Top 5 beste Steam Machine shooters - Deze wil je niet missen!

Article
dinsdag, 02 februari 2016 om 17:46
xgn google image
Behalve RPG’s wil je op je Steam Machine ook wel een leuke shooter spelen. Niet iedere shooter is geschikt voor SteamOS, maar je hebt gelukkig genoeg keuze. Uit het toch brede aanbod hebben we een mooie top 5 samengesteld met de beste Steam Machine shooters!
Shooters zijn al jaren favoriet bij veel mensen. De meeste games spelen heerlijk weg en kunnen prima gespeeld worden met de Steam Controller. Hoewel sommige recente shooters nog niet speelbaar zijn op SteamOS, zijn genoeg games dit wel. De 5 beste shooters vind je in dit overzicht!

5. Team Fortress 2

Dat Team Fortress 2 op het moment van schrijven al een beetje een oud beestje is, mag de pret niet drukken. De game is na heel veel jaar nog steeds populair. Bovendien is de game van Valve zelf, juist daarom werkt de game goed op SteamOS. De game is vooral heel leuk om met vrienden te spelen.
Met maar liefst 9 verschillende klassen is er afwisseling zat. Al sinds de game uit is, zijn veel mensen laaiend enthousiast over de game. Wereldwijd is de game goed beoordeeld en sindsdien verschijnt er nog regelmatig content voor deze team based shooter van Valve. Het mooiste van allemaal, is dat de game volledig gratis is, dus wat houdt je tegen de game eens een kans te geven?
85650

4. Borderlands: The Pre-Sequel

Na Borderlands en Borderlands 2 verscheen ook Borderlands: The Pre-Sequel. Deze game speelt zich af voor Borderlands 1 en 2. Net als de eerdere delen is deze game weer knotsgek en is er weer heel veel loot te verzamelen. Evenals de vorige delen, is de game het leukst met meerdere mensen.
De andere Borderlands games hadden ook al een grote diversiteit aan klassen en in dat opzicht doet The Pre-Sequel niet onder aan zijn voorgangers. Er zijn weer genoeg klassen waar je uit kan kiezen die voor genoeg afwisseling zorgen. Omdat de wapens net zo afwisselend zijn als de klassen en de omgevingen, blijft The Pre-Sequel je zeker lang heugen. Vooral met je vrienden de game spelen in de co-op is gegarandeerd dikke pret.
85651

3. BioShock Infinite

De meest recente BioShock game speelt zich niet af in de onderwaterstad Rapture, maar in Columbia. Deze stad zweeft in de lucht en wordt bewoond door een sterk religieuze sekte. Wat op het eerste gezicht een vredevolle stad lijkt, blijkt al snel een stad te zijn vol met gestoorde inwoners en een nog veel gekkere leider. Als je dacht dat Rapture een nare plek was, dan bewijst Columbia je al snel dat deze zwevende stad dat ook is.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Booker DeWitt, die jij als speler onder de knoppen neemt en Elizabeth, een meisje met speciale krachten. DeWitt moet aanvankelijk voor een geheim genootschap Elizabeth bevrijden en naar hen brengen om zo van zijn schulden af te komen, maar gaandeweg wordt DeWitt gesteld op Elizabeth en besluit hij haar te redden en niet terug te brengen.
Net als de voorgaande delen bevat Infinite de typische gameplay van BioShock. Ook in Infinite combineer je wapens met speciale krachten om zo de meest krankzinnige vijanden te verslaan. Onderweg kom je weer allerlei automaten tegen waar je upgrades kan kopen en kogels. Infinite is een te gekke game die goed geschikt is voor de Steam Machine, maar ook de vorige BioShock games draaien prima op de Steam Machine.
85652

2. Counter-Strike: Global Offensive

Weinig PC games zijn zo populair als Counter-Strike: Global Offensive. De game wordt veelvuldig gespeeld op Steam door heel veel spelers. Ook binnen eSports is Counter-Strike een van de belangrijkste games die gespeeld wordt op een professioneel niveau. Voor in het Westen is Global Offensive erg populair.
De game is, zeker op het hoogste niveau, objective based. Zo zijn er op iedere map twee plekken waar je een bom kan plaatsen. Die plekken worden A en B genoemd. Een match is voorbij zodra één team dood is of de bom is afgegaan.
Counter-Strike spelen op het hoogste niveau is geen eitje. Er komt heel veel bij kijken en je moet dan ook heel veel uren in de game stoppen voordat je merkt dat je daadwerkelijk goed begint te worden. De diepgang van Counter-Strike op hoog niveau is enorm en dat merk je wel als je naar de game kijkt tijdens een eSports-toernooi bijvoorbeeld. Je kan wat dat betreft zeker de nodige uurtjes kwijt in de game en juist daarom is het zo’n aanrader.
85653

1. Half-Life 2

Dé aanrader voor de Steam Machine is Half-Life 2. Deze klassieker van Valve draait perfect op de Steam Machine en is goed geschikt voor de Steam controller. Half-Life 2 is nou wat je oud, maar goud noemt. Ondanks dat de game al bijna 12 jaar oud is, ziet de game er nog prima uit en speelt het bovendien fantastisch.
Half-Life 2 is na al die jaren nog steeds een game die vaak terugkomt op lijstjes met de beste games aller tijden. In de game kruip je, net als in het eerste deel, in de huid van Gordon Freeman. Je neemt het op tegen de Combine, een soort alienras dat de resources van de aarde aan het claimen is. Freeman moet ze zien te stoppen.
Het meest geniale aan de game is de Gravity Gun. Hiermee kun je werkelijk alle voorwerpen oppakken en afschieten. Zo kun je bijvoorbeeld dozen stapelen of de dozen gebruiken als wapen. Weinig games bieden een soortgelijke ervaring als Half-Life 2, zelfs na bijna 12 jaar.
Half-Life 2 is dan ook een game die iedereen gespeeld moet hebben die zichzelf ook maar een beetje een gamer waant. Heb je de game niet gespeeld in 2004, dan kan het nog steeds. Ook als je geen PC of een Steam Machine hebt, kun je de game spelen. Zo is er voor de PS3 en Xbox 360 de Orange Box, waar Half-Life 2, Portal en Team Fortress 2 allemaal inzitten.