Top 5 beste smart producten van 2015

Article
donderdag, 31 december 2015 om 10:26
xgn google image
We hebben dit jaar weer het genoegen mogen hebben met de introductie van een heleboel nieuwe producten, maar ook kwamen er een boel ‘slimme’ producten uit. Ben jij een fan van de nieuwste technologie en zelflerende gadgets, lees dan onze top 5 beste smart producten van 2015.

5. Apple Smart Battery Case

Apple is dit jaar goed bezig met haar smart producten want het bedrijf bracht eerder deze maand een nieuw hoesje uit voor de iPhone 6 en 6S. Dit is een hoesje met een ingebouwde accu, waardoor je iPhone nu tot 25 uur langer meegaat.
Er zijn al eerder hoesjes op de markt gebracht met een ingebouwde batterij, maar dit is de eerste die speciaal en exclusief geschikt is voor de iPhone. Oudere modellen van de iPhone zoals de iPhone 5 en eerdere versies zijn echter niet geschikt voor dit nieuwe smart hoesje.
Het hoesje is gemaakt van siliconen en heeft aan de achterkant een bolling waar de accu verstopt zit. Volgens Apple kun je er nu 25 uur langer mee bellen en 18 uur langer op internet. Het hoesje is beschikbaar in de kleuren wit en grijs en draagt een aardig prijskaartje van 119 euro.

4. WiTricity

Probeer je voor te stellen dat je je telefoon en je laptop op je bureau plaatst en dat beiden op een magische wijze opladen zonder gebruik te maken van een AC adapter. Om het nog spannender te maken moet je je voorstellen dat je je elektrische auto in de garage hebt staan en je de batterij kunt opladen zonder de stekker er in te hoeven steken.
Je zou het niet denken, maar er zit meer elektriciteit in de lucht, het betton en je lichaam om een telefoon te kunnen opladen of een lamp aan te zetten dan je zou denken. Bij WiTricity maken ze hier dan ook gebruik van, want alle energie van dit apparaat komt van de elektriciteit die zich om ons heen bevindt.
Je kunt bij WiTricity kiezen uit verschillende modellen waarbij je slechts je smartphone of batterij op het plaatje hoeft te leggen waardoor deze zonder stekker of adapter meteen oplaadt. Een Europese prijs voor het product is echter nog niet bekend.

3. Nest Thermostaat derde generatie

Nest heeft ons dit jaar ook weer verrast met een gloednieuwe slimme thermostaat. Deze zelflerende thermostaat heeft een nieuw design ten opzichte van zijn voorganger en ook biedt deze voor het eerst ondersteuning voor OpenTherm.
Bij dit product hoef je niet meer zelf na te denken, want het apparaat denkt voor zichzelf en leert van bepaalde acties. Zo past de Nest de temperatuur in het huis aan door te kijken naar de weersomstandigheden, de isolatie van het huis, luchtvochtigheid en de voorkeuren van de gebruiker. Een groot voordeel hiervan is dat er meer dan twaalf procent aan energie wordt bespaard.
Nest heeft ook door wanneer er niemand thuis is, waardoor de temperatuur weer omlaag geschroefd wordt. Nest is verbonden met de Nest app, waardoor je overal waar je bent kunt zien hoeveel energie je verbruikt en kun je de temperatuur vast hoger zetten als je onderweg bent naar huis.
Dit is een van de vele handige Nest producten en zeker een aanwinst voor je huis. Je betaalt voor een Nest Learning Thermostaat 249 euro. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Nest Learning Thermostat special.

2. Nest Cam

Wat is er thuis allemaal aan de hand? Is alles wel in orde? Heb ik de lichten wel uitgezet? Met de Nest Cam hoef je je geen zorgen meer te maken over deze vragen, want deze camera past op je huis wanneer je dit zelf niet kunt.
Deze handige gadget kan beveiligd video’s streamen in FullHD, geeft activiteitsmeldingen en alle informatie die je nodig hebt in één handige app. Je kunt de Nest Cam voor verschillende doeleindes gebruiken, zoals het in de gaten houden van je huisdier of kind. Je krijgt met deze gadget veel meer gemoedsrust wanneer je weg bent van huis, aangezien je gewoon live kunt meekijken vanaf je telefoon of tablet.
De Nest Cam weet zelf precies wanneer er iets mis is thuis en geeft je meteen een melding, waardoor je snel kunt reageren. Een andere leuke feature is dat je zelf commando's kunt inspreken voor je huisdieren, waardoor de Nest Cam vanzelf je hond van de bank stuurt. Je betaalt voor een Nest Cam nu 199 euro, waarbij je kunt kiezen voor tien of dertig dagen videogeschiedenis.

1. Apple Watch

De tijd bijhouden is nog nooit zo leuk geweest. Dit jaar kwam de eerste Apple Watch uit. Het slimme horloge van Apple is zeker niet de eerste smartwatch die op de markt is verschenen, maar zeker wel een goede keuze. Het verdiende dan ook een ereplaatsje in onze top 5 beste smartwatches van 2015 special.
De Apple Watch zorgt ervoor dat alle informatie gedurende de dag op je pols binnenkomt. Deze informatie bestaat uit nieuwsberichten, e-mails, sms'jes, noem maar op, de Apple Watch zorgt ervoor dat jij alles wat je wilt weten binnen krijgt op je pols.
Ook fitness is belangrijk voor smartwatches en de Apple Watch analyseert dan ook al jouw activiteiten gedurende de dag, van hardlopen tot traplopen. Daarnaast moedigt de Apple Watch je aan om in beweging te blijven en geeft je na een lange dag zitten een tip om even te gaan staan. Ook Siri speelt een grote rol, net als op de iPhone. Je kan de digitale assistent vragen om hulp, tips, feiten en dergelijke.
De Apple Watch is wel prijzig, je betaalt voor zo’m smartwatch namelijk meer dan 400 euro. Je kunt wel kiezen tussen drie verschillende modellen, namelijk de Apple Watch Sport, de Apple Watch en de Apple Watch Edition. Lees voor een meer uitgebreide recensie ook onze Apple Watch review.

Populair Nieuws

Laatste Reacties