnen vinden.
De iPad heeft heeft 2GB aan RAM en je kunt kiezen tussen een intern geheugen van 16GB, 64GB of 128GB. De iPad Air 2 heeft een 8MP camera en een camera aan de voorkant van 1.2MP. De tablet heeft ook een vingerafdruk scanner en maakt gebruik van de nieuwe Touch-ID technologie van Apple.
De iPad Air 2 heeft net als de meeste tablets van tegenwoordig ook verschillende prijzen aangezien je voor verschillende versies kunt kiezen. De goedkoopste versie waarbij je 16GB aan intern geheugen krijgt kost 500 euro en de duurste versie kost 700 euro. Je betaalt een extra 120 euro als je er een simkaart in wilt hebben. Voor nog meer informatie kun je onze uitgebreide review lezen.

3. Samsung Galaxy Tab S2

Ook Samsung vernieuwt zijn aanbod van tablets keer op keer. De nieuwste toevoeging van Samsung is de Samsung Galaxy Tab S2. De tablet is uitgebracht in twee formaten, namelijk een 8 inch tablet en een 9.7 inch. De tablet wordt aangedreven door een 64 bit Exynos processor en heeft 3GB aan RAM. Ook is er 32GB aan intern geheugen beschikbaar, wat je kan uitbreiden met een microSD kaart.
Het display heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, wat vergelijkbaar is met het scherm van de iPad Air 2. De Tab S2 heeft een 8MP camera aan de achterkant van de tablet en een 2.1MP camera aan de voorkant. De tablet loopt op Android 5 Lollipop, en het is nog niet bekend of de tablet binnenkort een update krijgt naar Android 6 Marshmallow.
De tablet is sinds september dit jaar beschikbaar en je kunt kiezen tussen een zwarte of een witte versie. De tablet kost tussen de 400 en 500 euro, waarbij de prijs afhangt van het formaat dat je kiest. Je kunt er nog voor kiezen er een Android toetsenbord case bij te kopen, waar je 80 euro extra voor betaalt.

2. iPad Pro

De iPad Pro is zeker de grootste tablet van 2015 met een afmeting van 12.8 inch. Behalve zijn grote afmetingen heeft de iPad Pro ook een lijst met goede specificaties.
De Pro heeft een resolutie van 2732 bij 2048 pixels waardoor het scherm nog scherper is dan bij elk ander iOS apparaat van Apple. Ook is de tablet slechts 6.9mm dun en weegt amper een kilo.
De tablet loopt op de nieuwe A9X chip van Apple, wat de tweede 64bit chip van het bedrijf is waar nu ook twee keer zoveel geheugen op staat. Verder is de prestatie sneller geworden en gaat de batterij tien uur mee zonder op te laden. De iPad Pro heeft in tegenstelling tot de vorige iPad nu vier speakers in plaats van twee. Verder heeft de tablet een 8MP camera en een 1.2MP camera met HD videofunctie.
De iPad Pro heeft 4GB aan RAM en je kunt qua intern geheugen kiezen tussen een 32GB model en een 128GB model. Je kunt ook de losse accessoires van Apple erbij kopen, namelijk de Apple Pencil en de Smart Keyboard. De iPad Pro is in november officieel gelanceerd en je betaalt er tussen de 799 en 1079 euro voor. De review is in aantocht!

1. Microsoft Surface Pro 4

De Microsoft Surface Pro 4 is een zeer gevarieerde tablet, je kunt namelijk kiezen tussen zes verschillende versies met verschillende processors, intern geheugen en RAM. De Surface Pro 4 loopt op de Windows 10 Pro software en je kunt kiezen tussen een Intel Core m3, Core i5 of Core i7 processor. Qua geheugen kun je kiezen tussen 4GB, 8GB of 16GB aan RAM. Intern kun je gebruikmaken van een SSD, waarbij je kunt kiezen tussen 128GB, 256GB, 512GB of 1TB.
De Pro 4 heeft een 5MP 1080p HD camera die gebruik maakt van Windows Hello gezichtsherkenning. Aan de achterkant zit nog een 8MP 1080p HD camera. Het display is verder dunner dan elke andere Microsoft tablet en is uitgerust met Gorilla Glass.
Ook kun je bij deze tablet gebruik maken van bijhorende accessoires. Zo heeft Microsoft ook accessoires uitgebracht zoals de Surface Pen, Surface Pro Docking Station en Type Cover. Deze accessoires maken het gebruik van de tablet nog makkelijker, hoewel je ze wel los moet aanschaffen.
Met de verschillende variaties van de tablet betaal je uiteraard ook verschillende prijzen. Zo betaal je voor de goedkoopste versie 999 euro en loopt dit al gauw op tot 2499 euro voor de meest uitgebreide versie. De Surface Pro 4 is sinds 19 november te koop in Nederland.

Populair Nieuws