Top 5 Beste Super Bowl 2017 Commercials

Article
maandag, 06 februari 2017 om 18:09
xgn google image
Bedrijven geven bakken met geld uit om hun reclame te mogen tonen tijdens de Super Bowl. De meeste bedrijven steken er dan ook veel tijd en moeite in om een mooie, sterke of ontroerende commercial te maken. Lees hieronder welke wij de top 5 beste Super Bowl 2017 commercials vonden.

5. Mercedes met 'Easy Rider'

Mercedes heeft dit jaar een beroep gedaan op de befaamde Coen Brothers om voor hun een commercial te regisseren. In de reclame komen we gelijk terecht in een iconische highway-bar, waar alle motormuizen een verfrissing komen halen en waar bargevechten geen uitzondering vormen. Alle bezoekers van de tent zijn echter flink op leeftijd en passen niet meer helemaal goed in hun oude levensstijl.
Dan komt het bericht van een block-in - waarbij een auto geparkeerd staat voor een groep motoren en ze er dus niet meer uit kunnen. Normaal kan diegene dan een flink pak slaag opwachten, maar als ze zien dat het hun oude idool Peter Fonda uit de generatiefilm Easy Rider is, is meteen alles vergeten. Fonda scheurt vervolgens weg in zijn brullende Mercedes op de Route 66.
Het is een sterke commercial, waarbij Mercedes duidelijk wilt maken dat je af en toe best met je tijd mag meegaan. Ook je idolen en voorbeelden zullen hun weg vervolgen.
105698

4. Kia en Melissa McCarthy redden de wereld

Autofabrikant Kia wil de wereld redden en schakelt daarbij de hulp in van Melissa McCarthy. De Amerikaanse actrice reist de wereld rond in haar Kia Niro en ondertussen helpt ze milieuorganisaties om de wereld een stukje beter te maken, met desastreuze uitkomsten tot gevolg.
Zo is ze zelf het doelwit van een walvis bij een actie om de walvisjacht te stoppen, heeft ze precies de verkeerde boom uitgekozen om te demonstreren tegen boskapping en stellen de neushoorns haar aanwezigheid ook niet echt op prijs. McCarthy kan het inderdaad beter bij de milieuvriendelijke Kia Niro houden.
105699

3. Jason Statham en Gal Gadot helpen restaurant om zeep

De bistro Chez Felix is schijnbaar een goed lopend restaurant, want de zaak zit vol met gasten en in de keuken zijn de koks druk in de weer om het voedsel snel op de tafels te krijgen. Helaas voor de eigenaar zitten ook Jason Statham en Gal Gadot in het restaurant te eten en een groep ruige figuren heeft het op hen voorzien.
Felix zelf zit ondertussen rustig zijn website te bouwen op Wix.com en heeft niet door dat achter zijn rug om zijn project langzaam maar zeker verandert in een chaos. Niet veel later is crematorium Chez Felix accurater en lijkt hij geruïneerd, maar gelukkig is de oplossing dichterbij dan je denkt met Wix.com. Ten minste, als we de commercial mogen geloven.
105700

2. Budweiser commercial is pijnlijk relevant

De Super Bowl 2017 commercials zijn over het algemeen ver van tevoren bedacht en geproduceerd, maar de commercial van Budweiser is ondanks die voorkennis pijnlijk relevant. In de reclame zien we hoe de Duitse immigrant Adolphus Busch zijn eerste stappen zet in de Verenigde Staten en met leuzen en haat wordt 'verwelkomt'.
Na een lange en moeilijke reis komt hij uiteindelijk terecht in St. Louis, Missouri, waarbij hij samen met landgenoot en schoonvader Eberhard Anheuser het bedrijf Anheuser-Busch opzet - de brouwerij van Budweiser.
De commercial komt natuurlijk op een pijnlijk moment, met Trump's maatregelen om immigratie naar de Verenigde Staten in te perken. Budweiser kreeg dan ook veel kritiek te verduren, maar wij belonen hun sterke commercial juist met een tweede plek op onze lijst.
105701

1. Complete oorlog in Evony commercial

De uitzendrechten voor reclames tijdens de Super Bowl zijn al immens, maar soms besluiten bedrijven om dan ook voor de commercial zelf diep in de buidel te graaien. Uitgever Top Games van de mobile game Evony: The King's Return dacht hetzelfde en besloot om een historische oorlogsfilm van twee minuten te maken.
In de commercial van Evony zie we de opkomst van drie grote figuren uit de geschiedenis, te weten koning Arthur (Jeffrey Dean Morgan), generaal George Washington (Aaron Eckhart) en keizeren Wu Zetian van China (Fan Bingbing). Uiteraard hebben deze figuren nooit werkelijk tegen elkaar gevochten, maar in de commercial treffen de legers elkaar om voor eens en voor altijd uit te maken wie de beste is.
Wie er heeft gewonnen weten we niet, maar we weten wel dat Evony de strijd om de beste Super Bowl 2017 commercial heeft gewonnen.

Populair Nieuws