De top 5 beste smartphones om op te gamen!

Article
zaterdag, 05 december 2015 om 16:00
xgn google image
Er zijn steeds meer mensen die een smartphone aanschaffen. Mobiel gamen is hierdoor de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wanneer je regelmatig spellen op je telefoon speelt zul je je vast wel eens afvragen: wat zijn eigenlijk de beste smartphones om op te gamen?
Fabrikanten van smartphones willen steeds meer mogelijk maken met hun nieuwe apparaatjes. Ook op het gebied van gaming zijn er veel ontwikkelaars die de optimale prestaties erg serieus nemen. De afgelopen tijd zijn er dan ook een hoop telefoons uitgekomen die zich perfect lenen om games op te spelen. Wij zochten voor jou uit wat momenteel de beste smartphones om op te gamen zijn!

5. Motorola Moto X Style

In de zoektocht naar de beste smartphones om op te gamen, beginnen we de lijst met de budget optie tussen de “game”telefoons: De Motorola Moto X Style. De telefoon heeft een IPS LCD scherm van 5.7 inch en dat is aardig groot voor een telefoon. Zelf zul je de overweging moeten maken of dit een grootte is die bij je past, maar voor gamen biedt dit wel optimaal comfort. Ondanks de grootte kun je mooie scherpe beelden verwachten, door de pixeldichtheid van 520 ppi.
De Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 met een 1.8GHz dual-core en een 1.44 GHz quad-core processor presteert iets minder dan de processors van telefoons die je elders zult tegenkomen in deze special, maar voor een telefoon in de gemiddelde prijsklasse scoort hij ver boven het gemiddelde. Verder beschikt de Motorola Moto X Style over 3GB RAM en komt hij in een uitvoering van 16, 32 en 64GB opslagruimte. De telefoon kan uitgebreid worden met een microSD kaartje tot 128GB.
De Motorola Moto X Style heeft zeer goede specificaties voor een telefoon van een middelmatige prijs. Daarom biedt deze smartphone opties aan mensen die graag op hun telefoon gamen, maar hier wat minder budget aan willen uitgeven.
De Motorola Moto X Style kost 491,00 euro

4.Samsung Galaxy S6 Edge

Voor wanneer je naar een wat kleinere telefoon op zoek bent, is dit voor jou misschien wel de beste telefoon om op te gamen. Deze stijlvolle smartphone heeft de specificaties en beeldkwaliteit waaraan een “game”telefoon hoort te voldoen.
De telefoon heeft een 5.1 inch Super AMOLED scherm met een kleine curve. De pixeldichtheid van is 577 ppi, dus verwacht beelden die van je scherm afspatten!
Verder is de telefoon voorzien van een Exynos 7420 chipset met octa-core processor en 3GB RAM-geheugen. Voor de opslagcapaciteit heb je de keuze tussen een 32, 64 of 128GB variant. Kies dit zorgvuldig uit, het is namelijk niet uitbreidbaar.
Als je op zoek bent naar een smartphone om op te gamen, maar je vindt een 5.7 inch bakbeest echt te groot, kun je zeker overwegen om de Samsung Galaxy S6 Edge aan te schaffen.
De kosten voor de Samsung Galaxy S6 Edge bedragen 609,00 euro

3. Google Nexus 6p

De Google Nexus 6p is een Android Smartphone die is geproduceerd door Huawei. Dit Chinese merk staat bekend om hun scherp geprijsde smartphones, maar zij brengen tegenwoordig steeds meer telefoons uit in het hogere prijssegment.
Vergis je dan ook niet in de naam. Deze Nexus 6p is toch wel één van de beste smartphones die dit jaar is uitgekomen. In dat opzicht is de prijs van de smartphone zo gek nog niet! Met een Snapdragon 810 met dubbele quad-core processor en 3GB RAM aan boord, is de Nexus 6P de ultieme telefoon om je games op te draaien.
Het scherm is 5.7 inch en dat zorgt er uiteraard voor dat alles tijdens het gamen goed te zien is, Vooral met het Amoled scherm van 1440 bij 2560 pixels.
De opslagruimte van het instapmodel is 32GB, maar er zijn ook versies van 64- en 128GB beschikbaar. Een prettige bijkomstigheid is dat de Nexus 6p sterke speakers heeft waardoor het geluid ook nog eens top is tijdens het gamen!
Voor de Huawei Nexus 6p betaal je momenteel 629.00 euro

2. Samsung Galaxy Note 5

Nog een telefoon van formaat, in zowel letterlijke als figuurlijke zin. De telefoon heeft namelijk ook een 5,7 inch scherm en verdere specificaties waar je u tegen zegt. De telefoon is in bezit van een Exynos 7420-chip met octa-core processor, die ondersteuning krijgen van maar liefst 4GB RAM-geheugen. Met deze combinatie is dit zonder enige twijfel één van de beste smartphones om op te gamen.
Met een pixeldichtheid van 515 PPI biedt het Super AMOLED scherm een haarscherpe game-ervaring op je smartphone! Dit flinke scherm slurpt dan ook energie. Samsung heeft hier dan ook over nagedacht en zorgde er voor dat bij de Samsung Galaxy Note 5 een batterij zit ingebouwd, die een stuk meer capaciteit heeft dan de Note 4. De Smartphone gaat dan ook makkelijk een dag mee.
Samengevat: de Samsung Galaxy Note 5 is in alle opzichten een zeer krachtige telefoon, die op alle aspecten het onderste uit de kan haalt om goed te presteren. Dit maakt de telefoon uitermate geschikt om games op te spelen.
De Samsung Galaxy Note 5 is niet goedkoop, de telefoon kost op het moment 829,00 euro

1. iPhone 6s (Plus)

De iPhone 6s en de 6s Plus is momenteel de meest geschikte telefoon om games op te spelen. Ook in onze iPhone 6s review kwam hij erg goed uit de verf en kwam naar voren dat de telefoon een hoop vernieuwingen had, ten opzichte van zijn voorganger. Om te beginnen is het beeldscherm van de iPhone 6s Plus een slag groter dan die van de 6s. Je kunt hierdoor natuurlijk veel meer van je game zien.
Toch kun je ook kiezen voor de gewone iPhone 6s, omdat hij nagenoeg dezelfde specificaties heeft. De keuze is vooral tussen een scherm van 5.5 inch met 1080 bij 1920 pixels, of een scherm van 4.7 inch, met 750 x 1334 pixels. Beide zijn IPS LCD schermen, dus verwacht een prima scherpte bij beide toestellen.
Verder zit Apple’s eigen krachtige A9 chip in de smartphone, die er met een dual-core CPU en een six-core GPU processor voor zorgt dat het apparaat optimale prestaties kan verzorgen.
De iPhone staat erom bekend dat de batterij lang meegaat. Het is natuurlijk wel handig dat je telefoon even meegaat als je een game speelt en dat is bij de iPhone 6s zeker het geval.
iPhones zijn niet goedkoop, maar het is naast design zeker ook kwaliteit waarvoor je betaalt. De Apple smartphones zijn dan ook zeer geschikt om je favoriete mobiele games op te draaien! Daarom zijn de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus de beste smartphones om op te gamen.
De iPhone 6s 16 GB betaal je 749,00 euro en de iPhone 6s Plus 16 GB betaal je 859,00 euro

Populair Nieuws