Top 5 beste Steam Machine stealth games

Article
dinsdag, 01 maart 2016 om 12:22
xgn google image
Hou jij wel van een beetje sluipen en sta je niet graag in de spotlights? Grote kans dat jij wel van stealth games houdt. Niet alle stealth games zijn tot nu toe compatibel met de Alienware Steam Machine, maar er is keuze zat. Dit is de top 5 beste Steam Machine stealth games.
Stealth games draaien om sluipen en niet gezien worden. Vaak kun je daarna je vijand ongezien vermoorden of langs hem sluipen zonder dat ze ooit in de gaten hebben dat je er was. Meestal draait het in pure stealth games vaak om dat laatste. Zorgen dat niemand je ziet, want veel kans om terug te vechten heb je meestal niet.
Bij een aantal games uit deze top 5 moet je dan ook zeker niet gezien worden, want zodra je gezien wordt, kun je alleen rennen voor je zakgeld. Benieuwd welke games dat zijn? Lees dan snel onze top 5!

5. Mark of the Ninja

Mark of the Ninja is een 2D platformer met veel stealth elementen. In de game kun je zelf bepalen hoe je te werk gaat. Je uitrusting en wapens kun je zelf kiezen en op deze manier kun je zelf kiezen hoe je de game gaat uitspelen. Zo kan je kiezen of je de vijanden in de game allemaal vermoordt, maar je kan de game ook uitspelen zonder ook maar één kill te maken.
In de levels zijn ook allerlei collectibles te verzamelen in de levels en kun je je wapens upgraden. Verder is er ook een new game plus optie, die je alles opnieuw laat spelen maar dan op een hogere moeilijkheidsgraad. Deze modus kennen sommigen van jullie wel van bijvoorbeeld Dark Souls, want in deze games zit ook een new game plus modus.
Voor een prijs van 15 euro is Mark of the Ninja een vrij goedkope game, maar absoluut leuk om te spelen. Zelfs als je dus een klein budget hebt is Mark of the Ninja een leuke game die je voor 15 euro veel uren speelplezier biedt!
87227

4. This War of Mine

This War of Mine is een oorlogsgame, maar niet zoals je zou verwachten. This War of Mine is geen Call of Duty of Medal of Honor. Nee, deze game belicht een oorlog vanuit een ander perspectief. In This War of Mine draait het om overleven met een gebrek aan voedsel en medicijnen.
In de game zit een dag- en nachtcyclus. Overdag bouw je je schuilplaats op en ’s nachts ga je op zoek naar eten en voorraden. Dit is echter niet zonder gevaar, want ’s nachts kan het gevaarlijk zijn terwijl je op zoek gaat naar voorraden. Er komt dan ook aardig wat stealth aan te pas in de game, want terwijl je voorraden aan het verzamelen bent, wil je het liefste niet gezien worden.
De game is niet volledig stealth, maar desondanks is het een leuke game. Bovendien is de game gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, wat de game extra interessant maakt. Voor een prijs van 18,99 euro is het ook een van de wat goedkopere games. Ben je dus op zoek naar een realistische game met stealth elementen, dan is This War of Mine een aanrader!
87228

3. Outlast

Daar waar This War of Mine niet volledig draait om stealth, is dat bij Outlast al iets meer het geval. Als journalist Miles Upshur ga je naar Mount Massive Asylum om op onderzoek uit te gaan naar aanleiding van een anonieme tip. Wat er binnenin het Asylum gebeurt, had Upshur niet verwacht. Alle patiënten van het Asylum lopen rond en willen jou maar al te graag een kopje kleiner maken.
Upshur heeft niets om zich te verdedigen en dat draagt ook bij aan de atmosfeer van de game. Zodra je gezien wordt, kun je maar beter snel gaan rennen en je verstoppen. Er komt ook wat geluk bij kijken als een van de gekken in het Asylum naar je op zoek is en na een tijdje de zoektocht opgeeft. Zo niet, dan is de kans groot dat je een pijnlijke dood sterft.
Veel gebieden in de game zijn erg donker en licht is niet altijd aanwezig. Om dit op te lossen kijk je met de night vision optie door je videocamera. Net als in het echt, gebruikt de videocamera batterijen en die moet je dan ook zien te vinden in het Asylum want anders kun je niet meer in het donker zien. En dan wordt Outlast helemaal eng.
Outlast kost 19,99 euro in de Steam Store. De game is een aanrader voor mensen die van stealth houden, maar ook van horrorgames. Want Outlast jaagt je de stuipen op het lijf als je geen stalen zenuwen hebt. Je bent gewaarschuwd!
87229

2. Amnesia: The Dark Descent

Amnesia is door veel mensen betiteld als een van de engste games aller tijden. Met reden, want deze game is echt eng. In de game speel je met Daniel, die wakker wordt in een kasteel en geen idee meer heeft wat er gebeurd is. Aan jou de taak om zijn geheugen weer op te frissen door het kasteel te doorzoeken.
Je bent niet alleen, want er lopen allerlei enge gasten rond waar je je niet tegen kan verdedigen. Loopt er zo’n monster in de buurt, dan kun je maar beter in het donker gaan zitten en blijven wachten tot hij weer wegloopt. Je kan alleen niet te lang in het donker blijven zitten, omdat Daniel bang is in het donker. Te lang in het donker blijven zitten tast je sanity aan.
In Amnesia is het daarom de taak om te kiezen: blijf ik in het donker en riskeer ik dat m’n sanity laag wordt of loop ik in het licht en ga ik het risico aan gezien te worden door de monsters? Dit is slechts een van de vele afwegingen die je moet maken in de game. Ook als de monsters niet per se in de buurt zijn, doet de game er alles aan om je de stuipen op het lijf te jagen. En dat lukt Amnesia aardig.
Amnesia is dus zowel een horror- als stealth game. Het draait om sluipen en niet gezien worden en is daarom net als Outlast een aanrader voor zowel fans van horrorgames en stealth games. De game kost momenteel 19,99 euro in de Steam Store.
87230

1. Alien: Isolation

De beste stealth game die je momenteel kan scoren voor je Steam Machine, is Alien Isolation. Deze game is gesitueerd in het Alien universum van Ridley Scott. Ben je bekend met de films, dan zie je ook een hoop herkenbare momenten en omgevingen tijdens je speelsessie. Als Amanda Ripley moet je zien te ontsnappen van het ruimteschip waar je je in bevindt terwijl je opgejaagd wordt door een Alien.
De Alien is in staat snel korte metten met je te maken dus onopgemerkt blijven is een must. Je bent dan ook vooral bezig onder tafels te kruipen of in kasten te blijven zitten, wachtend tot je weer een paar meter vooruit kan lopen. Gelukkig kan Amanda zich wel verdedigen tegen de Alien als het echt moet, maar het beest doodmaken kan niet. Helaas is de Alien niet het enige gevaar in de game, waardoor je constant op het puntje van je stoel blijft zitten van begin tot eind.
Alien Isolation is zonder twijfel de beste stealth game voor je Steam Machine op het moment. In de Steam Store kost de game wel 49,99 euro, maar als je op zoek bent naar een te gekke stealth game doe je zeker geen miskoop met Alien: Isolation. Ook voor fans van de Alien films is deze game te gek. Lijkt het je wat, haal deze game dan ook zeker in huis voor je Steam Machine!